۲۲ فروردین ۱۳۹۲، ۱۳:۳۷

ناصحی اعلام کرد:

افزایش میزان بیماران چاق در مازندران نگران کننده است

افزایش میزان بیماران چاق در مازندران نگران کننده است

ساری - خبرگزاری مهر: قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران از افزایش میزبان بیماران چاق در استان ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی ناصحی صبح پنجشنبه در همایش استانی هفته سلامت که در سالن اجتماعات هلال احمر مازندران اظهار داشت: بیماری فشارخون  یکی از مشکلات جدی بشر در دنیای کنونی است  به طوری که در کشور ما 16 تا 18 درصد افراد به این بیماری مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه اینکه بیماری فشار خون بدون علامت است، تصریح کرد: این بیماری علامتی ندارد به قاتل خاموش معروف است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه مصرف بیش از حد نمک در بروز بیماری فشارخون موثر است، افزود: به طور متوسط هر فرد باید روزانه دو و سه دهم گرم نمک مصرف کند، این درحالی است در مازندران بیش از این مقدار است.

ناصحی با اشاره به اینکه از هر 5 مازندرانی یک نفر به فشارخون بالا مبتلا هستند، گفت: چاقی یکی از معضلات این استان بوده که زمینه ایجاد پرفشارخونی را فراهم می آورد.

وی  با اعلام اینکه 87.5  درصد مردم استان کمتر از پنج  واحد میوه و سبزیجات مصرف می کنند، اظهار داشت: با توجه به اینکه مازندران یکی از استانهای برخوردار از انواع میوه و سبزیجات بوده ولی مصرف میوه و سبزیجات بسیار پایین است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه میزان میانگین چاقی، بیماریهای غددی وقلبی در کشورا40 درصد است، افزود: میانگین مازندران در این زمینه ها 55 درصد بوده و متاسفانه هر ساله یک واحد به آن افزود می شود.

وی، بیماریهایی نظیر فشارخون، دیابت، قلبی عروقی و افزایش وزن را منجر به کاهش طول عمر افراد دانست.

ناصحی به اجرای طرح برنامه پزشک خانواده در نظام ارجاع در این استان اشاره و تصریح کرد: گامهای اساسی و زیربنایی مهمی برای اجرای این طرح در استان برداشته شده است.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای برنامه پزشک خانواده پرداخت هزینه های درمانی توسط مردم کاهش می یابد ، افزود: از اول اردیبهشت امسال بخش شناور و ویزیهای معمولی برچیده می شود و مراجعه کنندگان در سیستم ارجاع مراحل درمانی خود را طی می کنند.

وی، با اشاره به اینکه سالانه 25 هزار میلیارد تومان از جیب مردم در حوزه درمان خرج می شود، ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح ، سرمایه ها و منابع حوزه سلامت به سمت مردم هدایت می شود.

ناصحی، از پیش بینی دو هزار میلیارد تومانی اعتباربرای حمایت و پشتیبانی از برنامه پزشک خانواده در سالجاری در سطح کشور خبر داد و افزود: بعد از استقرار نظام شبکه های بهداشت ودرمان ، برنامه پزشک خانواده یکی دیگر از طرحهای مهم حوزه سلامت در کشور محسوب می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ارتقا شاخصهای سلامت را نشانه پویایی مراکز و بخشهای حوزه سلامت دانست و گفت: به منظور افزایش رضایت بیماران از عملکرد بخشهای درمانی، در سال گذشته 9 میلیارد تومان هزینه کردیم تا پرسنل و پزشکان تمام وقت رضایت داشته باشند.

کد خبر 2030706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha