مهدی رضایی، نویسنده و مسئول کارگاه داستاننویسی کانون ادبی چوک در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح چگونگی فعالیت این کارگاه گفت: دوره آینده کارگاه اینترنتی کانون چوک، دومین دورهای خواهد بود که برگزار میکنیم. این دورهها به صورت اینترنتی برگزار میشوند و علت این امر هم عدم دسترسی و سخت بودن حضور عدهای از علاقهمندان در کارگاههای ادبی و داستاننویسی بود. به عنوان مثال، بسیاری از علاقهمندان در شهرستانها هستند و نمیتوانند در کارگاههای ادبی شرکت کنند و این امکان در شهرشان وجود ندارد.
وی افزود: برخی از علاقهمندان هم مایلند دوره مشخصی را برای داستاننویسی به صورت انفرادی بگذرانند. به این ترتیب منابعی را در قالب جزوههای آموزشی گردآوری کردیم که هر 15 روز یکبار توسط پست الکترونیکی برای هنرجوها ارسال میشود. اگر هم هنرجوها پرسشی داشته باشند، از طریق چت یا با تماس تلفنی آن را مطرح خواهند کرد. جلسات آموزشی کارگاه مورد نظر، در واقع و به معنی لغت کارگاهی هستند با این تفاوت به جای جمع شدن در یک کلاس، به صورت مجزا به هنرجوها کار میکنیم.
این نویسنده گفت: یکی از اشکالاتی که در کارگاههای رایج داستاننویسی در کشورمان وجود دارد، این است که مدرس، یک سری مباحث را برای همه حاضران میگوید. در حالی که متقاضیان حاضر در کارگاه دارای سطوح مختلفی هستند و ممکن است یکی حرفهای و دیگری کاملا تازهکار باشد. ما در این دوره 21 هنرجو داریم که در یک سطح نیستند. 2 نفر از آنها تا آستانه انتشار مجموعه داستانشان پیش آمدهاند و کتابهایشان در حال حاضر آماده چاپ است. در این کارگاه با چنین هنرجوهایی، مباحث مکاتب ادبی جهان هم کار میشود.
رضایی ادامه داد: اولین دوره کارگاههای داستاننویسی کانون ادبی چوک از بهمنماه 91 آغاز شد و آخر اردیبهشت امسال به پایان میرسد. دومین دوره هم از خرداد آغاز شده و شهریور ماه به پایان میرسد. هدف اصلیمان از برپایی این کارگاهها ابتدا شناخت و سپس معرفی داستاننویسان است چون برخی واقعا امکان مطرح شدن در این عرصه را ندارند در حالی که استعداد زیادی دارند.
نظر شما