به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود محمدیان در حاشیه بازدید از یکی از واحدهای تولید گل و گیاهان زینتی در تبریز با بیان این مطلب اظهار داشت: براي توسعه صادرات گل و گياه به خارج از کشور و افزايش رونق اين بازار، آمادهايم از طريق سازمان تسهيلات ويژهاي همچون زمين و وام در اختيار توليدکنندگان قرار دهيم .
وي با بيان اينکه لازم است براي گسترش صنعت توليدگل در استان، پايانههاي صادرات گل و گياه، مجتمعها و دهکدههاي گل وگياه ايجاد شود ادامه داد: ايجاد پايانه صادرات گل و گياه در استان به گسترش صنعت گل و گياه کمک کرده و ضمن بازاريابي براي اين محصولات، در رشد و توسعه آن نقش اساسي ايفا خواهد نمود.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به اينکه در سال 91 در مجموع بیش از 12 ميليون گل و درختچه زینتی در آذربایجان شرقی تولید شده است افزود: در سال گذشته، هشت ميليون و 700 هزار گل شاخه بريده رز و ژرويرا در استان توليد شده است که نسبت به سال 90 رشد 45 درصدی داشته است و هم اينک 15 واحد گلخانه توليد شاخه گل رز و ژروبرا در استان به مساحت 45 هزار مترمربع مشغول توليد گل هستند.
وي با بيان اينکه 25 واحد ديگر نيز با مساحت 56 هزار مترمربع مشغول توليد درختچههاي زينتي، گلهاي زينتي و گلداني هستند، گفت: در سال 91 در اين واحدها 515 هزار گل گلدانی، یک میلیون و 200 هزار درخت و درختچه زینتی و یک میلیون 700 هزار گل نشائی تولید شده است.
توزیع جعبه تخم نوغان درآذربایجان شرقی 50 درصد افزایش یافت
مدیر امور طیور سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش 50 درصدی میزان توزیع جعبه تخم نوغان در استان در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
جاوید بهروزین در حاشیه توزیع جعبه تخم نوغان در سیه رود جلفا در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینكه 600 جعبه تخم نوغان در مرحله اول بین نوغانداران استان از طریق نمایندگی شركت سهامی كرم ابریشم ایران در حال توزیع است، افزود: این میزان نسبت به سال قبل 180 جعبه افزایش داشته است.
وی بخش سیه رود شهرستان جلفا را عمده ترین مركز پرورش كریم ابریشم استان عنوان كرد و گفت: هر ساله كار پرورش كرم ابریشم با مساعد شدن شرایط آب و هوایی آغاز میشود.
بهروزین با بیان اینكه در سال گذشته نوغانداران استان با پرورش 420 جعبه تخم نوغان موفق به تولید 15 تن پیله تر ابریشم شدند، گفت: آذربایجان شرقی با بیش از 444 هكتار انواع درخت توت و 18 هکتار نهالستان از نظر آماری چهارمین استان كشور بعد از استانهای شمالی و خراسان رضوی از قطبهای مهم پرورش كرم ابریشم در كشور به شمار میرود.
توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی، راهکاری مهم در مسیر توسعه صادرات خشکبار
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از پیگیری مستمر این مدیریت برای برگزاری همایش ملی خشکبار در تبریز خبر داد.
ایاز برنو درحاشیه دیدار با مدیر عامل اتحادیه صنف خشکبار کشور برای هماهنگی جهت برگزاری همایش ملی خشکبار در تبریز، با اشاره به اینکه بستهبندی زیرمجموعه هنر بازاریابی است كه نشانگر رشد ساختار تولید و بازار هرکشوری به شمار میرود و محصولات كشاورزی نیازمند فرآوری و بسته بندی کیفی تر از شرایط موجود است گفت: رشد و توسعه صنعت خشكبار و بسیاری از محصولات فرآوری شده کشاورزی با وجود كیفیت بالا و مرغوبیت، بدلیل سرمایه گذاری اندک در بسته بندی، از رشد مطلوبی برخوردار نیست.
وی با اشاره به اینکه وی با تاکید به این موضوع که یک بستهبندی شکیل و کارآمد میتواند نبض بازار جهانی را در دست بگیرد، افزود: محصولی كه با هزینه و رنج بسیار در کشور تولید میشود باید بستهبندی مطلوب و جذابی داشته باشد تا به مقصد رسیده و در بازارهای جهانی شهرت کسب کند، همچنین، استفاده واحدهای فرآوری و بسته بندی خشکبار از روش های نوین کیفیت محصول نهایی را حفظ و امکان رقابت در بازارهای خارجی و افزایش صادرات، هموار می شود.
برگزاري دوره مهارتي هرس درختان میوه در شهرستان بستان آباد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بستان آباد گفت: دوره مهارتي هرس درختان میوه با هدف افزايش آگاهي ودانش بهره برداران با حضور باغداران مناطق مختلف این شهرستان برگزار شد.
حسین فروغی گفت: نیازهای ساختاری کشاورزی امروزه ایجاب می کند که تمامی پرورش دهندگان درختان میوه از واحدهای کوچک چند درختی تا تولیدکنندگان کلی و اصلی، تمام تلاش خود را به کار بندند تا میوه های سالم و بدون آلودگی، با ظاهری پسندیده و با کیفیتی مناسب تولید ارایه کنندوبرای رسیدن به این هدف لازم است، تولید کنندگان درمراحل مختلف رشد و نمو فیزیولوژیکی و زراعی درختان خودرا تحت مراقبت های دقیق علمی و فنی قرار داده و آن ها را از گزند هر گونه آسیب وارده از طریق عوامل خسارت زای مختلف، ازجمله آفات و بیماریها در امان نگه داشته و ازآن جمله می توان به نقش هرس دراین فرایند تاکید داشت.
وی، با اظهار این موضوع که شهرستان بستان آباد دارای 1600 هکتار باغات میوه است که از این میزان، یک هزار و 300 هکتارآن طی چند سال اخیر احداث شده و اکثر باغداران با مقوله هرس و پرورش درختان آشنایی زیادی ندارند، اضافه نمود: هر ساله چندین دوره مهارتی هرس درختان میوه به منظور افزایش سطح علمی و عملی باغداران توسط اداره ترویج و با مشارکت کارشناسان بخش خصوصی در این شهرستان برگزار و با توجه به کمیت و کیفیت مطالب ارائه شده در این دوره های مهارتی، استقبال باغداران در سطح بالایی قرارگرفته است.
نظر شما