دکتر سيد اميد فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات مالی دانشگاهها در دستیابی به منابع علمی، افزود: از این رو رویکرد این پژوهشگاه در شرایط مشکلات مالی دانشگاهها، اشتراک منابع است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در این راستا درصدد یافتن راه حلهایی هستیم که هر دانشگاه و هر پژوهشگاهی که هر نوع منابع علمی را در اختیار دارد برای سایرین نیز به اشتراک بگذارد.
وی با بیان اینکه سازو کار این اقدام در شورای سیاستگذار تامین منابع علمی طراحی و به تصویب رسیده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر قسمتی از سامانه هوشمند اشتراک منابع(سهام) به نام "اسما" (امانت و سفارش منابع الکترونیکی) راه اندازی شده است.
فاطمی با تاکید بر اینکه این بخش در اختیار مسئولان کتابخانههای دانشگاهها قرار گرفته است، یادآور شد: مسئولان کتابخانهها میتوانند منابع علمی خود را سفارش دهند و منابع مورد نظر در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به زمان بهره برداری کامل از این بخش سامانه سهام، اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده ظرف 2 هفته آینده در اواخر اردیبهشت ماه این سامانه برای کلیه دانشجویان و اساتید قابل بهره برداری است.
استفاده از متن کامل پایان نامهها
فاطمی همچنین با بیان اینکه ثبت پایان نامه های دانشجویی نیز انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر 210 هزار مقاله پایان نامه در سایت پژوهشگاه درج شده است.
وی از امضای تفاهم نامهای با دانشگاه آزاد خبر داد و در این باره توضیح داد: بر اساس این تفاهم نامه متن پایان نامههای دانشگاه آزاد نیز در این سایت درج خواهدشد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران یادآور شد: برنامه ما این است که در خرداد ماه سال جاری تمام متن پایان نامههای دانشگاههای دولتی و آزاد در اختیار دانشگاههای همکار قرار گیرد.
نظر شما