به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی پاداشت پیش از ظهر سه شنبه در مصاحبه با رسانه ها افزود: طی دو سال اخیر با همکاری مشترک ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور شناسایی علل ایجاد گال سرشاخه های درختان فندق در گیلان انجام شد.
وی اظهارداشت: در این تحقیقات قارچ phomopsis amygdali به عنوان قارچ عامل بیماری شناخته و معرفی شد.
سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: این یافته علمی دستاورد تحقیقاتی مهمی برای این مرکز بوده و برای نخستین بار در ایران و جهان بر روی محصول فندق گزارش شده است.
وی ادامه داد: گزارش نهایی و کامل این دستاورد در شماره های آتی مجله علمی و پژوهشی بیماری های گیاهی چاپ و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.
پاداشت گفت: هم اکنون منطقه اشکورات رودسر رتبه نخست تولید فندق در کشور را دارد و 30 ژنوتیپ فندق به صورت پراکنده و تک درخت از سوی محققان این مرکز در منطقه کشت شده است.
وی همچنین حفظ ژرم پلاسم فندق به منظور ایجاد تنوع ژنتیکی، استفاده از صفات مطلوب در برنامه های به نژادی و به گزینی نظیر مقاومت به خشکی، رطوبت، بیماری ها و آفات، به دست آوردن ارقام گرده دهنده مناسب و دستیابی به ارقام پر محصول برای برنامه های هیبریداسیون، دو رگه گیری و مقاوم را از مهمترین اهداف فعالیت های این مرکز اعلام کرد.
نظر شما