۲۷ فروردین ۱۳۹۲، ۱۳:۵۳

بدلیل مراجعه زیاد و فضای کم مطرح شد؛

هشدار صلاحی نسبت به احتمال تغییر مجدد سطح عضویت در کتابخانه ملی

هشدار صلاحی نسبت به احتمال تغییر مجدد سطح عضویت در کتابخانه ملی

به گفته رئیس کتابخانه ملی ایران، در صورتی که فکری برای حل مشکل مراجعه زیاد و فضای کم تالارهای مطالعه این سازمان نشود، در آینده نه چندان دور هیئت امناء آن سطح عضویت را از دانشجویان مقطع فوق لیسانس به بالا به مراجعانی تغییر خواهد داد که دست کم دارای این مدرک (فوق لیسانس) باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی صبح امروز سه‌شنبه 27 فروردین در نهمین کنفرانس خبری خود که در این سازمان برگزار شد، با اشاره به مراجعه 600 هزار نفر به این سازمان تنها در یک سال گذشته و فقط در پایتخت، گفت: 850 تا 1200 صندلی موجود در تالارهای ما کفاف این میزان مراجعه کننده را نمی‌دهد.

وی با اشاره به اجرای مصوبه هیئت امنای این سازمان مبنی بر لغو عضویت افرادی که در مقطعی پائین‌تر از کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند در کتابخانه ملی، هشدار داد: واقعیت این است که ماهیت کتابخانه ملی با یک کتابخانه عمومی واقع در یک پارک که مراجعانش ممکن است غالباً کنکوری‌ها باشند، متفاوت است و اگر این میزان فشار در کتابخانه ملی کماکان ادامه داشته باشد، ممکن است سطح عضویت باز هم تغییر کند.

به گفته رئیس کتابخانه ملی ایران، در صورتی که فکری برای حل این مشکل گرفته نشود، در آینده نه چندان دور هیئت امنا سازمان سطح عضویت را از دانشجویان مقطع فوق لیسانس به بالا به مراجعانی تغییر خواهد داد که دست کم دارای این مدرک (فوق لیسانس) باشند.

با این حال صلاحی گفت: همه پژوهشگران و محققانی که دارای معرفی نامه باشند، امکان استفاده از تالارها و منابع موجود در کتابخانه ملی را دارند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های سازمان متبوعش در نمایشگاه امسال کتاب تهران با اشاره به عضویت خود به عنوان یکی از اعضای شورای سیاستگذاری این نمایشگاه یادآور شد: بنا داریم با همکاری خانه کتاب، برنامه‌های متعددی در سراهای اهل قلم برگزار کنیم. ما همچنین 55 عنوان از کتاب‌های تازه سازمان را در نمایشگاه عرضه می‌کنیم و به مراجعان هم درباره خدماتی که کتابخانه ملی به ناشران ارائه می‌کند، سرویس می‌دهیم.

رئیس کتابخانه ملی در پاسخ به سئوال دیگری درباره ریاست مرکز منطقه‌ای نسخ خطی توسط این سازمان گفت: این مرکز در اداره کل نسخ خطی در حال شکل گیری است. ما به زودی فهرست تمام نسخه‌های خطی موجود در ایران و خارج از ایران را برای راه‌اندازی این مرکز، تحویل خواهیم داد. البته همین جا این را بگویم که اسناد و منابع و کتاب‌ها و نسخی که به ثبت ملی مر‌رسد، در تعامل میان مسئولان دو کشور قابل نقل و انتقال نیست ولی تلاش می‌کنیم که آثار ایرانی خارج از ایران را اسکن کنیم و نسخه فاکسیمیله آنها را به ایران بیاوریم.

صلاحی همچنین با بیان اینکه سال گذشته 3 مرکز غیرقانونی که در یک شهر ایران اقدام به صدور فیپای جعلی می‌کردند، شناسایی شدند، افزود: ما به این مراکز اخطار دادیم و خوشبختانه با برخورد مسئولان وزارت ارشاد و دیگر دستگاه‌ها، فعالیت این مراکز متوقف شد. اما باید بگویم که کماکان هستند دستگاه‌های دولتی که کتاب‌هایی تولید می‌کنند که فیپا ندارد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا موارد مربوط به کپی رایت آثار حوزه کودک و نوجوان که روی وبسایت کتابخانه ملی قرار گرفته، رعایت شده است؟ گفت: آقای رحماندوست که مسئول بخش کودک و نوجوان ما هستند با تک تک نویسندگان و ناشران این کتاب‌ها در این ارتباط مذاکره کرده و مجوز آنها را گرفته است. ما حتی یک مورد کتاب کودک هم نداریم که در سایت قرار داده باشیم ولی رایتش را پرداخت نکرده باشیم.

کد خبر 2033704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha