به گزارش خبرگزاری مهر، چالش ها و عوارض اينترنت و استفاده سالم و یا ناسالم از آن این روزها در کل جهان بحثی بسيار جدی است. به عنوان مثال برخي با اسم يك گل وارد اتاق چت مي شوند، اينجا ديگر از دعواهاي والدين يا برادر خبري نيست، همه چيز بدون بار هيجاني و عاطفي شروع مي شود؛ برخي كه شرم دارند علاقه حضوري خود را با رعايت موازين شرعي وعرفي براي ازدواج با شخص مورد نظر خود بيان كنند ايميل طرف مقابل را به دست مي آورند و شروع به بازگو كردن جملاتي به صورت گمنام مي كنند، يا فردي براي فرار از مشكلات مالي و خانوادگي و بيكاري رو به اينترنت مي آورد وخود را به دروغ فردي موفق و با درآمد عالي معرفي مي كند. در هر سه مثال مي توان گفت كه سه عنصر مشترك وجود دارد كه سه دليل اصلي عادت آور بودن روابط اينترنتي محسوب مي شود.
پشت نقاب ارتباط ديجيتالي پنهان شدن و وارد ارتباط بدون چهره و با مشخصات غير حقيقي شدن، تجربه اي ارضا كننده است. و نيز واقعيت تلخ زندگي را موفق معرفي كردن بر امكان تخليه و ابراز خود، در دنيايي از خيال هم مي توان وارد شد درست به مانند دوران كودكي كه خود را به جاي قهرمان كارتون ويا شاهزاده قصه مي گذاشتيم. پشت نقاب گمنامي مي توان خود را زيباتر، قوي تر و موفق تر از آنچه هست نشان داد و بر ضعف ها ونقايص سرپوش گذارد. به علاوه، وقتي طرف مقابل هم گمنام و بي چهره باشد مي تواند آينه اي شود تا ما در آن به تماشاي خود، تخيلات و آرزوهايمان بنشينيم. خوب، همه چيز كه مطلوب به نظر مي رسد پس عوارض گمنامي چيست؟
در پس اين ماسك ها ونقاب ها مي توان علاوه بر نقايص و كاستي ها چيزهاي ديگري را نيز پنهان كرد. هويت، جنسيت، سن وسال، نشاني و مهمتر از همه اينها قصد ونيت. شايد برخي از ما با پي بردن به انبوهي از مشخصات غلط و يا مبالغه آميز، از جانب افراد در اينترنت، شوكه و غافلگير شده باشيم. مبهم بودن و راز آلودگي روابط، گرچه رنگ خيال و رويا به يك رابطه مي دهد و آن را مهيج تر مي كند، اما پرده اي نيز روي حقايق و واقعيت مي كشد. حقيقتا ما نمي دانيم با چه كسي همكلام شده ايم و حتي گاهي جلوتر مي رويم و از او تصويري از ايده آل در ذهن خود مي سازيم. بسياري از منحرفان جنسي امروزي در اينترنت حضوري فعال دارند. يا شخصيت هاي ضد اجتماعي، افرادي بسيار باهوش كه از هوش وتوانايي خود در جهت سو استفاده از اعتماد ديگران نهايت بهره را مي برند. آيا آن كه ما با او وارد ارتباطي عاطفي و احساسي شده ايم معتادي ضد اجتماعي و بي اخلاق و فرصت طلب نيست؟ گاهي پاسخ به اين سوال براي افرادي كه در اين باره نيز از روش آزمون و خطا استفاده مي كنند تاواني سنگين به بار مي آورد.
اينترنت براي مشتركين خود تسهيلاتي در روابط فراهم كرده است. گاهي سايت هاي مربوطه، از عهده همه مراحل يك رابطه رمانتيك بر مي آيند. با توجه به ويژگي هاي ظاهري و سليقه هاي متفاوت هماهنگي زماني براي ارتباط، انتخاب نحوه ارتباط (اتاق چت،ايميل و....) و حتي امكان ديدار وملاقات حضوري. اما آسيب اين سهولت اينترنتي چيست؟ يكي از ويژگي هاي تكرار و تعدد در روابط، از بين رفتن حريم هاست. حريم هاي ذهني و رواني، حريم خانوادگي و حريم هاي اجتماعي.
اينها محدوده هايي است كه زير پا گذاشتن شان، برخلاف تصور عده اي لزوما حاصل ومعناي مثبتي در بر ندارد و گاهي به تعارض ها و واكنش هاي شديد رواني مي انجامد. آن جا كه عقايد آرام بخش ما و افكاري كه با آن تربيت و بزرگ شده ايم و به رشد و پويايي ما كمك كرده به يكباره مجروح و پايمال مي شود. غالبا اولين خسارت را خودمان متحمل مي شويم. خسارت ولطمه ديگر تكرار، عادت است. ماهيت روابط عاطفي وجنسي به گونه اي است كه حتي در افرادي كه زمينه قبلي ندارند مي تواند شديدا عادت آور باشد.
نظر شما