به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، رييس جمهور صبح امروز پس از تجليل از 38 نفر از دست اندركاران جامعه فناوري اطلاعات كشور كه در طول برنامه سوم توسعه در توسعه و كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات نقش داشته اند با اشاره به اجراي موفق و استفاده از فناوري ارتباطات و اطلاعات، اظهار داشت: هر چند موانع و مشكلاتي بر سر راه جذب و كاربرد اين فناوري بر روند توسعه همه جانبه متوازن و پايدار وجود دارد اما بهره گيري از اين فناوري فراگير جهاني و دسترسي به آخرين رهيافت هاي جهاني ازجمله ضرورت هايي است كه غفلت از آنها به منزله عقب ماندن از بهره گيري از سهم خود در ميراث نوين علوم و فناوري است.
وي افزود: اطمينان دارم اعلام دستاوردها و نتيجه تلاشهاي اولين برنامه توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات مي تواند در برداشتن گامهاي ديگر اميد آفرين و نويد بخش باشد.
رييس جمهور مفاهيمي مانند آموزش الكترونيك، تجارت الكترونيك، پول الكترونيك، دولت الكترونيك و جامعه اطلاعاتي و اطلاع رساني رايانه اي در سطوح و لايه هاي زيرين جامعه را با توجه به فرهنگ استفاده از توسعه فناوري ارتباطات مقوله اي ملموس و دست يافتني در جامعه امروز ايران عنوان كرد و گفت: اين مفاهيم امروز در فرهنگ اجرايي، اداري، اجتماعي و اقتصادي به يكي از ضرورت ها تبديل شده و با سامان جديدي كه با تاسيس شوراي عالي اطلاع رساني آغاز شد، دولت توانست با تصويب برنامه "تكفا"، كار جمعي جديدي را در زمينه گسترش شبكه اطلاع رساني و كاربرد فناوري اطلاعات در كشور آغاز كند.
وي با بيان اينكه فناوري ICT نقشي تاثيرگذار و جدي در توسعه اقتصادي و اجتماعي جهان دارد، غفلت از توسعه و كاربرد اين فناوري در ايران را موجب خسارات جبران ناپذير و گران براي كشور توصيف كرد و افزود: توسعه و ارايه خدمات نوين در كليه دستگاههاي اجرايي و اداري كشور، بهينه سازي ساز وكارهاي اداري، ارتقا مهارت سرمايه هاي انساني، تجارت الكترونيك، بانكداري الكترونيك، ارايه خدمات نوين اجتماعي در بخش هاي پليس، قوه قضاييه، تامين اجتماعي، تهيه قوانين مناسب براي جرايم رايانه اي، تقويت بخش خصوصي و گسترش بازار غيردولتي از طريق ارايه انواع تسهيلات بانكي، قانون حفظ كپي رايت در بازار داخل و ايجاد نظام صنفي در بازار ICT را از جمله دستاوردهاي بهره گيري از فناوري ارتباطات و اطلاعات در كشور عنوان كرد.
سيد محمد خاتمي با اشاره به اينكه همه دستگاههاي اجرايي توانستند عليرغم محدوديت هاي مالي در استفاده علمي از فناوري اطلاعات به منظور توسعه متوازن و پايدار گامهاي ارزشمندي بردارند، خاطرنشان كرد: خطوط اصلي چشم انداز بيست ساله و برنامه چهارم توسعه بر مبناي اقتصاد و دانش و فناوري هاي نوين تهيه شده است كه اهتمام در اجراي دقيق تر آنها موجب ارتقاي بهره وري در ايران خواهد شد.
رييس جمهوري گفت: گسترش مهارت و توان نيروي انساني و دستيابي به سرمايه انساني خبره، كليد اساسي توسعه پايدار است و اين مقوله در 3 سال گذشته مورد تاكيد آموزش عالي و آموزش و پرورش كشور قرار گرفته كه اميدواريم دستمايه اصلي ساير دستگاههاي اجرايي باشد.
خاتمي همچنين از تلاشهاي مرحوم علاقمندان معاون وزير آموزش و پرورش در اين راستا تقدير كرد.
وي در ادامه تشكيل نظام صنفي رايانه اي در ايران را اولين تجربه از ايجاد سازمانهاي غيردولتي براي همكاري بخش خصوصي در كنار تصميم گيري هاي دولتي در عرصه فناوري اطلاعات عنوان كرد و گفت: آغاز فعاليت اين نظام صنفي موجب كاهش تصدي گري دولت در حوزه اجرايي و تنظيم بازار ICT خواهد شد.
رييس جمهور افزود: ايران به عنوان عضو موثر و پيشگام در شكل دهي و جمع بندي توافقات جهاني نقش موثري در پايبندي و تداوم مشاركت جهاني داشته و در عرصه ارتباطات فناوري و اطلاعات نيز در چند سال گذشته رويكرد مناسبي را دنبال كرده است.
خاتمي اصلاح ساختار نظام اجرايي و بازآفريني مديريت كلان كشور بر اساس ارتباطات و فناوري اطلاعات را ضروري عنوان كرد و گفت: اين رويكرد موجب ارتقا بهره وري در دستگاههاي اجرايي خواهد شد.
وي اظهار داشت: توسعه در شرايط امروز كه بصورت يك مجموعه يكپارچه درآمده است، منوط به تعامل مناسب جهاني در قلمرو فناوري هاي نوين است و بايستي در سال هاي آينده نيز با استفاده از تجارب جهاني و دوري از دوباره كاري ها رشد اقتصادي و علمي را در ايران شتاب بخشيم و همپاي جهان بر گسترش درك ارتباطات و فناوري اطلاعات تاكيد كنيم.
خاتمي در پايان تصريح كرد: ايران بزرگترين و توانمندترين بازار فناوري ICT در منطقه است، دست اندركاران بخشهاي بازرگاني، صنعت و اقتصاد بايد با شناخت اين ويژگي، زمينه هاي لازم را براي حضور موثر در بازارهاي بين المللي تقويت و حمايت كنند تا سهم مناسبي در افزايش توليد ناخالص ملي بدست آيد.
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم برگزيده گان جامعه فناوري اطلاعات كشور به پاس حمايت، هدايت و تشويق هاي رييس جمهور در امر توسعه و به كارگيري فناوري ارتباطات و اطلاعات در كشور به سيد محمد خاتمي لوح تقدير اهدا كردند.
در اين مراسم همچنين مهندس امير سعيدي ناييني اولين رييس سازمان نظام صنفي رايانه اي ايران حكم خود را از رييس جمهور دريافت كرد.
پيش از سخنان خاتمي، مهندس نصرالله جهانگرد دبير شوراي عالي اطلاع رساني كشور و تني چند از دست اندركاران جامعه فناوري اطلاعات در سخناني گزارشي از روند كارهاي خود در اين زمينه ارايه كردند.
همچنين در اين مراسم، مسعود فاتح مسوول سرويس IT خبرگزاري دانشجويان(ايسنا) به نمايندگي از رسانه هاي گروهي به پاس تلاش در جهت تقويت و توسعه فناوري اطلاعات در كشور از رييس جمهور لوح تقدير دريافت كرد.
نظر شما