۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۳۱

احمدی نژاد در همایش شوراها:

هر برنامه‌ای برای حذف مردم محکوم به شکست است

هر برنامه‌ای برای حذف مردم محکوم به شکست است

رئیس جمهور گفت: هر برنامه يا قانوني كه منجر به حذف مردم از عرصه هاي تصميم گيري و اجرا شود پيشاپيش محكوم به شكست است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی نژاد در همایش ملی شورای اسلامی شهر و روستا که ظهر امروز در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: سعادتمندي جوامع مرهون احساس مسئوليت و اقدام همگاني است و هر برنامه يا قانوني كه منجر به حذف مردم از عرصه هاي تصميم گيري و اجرا شود پيشاپيش محكوم به شكست است.
 
رييس جمهور با تاكيد بر اينكه همه مردم بايد در عرصه هاي مختلف كشور فعال باشند، افزود: اگر اداره اقتصاد كشور در دست عده اي محدود قرار گيرد و بقيه بخواهند نان‌خور آنها باشند اقتصاد آن كشور موفق نخواهد بود و جامعه اي برخوردار از اقتصاد موفق است كه آحاد آن در عرصه اقتصادي فعال باشند. در عرصه سياست هم همين قاعده حاكم است و اگر فكر كنيم دولت يا يك گروه محدود مي‌توانند كشور را اداره كنند اشتباه است و حتما چنين تفكري با شكست مواجه مي‌شود.
 
احمدي نژاد با اشاره به اينكه قاعده مذكور در عرصه فرهنگ نيز مصداق دارد، گفت: فرهنگ را نيز بايد با حضور مردم اداره كرد چنانكه اگر در طول تاريخ و به ويژه 1400 سال گذشته مردم نسبت به عرصه فرهنگ احساس مسئوليت نداشتند چگونه امكان اداره و حفظ فرهنگ كشور وجود مي‌داشت؟
 
رييس جمهور با بيان اينكه هيچ عرصه اي از مسئله مهم اداره كشور را نمي توان صرفا با تكيه بر يك عده محدود اداره نمود، تصريح كرد: بر اساس اين كلام زيبا كه «کُلّکُم راع و کُلّکُم مَسئولٌ» شوراها يك بستر و ساختار بسيار خوب و مناسب براي فعال شدن اراده همگاني در اداره كشور است.
 
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: تا كنون 3 دوره است كه شوراها بطور منظم تشكيل شده و در چنين وسعت و سطحي از اختيار عمل، تجربه اداره كشور با كمك شوراها در كشورمان تجربه‌اي جديد و پديده‌اي مبارك است و انصافا كارهاي خوبي نيز انجام شده است.
 
رييس جمهور با اشاره به اينكه شوراها بار عظيمي را در حوزه اداره شهرها و روستاها از دوش دولت برداشتند، گفت: دولت در كنار كارهاي بزرگ ملي و بين‌المللي مجبور بود كارهاي محدود و منطقه‌اي را نيز انجام دهد كه پس از تشكيل شوراها اين كارها به عهده آنان گذاشته شد و انصافا هم مردم و اعضاي شوراها به خوبي از عهده اداره اين كارها برآمده اند و در 3 دوره سپري شده از شوراها، شهرها و روستاهاي كشور بسيار بهتر از قبل اداره شده اند كه اين محصول حضور مردم و شوراها در اداره كشور است.
 
رييس جمهور اصل مهم در مراقبت از عملكرد صحيح شوراها را وجود قوانين شفاف عنوان كرد و اظهار داشت: قوانين نبايد مشتبه بوده يا از تفكيك مرزها غفلت نمايد، البته خود شوراها نيز بايد از عملكرد خودشان مراقبت كنند.
 
احمدي نژاد ادامه داد: شوراها بايد مراقب باشند در مسائل فرعي و جزئي درگير نشوند كه اگر چنين اتفاقي رخ دهد نخواهند توانست در حوزه عمل اصلي خود، نقش آفريني كنند.
 
رييس جمهور با تاكيد بر اينكه شوراها بايد روي مسائل اصلي در اداره شهرها و روستاها متمركز شوند، تصريح كرد: گاهي يك نظارت موثر مي تواند هزينه‌ها را به شدت كاهش دهد. در همين تهران پروژه‌هايي انجام شده كه 5 برابر هزينه واقعي براي آن هزينه شده است كه به راحتي مي‌توان آن را كاهش داد.
 
احمدي نژاد با بيان اينكه فرق است بين وقتي كه جهت گيري مديريت شوراها به سوي كاهش هزينه‌هاي مديريت شهري و بهبود شرايط زندگي مردم باشد يا غير اين، خاطرنشان كرد: اگر اعضاي هر دوره شوراها بر روي اجراي يك كار اساسي تمركز كنند و آن را خوب انجام دهند همان يك كار مي‌تواند پايه تحول آن شهر يا روستا باشد اما اگر توجه و تمركز بر روي كارهاي فرعي باشد نه كارهاي فرعي تمام مي شود و نه تحولي در زندگي مردم ايجاد مي شود.
 
رييس جمهور در ادامه اعضاي شوراهاي شهر و روستاي استان تهران را مخاطب سخنان خود قرار داد و تاكيد كرد: به دنبال تراز كردن حساب و كتابهاي كلي باشيد، بودجه ها را با دقت بيشتري تخصيص دهيد و روي اقدامات مهم و بزرگ مثل بهبود كيفيت امور و كاهش بار از دوش مردم و بهينه انجام شدن كارها تمركز كنيد.
 
احمدي نژاد با بيان اينكه اقدامات خوب و مفيد زيادي در شوراها انجام شده است، گفت: عليرغم همه اقدامات سازنده‌اي كه از سوي شوراها صورت گرفته و بركاتي كه براي مردم داشته اگر در گوشه‌اي خطايي از كسي سر بزند اين مسئله بلافاصله به طور گسترده در جامعه منتشر مي‌شود و اين كار شيطان است چرا كه نمي خواهد مردم كشور را اداره كنند.
 
رييس جمهور افزود: با تشكيل شوراها يك شبكه بسيار گسترده متشكل از چند 10 هزار نفر از خود مردم در سراسر كشور ايجاد شده كه خود مردم با تجميع توان و امكانات، كارها را انجام مي‌دهند و اي كاش به اين شبكه بيشتر اعتماد كرد تا كارهاي بيشتري را به آنها بسپاريم از جمله اينكه خودشان شهردار تعيين كنند، خودشان شهردار متخلف را محاكمه كنند و عزل و نصب‌ها به عهده خودشان باشد.
 
احمدي نژاد با اشاره به اينكه بسياري از پروژه‌ها، سرمايه گذاري‌ها و توزيع منابع و امكانات در روستاها با همت، همكاري و تلاش شوراها موفق به اجرا شد، اظهار داشت: دولت همواره پشتيبان شوراها بوده و خواهد بود.
 
رييس جمهور در ادامه سخنان خود با اظهار ناخرسندي اينكه از يكي شدن برگزاري انتخابات شوراها با رياست جمهوري، تصريح كرد: دليل برگزاري همزمان انتخابات، كاهش هزينه‌ها عنوان شد اما امروز هزينه‌هايي كه براي برگزاري اين دو انتخابات پيش بيني شده بيش از دو برابر هزينه‌اي است كه در مجموع بايد براي برگزاري مجزاي اين دو انتخابات هزينه مي‌شد و آنچه به عنوان دليل اين تصميم مطرح شد در عمل نقض گرديد.
 
احمدي نژاد ادامه داد: نبايد انتخابات شوراها تحت‌الشعاع انتخاباتي ديگر مثل رياست جمهوري كه بسيار هم مهم است قرار گيرد. انتخابات شوراها در بعضي كشورها انتخابات حزبي است و مردم به يك حزب راي مي‌دهند اما در ايران مردم بايد براي انتخابات شوراها ليستي 31 نفره را از بين شايد بيش از 1000 نفر پر كنند كه كاري زمان‌بر است و اهميت انتخابات همزمان رياست جمهوري نيز بر سختي كار مي‌افزايد.
 
رييس جمهور تاكيد كرد: انتخابات شوراها مي‌توانست به صورت مستقل برگزار شود و خود يك صحنه باشكوه از حضور مردم باشد و نامزدها هم فرصت داشته باشند كه برنامه‌هاي خود را سر فرصت و با دقت تشريح كنند.
 
 احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مناسبت‌هاي بسيار ارزشمند اين هفته به روز شهادت شهيد مطهري و نام‌گذاري آن به نام روز معلم گفت: اينكه چرا شهيد مطهري در روند حركت ملت ما تا اين حد تاثيرگذار بوده و امام راحل آنقدر به ايشان اهتمام داشتند سوال بسيار مهمي است. 
 
رييس جمهور با طرح اين سوالات كه شهيد مطهري كه بود؟ چرا هنوز زنده است؟ و چرا روز شهادت او به نام روز معلم نامگذاري شد؟ خاطرنشان كرد: براي پاسخ به اين سوال بايد ابتدا به يك مطلب اساسي و پايه‌اي در عالم هستي بازگرديم و آن خود انسان است؛ انسان موضوع اصلي عالم است و خدا تمام عالم را خلق كرده تا در خدمت انسان باشد.
 
