پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۴۳

گزارش خبری/

پایداری مشاغل خانگی رکن تحقق حماسه اقتصادی/ تحقق 71 درصدی سهمیه خراسان جنوبی

پایداری مشاغل خانگی رکن تحقق حماسه اقتصادی/ تحقق 71 درصدی سهمیه خراسان جنوبی

بیرجند - خبرگزاری مهر: در سالی که به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری شده اجرای طرح مشاغل خانگی مهمترین رکن در تحقق حماسه اقتصادی به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز با توجه به مشکلات فعلی کشور و وجود تحریم های اقتصادی مهمترین رکن برای تحقق حماسه اقتصادی استفاده  از تسهیلات مشاغل خانگی برای ایجاد فرصت شغلی در بین جوانان و افزایش تولید ملی است.

ضرورت ایجاد اشتغال پایدار، توسعه کارآفرینی و توسعه مشاغل جدید از جمله موضوعات مهمی است، که مجلس شورای اسلامی در تدوین و تصویب قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه به آن اهتمام ویژه ای داشته است.

حل مشکل بیکاری برنامه ای است، که نیاز به ارائه راهکارهای بلند مدت دارد، اما با ایجاد راهکارهای کوتاه مدت و میانی می توان شدت وحدت آن را در جامعه کاهش داد.

بیش از دو دهه است، که کشور با این مشکل به طور جدی مواجه بوده که اتخاذ راهکارهایی نظیر حمایت و توسعه بنگاه های اقتصادی از مهمترین اقدامات بوده که در این راستا مشاغل کوچک و متوسط خانگی که هزینه بالایی را به خانواده تحمیل نمی کند و درعین حال سبب افزایش درآمد و تولید ثروت می شود در دستور کار وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.

کسب و کارهای خانگی از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال های خرد و متوسط به ویژه برای جمعیت وسیعی از زنان است، که دارای مهارت کافی در انجام برخی از کارها هستند.

فعالیت اقتصادی در محیط خانگی امکان مشارکت اعضای خانوار برای انجام یک فعالیت اقتصادی مشترک بوده و جلوگیری از رفت و آمدهای شهری، صرفه جویی در هزینه های اجتماعی و در کنار خانواده بودن از مزایای مشاغل خانگی است.

 کسب و کار خانگی تاثیر بسزایی در تولید ملی و ارتقای سطح اقتصادی خانواده ها دارد، که نیازمند اطلاع رسانی، تبیین اهداف و فرهنگ سازی است.

اشتغالزایی و رفع موانع موجود برسر راه اشتغال جوانان همواره از دغدغه های دولت، مسئولان و مردم بوده، به طوری که تسهیلات مشاغل خانگی به استانها ابلاغ شد و کم توجهی مردم و یا گیرودارهای اداری منجر به تحقق 100 درصد این اعتبار نشد.

خراسان جنوبی به رغم خشکسالی ها، دوری از مرکز و محرومیت، دارای توانمندی های چشمگیری از جمله معادن غنی سنگ، صنایع، صنایع دستی و ... برخوردار است که با فرآوری معادن سنگ و احیای صنایع دستی اشتغالزایی محسوسی در این استان ایجاد می شود.

صدور 17 هزار مجوز خانگی در خراسان جنوبی/پرداخت 71 درصد سهمیه مشاغل خانگی در استان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه مشاغل خانگی از اواسط سال 90 به استان ابلاغ شده است، گفت: 17 هزار و 796 مجوز مشاغل خانگی از سوی دستگاه های اجرایی استان صادر شده است.

عابدین محمدی اظهارداشت: از این تعداد 14 هزار و 390 نفر به بانک های عامل استان برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند.

به گفته وی مبلغ سهمیه تسهیلات مشاغل خانگی استان در سال 90 بالغ بر 278 میلیارد و 714 میلیون ریال بوده است.

محمدی مبلغ معرفی شده سال 90 استان به بانک ها را 280 میلیارد و 355 میلیون ریال عنوان کرد و بیان داشت: از این رقم بالغ بر 198میلیارد و 84 میلیون ریال پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اتمام پرداختی های سهمیه مشاغل خانگی 90 در استان 71 درصد سهمیه استان پرداخت شده است.

تسهیلات مشاغل خانگی برگشت داده نمی شود

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا مابقی تسهیلات سهمیه استان برگشت داده می شود، گفت: تسهیلات از محل منابع داخلی بانک های استان تامین شده و اعتبار و پولی از خارج منابع بانکی در اختیار بانک ها قرار نگرفته است.

محمدی با اشاره به اینکه این تسهیلات از منابع داخلی بانک های تامین شده است، افزود: خوشبختانه در این راستا تسهیلات برگشتی در استان نداریم.

کمبود منابع مشکل اصلی پرداخت تسهیلات/لزوم توجه مردم به بازپرداخت اقساط

محمدی کمبود منابع بانکی و عدم تامین ضامن بانکی را از عوامل عدم پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در استان دانست و تصریح کرد: در این راستا مردم باید نسبت به بازپرداخت تسهیلات دریافت شده اهتمام بیشتری داشته باشند تا سایر افراد متقاضی نیز بتوانند از تسهیلات برخوردار شوند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی همچنین میزان پس انداز و سپرده گذاری مردم در بانک ها را از دیگر عوامل موثر در پرداخت بیشتر تسهیلات به مقاضیان ذکر کرد.

پرداختی های تسهیلات 91 همچنان به قوت خود باقیست

محمدی با بیان اینکه مبلغ سهمیه مشاغل خانگی استان در سال گذشته 307 میلیارد و 541 میلیون ریال بوده است، افزود: از این رقم بالغ بر 93 میلیارد و 810 میلیون ریال به بانک های معرفی شده است.

وی ادامه داد: از این رقم 33 میلیارد و 408 میلیون ریال از سهمیه سال گذشته استان تاکنون پرداخت شده است.

محمدی با اشاره به اینکه سهمیه سال 90 تا بهمن سال گذشته ادامه داشته است، افزود: مبلغ سهمیه سال 91 هنوز به طور کامل تخصیص نیافته و پرداختی ها همچنان به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود مبلغ پرداخت سهمیه 91 تا پایان سال جاری قابل پرداخت است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه پرونده پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال 90 بسته شده است، تاکید کرد: سهیمه سال 90 دیر به استان ابلاغ شده و به همین دلیل تا بهمن 91 ادامه داشته است.

صدور 4000 مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته

محمدی تعداد مجوزهای مشاغل خانگی صادر شده در سال گذشته را چهار هزار و 943 مورد ذکر کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این نهاد محدودیتی برای صدور مجوزهای مشاغل خاگی ندارد اما با احتیاط اقدام به صدور مجوز می کند، افزود: افراد واجد شرایط از سوی دستگاه های مربوطه مجوز را اخذ کرده و می توانند نسبت به دریافت تسهیلات این طرح اقدام کنند.

.....................

گزارش: فاطمه زیراچی

کد خبر 2040519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha