به گزارش خبرنگار مهر، صادق صالحی عصر سه شنبه در بازدید از کشتارگاه صنعتی در حال احداث شهرستان خلخال اضافه کرد: از کشتار متوسط روزانه 600 دام سبک و 130 راس دام سنگین است.
وی با اشاره فعالیت دو باب کشتارگاه صنعتی دام و 10 باب کشتارگاه سنتی زیر نظر دامپزشکی در سطح استان افزود: در تمامی این کشتارگاهها بویژه کشتارگاههای سنتی فرآیند نظارت بهداشتی دامپزشکی شدیدا اعمال می شود و محصولات استحصالی از کشتارگاه پس از طی این فرآیند نظارتی وارد چرخه مصرف و بازار می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان یادآور شد: طرح تجمیع کشتارگاههای سنتی و ساماندهی این کشتارگاهها و هدایت تدریجی کشتارها به کشتارگاههای صنعتی و نیمه صنعتی در دستور کار دامپزشکی است تا گوشت و آلایش گوشتی کاملا بهداشتی، حلال و مطمئن در دسترس مردم قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی، برنامه جدید دامپزشکی کشور در زمینه ایجاد کشتارگاههای صنعتی بزرگ و مدرن با توجه به عدم توجیه اقتصادی تغییر یافته و دامپزشکی اردبیل در سطح تمامی شهرستانهای استان از سرمایه گذاران در زمینه احداث کشتارگاههای نیمه صنعتی، با سرمایه گذاری کمتر و اجرای طرحهای زودبازده با صرفه اقتصادی حمایت می کند.
صالحی متذکر شد: اداره کل دامپزشکی استان با تعامل و همکاری فرمانداری خلخال و سایر دستگاههای مرتبط آماده است بسترهای لازم برای بهره برداری از این کشتارگاه را که با پیشرفت فیزیکی بالای 65 درصد در حال احداث است را در حداقل زمان ممکن فراهم آورد.
وی حفظ سرمایه دامی از طریق بهداشت دام، حفظ و ارتقا بهداشت عمومی از طریق مبارزه با بیماریهای مشترک قابل انتقال بین انسان و دام و همچنین تحقق امنیت غذایی از طریق فراهم آوردن شرایط بهداشتی در تامین و تولید فرآورده های دامی سالم و بهداشتی را از اهداف استراتژیک دامپزشکی عنوان کرد.
صالحی به برخی از مشکلات پیش روی دامپزشکی در منطقه اشاره کرد و خواستار مساعدت و همکاری مسئولان شهرستان ها در تامین اعتبار لازم برای اجرای طرحها و پروژه های مایه کوبی برای عملیات مبارزه ای بر علیه بیماریهای مختلف دامی شد.
نظر شما