محمد هادي رهبر در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهردر پاسخ به اين سوال كه گويا ايران براي خريد شركت بازل با خريداران جديد آن مذاكراتي را انجام داده است، گفت : ايران هيچ مذاكراتي را با خريداران جديد شركت بازل نداشته و ندارد و اين خبر نادرست است .
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا براي خريد شركتي جديد مذاكره مي كنيد، گفت : ايران آمادگي خريد شركتهاي جديد را دارد؛ اما شرايط آن هنوز ايجاد نشده است .
وي در ادامه گفت : به عبارتي ديگر اگر سهام شركتي خارجي آماده عرضه شد و آن شركت در ارزيابي هاي ايران براي خريد مثبت بود و درمحدوده كار ايران بود، ايران براي خريد آن شركت اقدام مي كند .
وي در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني براينكه چرا مناقصه هاي ايران در زمينه پتروشيمي كند پيش مي رود، گفت : به اعتقاد ما رويه مناقصه ها بسيار مساعد پيش مي رود؛ اما اگر كساني مي توانند رويه مناقصه ها را تندتر پيش روند پيشنهادات خود را مطرح كنند .
به گزارش خبرنگار مهر چندي پيش يكي از مسئولين شركت پتروشيمي خبر از خريد دوباره شركت بازل با خريداران جديد آن داد و گفته بود : عليرغم اينكه شركت بازل از فروش سهام خود تحت تاثير فشارهاي رواني كشور آمريكا جلوگيري كرده است اما احتمال اينكه خريداران جديد براي فروش بعضي از بخش هاي اين شركت با ايران مذاكره كنند، بسيار زياد است
به گزارش خبرنگار اقتصادي مهربه نقل از نشريه فرانس پرس حاكي است كه عليرغم اينكه ايران در مناقصه خريد بازل برنده شده بود؛ اما فشارهاي آمريكا منجر به بن بست رسيدن خريد شركت بازل كه يك شركت زير مجموعه رويال داچ شل است، توسط شركت ملي پتروشيمي ايراني شد.
فرانس پرس در گزارش خود آورده است: شركت ملي پتروشيمي ايران مي توانست با تصاحب مهمترين توليد كننده پلي پروپلين جهان، به مهمترين شركت سرمايه گذار ايراني در خارج از مرزها از زمان پيروزي انقلاب در سال 1979 تبديل شود.
در اين گزارش آمده است: اما ايران مشمول تحريمهاي اقتصادي آمريكا است .
بر اساس اين گزارش، در سال 1995 بيل كلينتون رييس جمهور آن زمان آمريكا شركتهاي آمريكايي و زير مجموعه هاي آنها را از معامله تجاري با ايران منع قانوني كرد. اين قانون توجه ويژه اي به سرمايه گذاري در بخش هاي نفتي ايران داشت.
وزير نفت كشورمان در حاشيه كنفرانس پتروشيمي در تهران به خبرنگاران گفته بود: ما مي دانيم كه فشارهاي جدي و مداخله جويانه آمريكا منجر به اين تصميم شده است.
زنگنه همچنين افزود: من اين تصميم شركت شل را تاسف آور مي دانم ما پيشنهاد خوبي به آنها ارايه داده بوديم اما آنها به دلايلي كه عمده ترين آنها فشارهاي آمريكا بود، پيشنهاد ما را نپذيرفتند.
بر اساس اين گزارش ، شركت رويال داچ شل ، شركت بازل را به مبلغ 7/5 ميليارد دلار به كنسرسيومي مستقر در نيويورك ، فروخت .
نظر شما