به گزارش خبرنگار مهر، به همت سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران، دومین همایش تجلیل از چهره های ماندگار تبلیغ، امروز 9 اردیبهشت ماه با حضور حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و آیت الله حائری شیرازی و ائمه جمعه استان تهران در این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم بعد از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، «سازگار» مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) اشعاری را در مدح و منقبت بی بی دوعالم قرائت کرد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نصیر نیک نژاد، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت زهرا(س) و خوشامدگویی به حضار گفت: سازمان تبلیغات اسلامی هر ساله مراسمی این گونه را برگزار می کند، البته ممکن است در عناوین متفاوت باشد. بنابراین در واقع این دومین همایش تجلیل از چهره های ماندگار تبلیغ نیست.
وی افزود: مبلغانی در سطح استان و کشور هستند که مورد غفلت قرار می گیرند و سازمان در نظر دارد که از این افراد تجلیل کند. سال گذشته حدود 230 مبلغ مورد تجلیل قرار گرفتند و امسال هم همین تعداد شناسایی و دعوت شدند.
نیک نژاد با بیان اینکه هنوز با پیشرفتهای ارتباطی و تکنولوژیکی، نقش منبر و تبلیغ چهره به چهره بی نظیر است، گفت: منبر بر مخاطب تأثیری است که هیچ چیزی این تأثیر را بر مخاطب و شنونده ندارد. من کار تبلیغ مبلغان را «شبکه و رسانه تبلیغ» می نامم. هر کدام از شماها می توانید شبکه ساز باشید و در عرصه های مختلف از فضای مجازی تا فضای واقعی حضور داشته باشد که برخی از شماها این گونه هستید.
وی با اشاره به اهمیت مطلبات و نیازهای جامعه تصریح کرد: ما باید متناسب با نیازها و مطالبات مخاطبان صحبت کنیم. واعظ نباید فقط متکلم وحده باشد، بلکه باید از مخاطب بخواهد سؤال کند و در واقع گفت و گو برقرار شود تا سؤالات و شبهات مطرح و پاسخ داده شوند. نحله ها و فرقه ها و جریانهای نوظهوری به وجود آمده است که جوانها را جذب می کنند. غیر از روحانیت، چه کسی و چیزی برای پاسخ به این سؤالات وجود دارد. با توجه به تحصیلات و مطالعات بهتر از شما برای پاسخ به این سؤالها وجود ندارد.
در ادامه این مراسم آیت الله حائری شیرازی به ارائه سخن پرداخت. وی با بیان اینکه مبلغان باید اصالت و وحدت را در نظر داشته باشند، و نباید یکی را فدای دیگری کنند، گفت: بعد از فتح مکه عده ای مسلمان شدند. این افراد با سخنان و استدلال عقلی پیامبر(ص) مسلمان نشده بودند. با اخلاق پیامبر(ص) مسلمان نشدند اما وقتی فتح و نصر مسلمانان را دیدند مسلمان شدند، چون پست و مقام و ... می خواستند. این افراد با رحلت پیامبر(ص) هم برگشتند و با اهل بیت(ع) مخالفت کردند.
وی با بیان اینکه گریه های حضرت زهرا(س)، گریه ای سیاسی بود نه گریه ای از درد بازو و ...، گفت: گریه برای این بود که ایشان می دید امت اسلام به بیراهه می روند و سعی و تلاش او برای هدایت مردم فایده ای نداشت. وقتی دید گریه و فریاد زیاد اثری ندارد سفارش کرد تا قبر ایشان مخفی بماند تا علامت سؤالی پیش روی تاریخ باشد تا راه حق را تشخیص دهند. از راه قبر گم شده حضرت زهرا(س) است که امام حسین(ع)، یاران باوفایی دارد و اکنون زیارت کنندگان زیادی برای قبر ائمه(ع) هستند. نگرانی حضرت زهرا(س) این بود که نماز و روزه و حج و قرآن بدون ولایت ملاک نیست.
وی با بیان داستانی از قتل و جنایات حجاج و مقاومت شیعیان خطاب به وعاظ گفت: میراث اهل بیت(ع) با وفاداری و مقاومت شیعیان در شرایط سخت تاریخی به دست ما رسیده و ما باید قدر آنها را بدانیم.
در ادامه برنامه حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان به ارائه سخن پرداخت. وی با اشاره به اینکه رشته تخصصی تبلیغ در حوزه علمیه قم از سالها پیش راه اندازی شده و اکنون گسترده شده است. گفت: این رشته در تهران هم راه اندازی شده و علاقه مندان می توانند این رشته را در تهران هم پیگیری کنند.
وی افزود: حیف است که روحانیون از فنون و مهارتها و مبانی جدید تبلیغ و اطلاع رسانی بی بهره باشند، اگرچه در آیات و روایات این مباحث وجود دارد اما کسی نیامده اینها را تئوریزه کند.
حجت الاسلام والمسلمین ناصر نقویان دیگر سخنران این مراسم بود. وی در سخنان کوتاهی واجد بودن تقوا، عقل و سواد را برای وعاظ مهم دانست و گفت: نداشتن هر کدام از اینها دردسرهای زیادی را برای ما به عنوان واعظ ایجاد می کند و ما باید به این صفات آراسته باشیم.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به ارائه سخن پرداخت و گفت: هر سال با همکاری نهادهای مختلف در تلاش هستیم که از نظر کمی و کیفی فعالیتهای تبلیغ را گسترده کنیم و این موفقیت جز با تلاش شما حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه شما نظام الگویی کشور هستید، افزود: مجموعه روضه هایی از افراد و کارشناسان برجسته مانند مرحوم «فلسفی» تهیه شده که مورد توجه وعاظ قرار گرفته است. برای استفاده امروزین نسل جوان باید منبرهای ویژه در رسانه ها مطرح شود تا مخاطبان بیشتری را در بر بگیرد.
خاموشی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی حقیقتی است که نباید با آن، «لا به شرط» عمل کنیم، اظهار داشت: یعنی نباید از انقلاب اسلامی و فعالیتها و اتفاق های آن بی خبر باشیم و از آن در سخنرانیهای خودمان استفاده نکنیم. ضریب نفوذ انقلاب اسلامی در جهان افزایش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه ما باید به شخصیت حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(حفظه الله) بپردازیم، تصریح کرد: تقاضایم این است که حقیقت اسلام و ولی فقیه و رهبر انقلاب که با تمام نظام سلطه درگیر شده و موفق است و دارد به پیش می رود را وارد مباحث خود کنید و مبلغان باید به اینها بپردازند. در جامعه می بینیم که اگر مقام معظم رهبری(دامت برکاته) حمایت خود را از روی کسی بردارد، چه اتفاقی می افتد. اینها نشان دهنده جایگاه رهبری در کشور است.
وی تأکید کرد: ما که هنر تبلیغ داریم باید خطابه و منبر درباره ولی فقیه و رهبر خود داشته باشیم. تقاضایم این است که ما رسالت داریم و به این رسالت اهتمام کنیم و از آن نگذریم. باید از نظر حُسن فاعلی و محتوا و هدف به تبلیغ درست بپردازید.
در پایان این مراسم با حضور نیک نژاد، روحانی نژاد، خاموشی و ابراهیمی از مبلغین برتر شهر تهران و مبلغین برتر ادارات تابعه تبلیغات اسلامی استان تهران تجلیل به عمل آمد.
حجج اسلام مسعود عالی، ناصر نقویان، علیرضا پناهیان، شهاب مرادی، سید مهدی حائری زاده و سید حسین خادمیان از مبلغین برتر شهر تهران بودند که با اهدای هدایایی از آنها تجلیل شد.
همچنین حجج اسلام محمدمهدی غفوری، سید مسعود سیدزاده تهرانی، سیدحسین میرطالبی، اسدالله مقدم، مهدی واعظی، عبدالعلی ابراهیمی و علی جسینی نیا اشکوری و محود رجبی، رحمان شیرکوند، مهدی علی یاری، سید موسی حسینی، جعفر رحیمی، محمد علاء الدینی و علی اسفندیار و حجت اسماعیلی به ترتیب از ادارات تابعه شمیرانات، شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب، جنوب شرق، شهر ری، اسلام شهر، بهارستان، ورامین، پاکدشت، پیشوا، شهریار، دماوند، فیروزکوه و قرچک از تجلیل شدگان برتر ادارات تابعه تبلیغات اسلامی استان تهران بودند.
نظر شما