احمدي نژاد با بيان اينكه خدا براي انسان هم سعادت و هم شقاوت را قرار داده است، اظهار داشت: انسان مي تواند به قله هاي سعادت صعود كند يا به حضيض شقاوت سقوط نمايد.
 
رييس جمهور تصريح كرد: نوع زندگي و جامعه اي كه انسانها مي سازند، اقتصاد، فرهنگ، سياست و روابط اجتماعي آن جامعه همه به نوع برداشت انسان از خود و تعريفي كه از انسان دارد بازمي گردد؛ اگر انسان را موجودي مادي و لذت جو تعريف كنند جامعه به شكل خاصي بنا شده و اداره خواهد شد و اگر انسان در آن جامعه خداجو، كمال طلب، عدالت خواه و جاودانه فرض شود جامعه اي ديگر ساخته خواهد شد و رفتارش به گونه‌اي ديگر خواهد بود.
 
احمدي نژاد با اشاره به اينكه تمام علوم رايج در حوزه هاي مختلف تابع تعريف انسان از خودش است، خاطرنشان كرد: شهيد مطهري از حقيقت انسان، معرفت درست و كاملي به دست آورد و آن را به ديگران ارائه كرد. شهيد مطهري معتقد بود انسان جلوه خدا در عالم هستي است و مرتبه و ارزش واقعي او در سايه انديشه و انتخاب درست و آزاد و پايبندي به عدالت و عشق به ديگران در سطحي عالي و بلند شكوفا و متبلور مي‌شود.
 
رييس جمهور اضافه كرد: شهيد مطهري چنين باوري داشت و بر اساس آن عمل كرد، به همين دليل شهيد مطهري به انساني بزرگ تبديل شد، بزرگي نه به اين معنا كه به حكومت برسد و قوه قاهره داشته باشد بلكه به معناي تغيير دادن جريان زندگي و تاريخ، كه شهيد مطهري از آن برخوردار بود.
 
احمدي نژاد افزود: شهيد مطهري معتقد بود انسان انديشه، معرفت و فهم است و آنقدر براي انسانها ارزش قائل بود كه با وجود آنكه بسيار مورد هجمه قرار گرفت اما يك كلمه به كسي توهين نكرد و آنقدر براي مخالفين خود احترام قائل بود كه سخن آنها را بهتر از خودشان بيان مي‌كرد چرا كه نمي‌خواست بر آنها مسلط شده يا آنها را حذف كند بلكه معتقد بود بايد هدايت شوند و از همين رو به معلم جامعه بشري تبديل شد.
 
رييس جمهور اظهار داشت: شهيد مطهري معتقد بود كه رد يك انديشه بايد با استدلال و در ضمن ارائه يك انديشه برتر باشد و به همين خاطر والاترين انديشه‌ها را ارائه كرد و هيچ انديشه‌اي را منكوب نكرد چرا كه معتقد بود انسان زماني كمال مي يابد كه راه حق را انتخاب كند نه اينكه به او تحميل شود.
 
احمدي نژاد با بيان اينكه مشكل امروز جامعه بشري نيز به فهم و دريافت آن از انسان باز مي گردد، تصريح كرد: هر جامعه‌اي بسته به تعريفي كه از انسان دارد مسير زندگي خود را تعيين مي كند.
 
رييس جمهور با اشاره به هدف قرار دادن شهيد مطهري از ناحيه سر، خاطرنشان كرد: اين خيلي جالب است و نشان از عمق كينه غرق شدگان در حيوانيت نسبت به انديشه هاي شهيد مطهري دارد.
 
احمدي نژاد با بيان اينكه شهيد مطهري درباره اقتصاد هم نظراتي داشت كه به دليل فقدان ظرفيت براي فهم و پذيرش آن جمع آوري شد، گفت: اگر ديدگاههاي اجتماعي شهيد مطهري در جامعه حاكم شود خيلي از ضوابط اجتماعي ما بايد اصلاح شوند و البته اميدوارم كه انديشه ها و ديدگاههاي ايشان در جامعه جاري شود.
 
در ابتداي اين مراسم با حضور رييس جمهور از خانواده شهيد «حسينعلي كلهر» عضو شوراي اسلامي روستاي «بابا سلمان» در باغستان شهريار كه از ابتداي تشكيل شوراها به فرمان امام راحل تا زمان شهادت در سال 66 عضو اين شورا و منشاء خدمات بسيار بود، با اهداي لوح تقدير شد. همچنين دو نفر از نمايندگان اعضاي شوراهاي اسلامي شهر و روستاهاي استان تهران با اهداي گل از احمدي‌نژاد تقدير و تشكر كرد.

کد خبر 2045685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha