به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی در خطبه های نماز جمعه این هفته قرچک پس از دعوت همگان به تقوی الهی افزود: همه آمده ایم تا ساخته شویم و انبیا آمده اند تا انسان بسازند، یک عده وظیفه اصلیشان تعلیم و تربیت است، رسالت و کار معلم با هیچ چیز قابل قیاس نیست و شأن تعلیم و تربیت اجل از قیاس و محاسبات مادی و مالی است.
امام جمعه شهرستان قرچک بیان داشت: همه معلمان در پرورش دینی و اخلاقی مسئولند و وظایف اصلی هر اسوه ای تربیت و پرورش اخلاقی است، نجات نسل آینده ساز به عهده معلم و دوران شکل گیری شخصیت انسانی دوران تحصیل در مدارس است، معلم چراغ است اما مهم است که با نور این چراغ آدمیان را به کدامین سو می برد و تأثیرگذاری معلم در دو جنبه مثبت و منفی تعریف می شود.
فقط در عرصه فکر، فرهنگ و عقیده اخلاص کار ساز است
وی ادامه داد: معلم نیاز سنج و پاسخگوی خوبی است و هدف و مقصد را با هم می بیند و توقعی از کسی ندارد؛ در عرصه فکر، فرهنگ و عقیده فقط اخلاص کار ساز است، در تربیت و هدایت نیز دو نوع معلم "گفتار و بیان" و "عمل و اسوه" نیاز است تا شایستگی ها را به فعلیت تبدیل کند، در دانشهای اسلامی علمی با نام "سیره" وجود دارد که در آن به رفتار و کردار تأکید می شود و شهید مطهری همزمان معلم بیان و عمل بودند.
باید روش تعلیم و تربیتی معلمان روش انبیا باشد
رئیس ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قرچک تأکید کرد: حضرت امام خمینی(ره) نیز فرموده اند: "مطهری در اسلام شناسی و فنون مختلفه اسلام و قرآن کم نظیر بود" و همچنین مقام معظم رهبری اعلام داشته اند "استاد مطهری به حق یکی از بزرگترین معماران بنای فکری نظام اسلامی به حساب می آیند" و همچنین آیت الله جوادی پیرامون شهید مطهری گفته است "شهید مطهری دلی دلباخته قرآن، مغزی سرسپرده عرفان و جانی وابسته به برهان داشت".
وی اضافه کرد: معلمی شغل انبیا است و باید روش تعلیم و تربیتی آن روش انبیا باشد، در آیه 73 سوره انبیا آمده است "باید برای امر و رضای خدا کار کند" و یا در آیه 85 آمده که "معلمی عشق است پس در مسیر عشق باید بلاهایی را کشید" اگر شهید مطهری مرام و مسلک انبیا را پیش نمی گرفت نمی توانست به عنوان یک مجاهد خستگی ناپذیر در جبهه فرهنگ و عقیده پیروز شود، مطهری در اوج خفقان و جولان دهی مخالفان عقیدتی اش پا به میدان گذاشت و به موفقیت رسید.
بهترین شیوه مدیریت در دنیای امروز مدل عقیدتی است
حجت الاسلام اسماعیلی پیرامون سیره شهید مطهری گفت: شهید مطهری در ترویج فلسفه اسلامی راه استاد اعظم علامه طباطبایی را چنان ادامه داد که احیاگر تفکر اسلامی در فلسفه شد، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فرموده اند "شهید مطهری چشمه جوشان و فیاض بود" نتیجه آموزش و توسعه دانش باید کمال انسانی باشد و همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب تاکید کردند "همه توسعه ها برای آدم شدن است نه عالم شدن".
وی افزود: بهترین مدل مدیریت امروز مدل عقیدتی است، زیرا عقیده تولید انگیزه می کند و انگیزه تولید قدرت برای رسیدن به هدف می کند، بالاترین سرمایه نظام اسلامی ما عقیده ملت ماست که آن عقیده پاک اسلام ناب محمدی(ص) است، تمام ترفندها، شیطنتها، تحریمها و تهدیدها به خاطر هجمه به عقاید ماست، اما باید بدانند که حزب الله در راه عقیده اش سر می دهد و با تمام قدرت می ایستد.
ممتاز ترین ویژگی شهید مطهری داشتن دانش نیاز سنجی و رفع نیاز بود
امام جمعه شهرستان قرچک در خطبه دوم نماز جمعه شهرستان قرچک ضمن دعوت مجدد همگان به تقوی الهی گفت: 12 اردیبهشت روز شهادت معلم عامل و متفکر جاویدان آیت الله مرتضی مطهری هم روز معلم و هم روز عقیدتی سیاسی سپاه است، معلم واژه زیبایی است و اولین معلم بشر حضرت خالق است.
وی در تبیین ویژگیهای شهید مطهری ادامه داد: شهید مطهری دارای ویژگیهای جامع معلمی و عقیدتی بودند که ممتاز ترین ویژگی وی داشتن دانش نیاز سنجی و رفع نیاز بود، ایشان علل گرایش به مادیگری و ماتریالیستی را عدم شناخت درست مسلمانان از اسلام اصیل می دانستند، مطهری برخی موضوعات مبهم و شبهات مربوط به فلسفه و اخلاق را مطرح کردند و از دیگر امتیازات اندیشه شهید مطهری دفاع از حقایق اسلامی با بازتاب منطقی بود.
امروز در دنیای بیداری اسلامی به تفکر شهید مطهری نیاز است
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان قرچک عنوان داشت: ترویج فرهنگ اصیل اسلامی در رفتار عمومی با منطق اسلامی از ویژگیهای بارز شهید مطهری بود، وی یک مسلمان عالم و عامل بود و تا جایی پیش رفت که حضرت امام (ره) فرمودند "مطهری پاره تن من بود" امروز در دنیای بیداری اسلامی شدیداً به تفکر و راه و روش و موضوع علمی شهید مطهری نیاز است.
وی اضافه کرد: امروز مصریهای قهرمان به هویت اسلامی انقلابی خود تأکید دارند و فریادهای میلیونی سر می دهند، بحرینیها نیز به آل خلیفه اعلام کردند یا آزادی یا شهادت! که یعنی یا اسلام ناب محمدی(ص) یا شهادت حسینی(ع) می خواهیم، بیانات مقام معظم رهبری در اجلاس بین المللی علما و بیداری اسلامی که بر محوریت اسلام در معادلات جهان و برجسته شدن دین اسلام در میان دیگر ادیان نیز شایان توجه و تدبر است.
هر کس بر خلاف نظرات رهبری گام بردارد شایستگی اخذ مسئولیت ندارد
امام جمعه قرچک بیان داشت: حزب الله همه چیز را برای دینش می خواهد و حاضر است جانش را در این راه بدهد، حزب الله بر محوریت عقیده رسول اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) کار می کند و هرگز برای رهبر جامعه اسلامی تعیین تکلیف نمی کند؛ یک حزب اللهی واقعی حاضر نیست به هر قیمتی خودش را مطرح کند و به هواهای درونش پاسخ دهد.
وی افزود: سران فتنه دو اشتباه بزرگ "مخالفت با رهبری" و "نادیده گرفتن رأی و نظر مردم" را مرتکب شدند و هر کس بر خلاف نظرات رهبری گام بردارد شایستگی و لیاقت مسئولیت در جامعه اسلامی را ندارد.
نظر شما