۱۱ تیر ۱۳۸۴، ۲۱:۰۴

متخصص مسائل خاورميانه در دانشگاه جانز هاپكينز در گفتگو با "مهر" : جامعه بين الملل پيرامون سياست آينده ايران دچار ترديد است// طرفداران موضع جنگ طلبانه در آمريكا اميدوارند غرب را قانع كنند تا سياست تقابلي عليه ايران در پيش گيرد

متخصص مسائل خاورميانه در دانشگاه جانز هاپكينز در گفتگو با "مهر" : جامعه بين الملل پيرامون سياست آينده ايران دچار ترديد است// طرفداران موضع جنگ طلبانه در آمريكا اميدوارند غرب را قانع كنند تا سياست تقابلي عليه ايران در پيش گيرد

"تريتا پارسي" كارشناس خاورميانه در دانشگاه جانز هاپكينز در آمريكا در گفتگو با خبرگزاري مهر پيرامون انتخابات رياست جمهورثي درايران و واكنشهاي جهاني اظهار داشت كه جامعه بين المللي ترديد دارد كه احمدي نژاد سياست بازي را تعقيب كند هنوز بسياري از دولتهاي خارجي منتظرند و مي خواهند نگرش وي را ببينند.

 به گزارش خبرگزاري مهر، اخيراً بعد ازانجام انتخابات رياست جمهوري درايران و پيروز دكتر احمدي نژاد دراين عرصه مهم سياسي وبين المللي ، اين مساله با واكنش هاي گوناگوني از سوي جامعه بين الملل مواجه شده است.

در اين راستا جهان غرب و بويژه آمريكا بعد ازبرگزاري حماسي انتخابات ايران كه با دلسردي ناشي از حضور توده هاي مردم روبرو شده بودند تبليغات و جنجال بسياري به راه انداختند.

پيرامون اين موضوع يعني دورنماي حوزه سياست خارجي در دولت آينده مصاحبه اي با  تريتا پارسي متخصص و كارشناس مسائل خاورميانه در آمريكا انجام داده ايم كه به شرح زير است. 

                                                    

س) با عنايت به اينكه آقاي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور منتخب ملت ايران سياست و موضع خود را در باره مسائل بين المللي اعلام كرده و ما مي بينيم كه در مقايسه به سياست رئيس جمهوري كنوني ايران آقاي خاتمي تغييري حاصل نشده چرا بعضي از تحليلگران بر اين باورند كه ايران در سياستهاي خود تغييراتي خواهد داشت اين تحليلها بر چه اساسي است و ديدگاه جنابعالي در اين خصوص چيست؟

ج) جامعه بين المللي ترديد دارد كه احمدي نژاد سياست بازي را تعقيب كند هنوزبسياري ازدولتهاي خارجي منتظرند و مي خواهند نگرش وي را ببينند و درهمين حين كساني درغرب هستند كه طرفدارموضع جنگ طلبانه عليه ايران مي باشند و آنها اميدوارند كه پيروزي دكتر احمدي نژاد اين امكان را فراهم آورد تا بتوانند دولتهاي غربي را قانع كنند تا سياستي سخت و تقابلي راعليه ايران بكار بندند.

اين گروه احمدي نژاد را به دقت تحت نظر دارند و درتلاشند تا كوچكترين نشانه هائي كه از سياست بازگشت به عقب ايران از اصلاحات اجتماعي حكايت كند و عليه اسرائيل صحبت كند يا اينكه غني سازي اورانيوم را ادامه دهد از اين روزنه ها استفاده كنند.

س)انتظارات جامعه بين المللي از رئيس جمهور منتخب ايران چيست؟

ج) اگردكتراحمدي نژاد ازاصلاحات اچتماعي كه در زمان خاتمي صورت گرفته عقب برود يا اينكه سعي كند هدف صدور انقلاب را عملي كند سياست ايران تحت فشار فوق العاده اي قرار خواهد گرفت .

ايران در 8 سال گذشته دستاوردهاي بسياري را درسياست خارجي بدست آورده است دقيقاً به خاطر اينكه تهران جامعه بين الملل را مطمئن ساخته كه به يك دولت طرفدار حفظ وضع موجود تبديل شده و تنها درصدد ايفاي نقشي در منطقه است كه متناسب با وزن ژئوپليتيكي اش باشد.

 گرچه ايران در حال حاضر به خاطر مسائل آمريكا در عراق در موضع قدرت قرار دارد اما تهران بايد مراقب باشد و فكر نكند كه اين وضعيت ادامه خواهد داشت و طول خواهد كشيد.

س) نقش لابي صهيونيستي را در تبليغات عليه ايران چگونه ارزيابي مي كنيد؟

ج) لابي طرفدار اسرائيل در آمريكا خيلي قدرتمند است و از سال 1994 گروه پيشروي بوده كه سياست آمريكا در قبال

 
اسرائيلي ها ايران را به عنوان رقيبي استراتژيك براي خود قلمداد مي كنند و انزواي ايران براي اسرائيل ضروري است.
ايران را تنظيم كرده است اسرائيليها ايران را بعنوان رقيبي استراتژيك براي خود قلمداد مي كنند و انزواي ايران براي اسرائيل ضروري است آنها درباره گفتگوي بين ايران و آمريكا نگران هستند به خاطر اينكه ترس از اين دارند كه آمريكا در اين صورت نگراني هاي امنيتي اسرائيل را ناديده خواهد گرفت و با ايران دست به مصالحه خواهد زد و اين منافع اسرائيل را ناديده مي گيرد. ايران خود نيز با اظهار نظرهاي خيلي تند و بي حاصل در باره اسرائيل به  لابي طرفدار اسرائيل در واشنگتن كمك اساسي  كرده است اظهارات ايران در باره اسرائيل تندتر از سياست واقعي اش است.

کد خبر 202239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha