دكتر نراقي در نشستي كه با هدف بررسي نشاط علمي در دانشگاه ها و زمينه هاي لازم براي ايجاد و توسعه آن در خبرگزاري "مهر" برگزار شد، افزود : عدم اطمينان از آينده شغلي در ذهن بسياري از دانش آموزاني كه فكر ورود به دانشگاه را در سر مي پرورانند، سبب شده دانش آموزان از همان بدو ورود به دانشگاه با نوعي سردرگمي روبرو باشند كه به طور حتم اين سردرگمي و عدم اطمينان از آينده در كاهش نشاط تحصيلي دانشجويان تاثيرگذار خواهد بود.
وي تصريح كرد: به عنوان مثال دانش آموزان دبيرستاني كه مي خواهند رشته پزشكي را براي ادامه تحصيل خود انتخاب كنند با تعداد كثيري پزشك بيكار يا فعال در مشاغل ديگر روبرو مي شوند كه در انتخاب رشته و بعدها در تحصيل آنها در دانشگاه اختلال ايجاد مي كند. ضمن اينكه آنها در هنگام انتخاب رشته به كنكور دستياري و ... كه پزشكان عمومي بايد بعد از فراغت از تحصيل در آنها شركت كنند فكر مي كنند. آزمون هايي كه قبول شدن در آنها بسيار سخت از كنكور سراسري است.
نراقي يادآور شد : اگر بخواهيم دانشجويان در هنگام ورود به دانشگاه و در زمان تحصيل با نشاط كامل به تحصيل بپردازند بايد دورنماي رشته هاي مختلف دانشگاهي روشن شود و وضعيت اجتماع به گونه اي باشد كه دانشجويان آينده خود را تضمين شده بدانند و اطمينان داشته باشند به محض فارغ التحصيلي از شرايط مناسب براي اشتغال و درآمدزايي برخوردارند.
وي تصريح كرد : افراد كنكوري به خاطر يكسري اجبارهاي خانوادگي به انتخاب رشته اي خاص تن مي دهند. بسياري از دانش آموزان كه رتبه هاي بسيار شاخصي را كسب كرده اند فقط به دليل اقبال عمومي رشته اي مانند پزشكي آن را انتخاب مي كنند اما واقعا به اين رشته علاقه اي ندارند و تنها اجبار اجتماعي آنها را به اين انتخاب سوق داده است. در واقع بسيارند افرادي كه مي دانند در رشته اي ناكام مي شوند اما اجبار اجتماعي و اقبال عمومي آنها را به سمت ادامه تحصيل در آن رشته خاص سوق مي دهد.
اين پژوهشگر برگزيده يادآور شد: علايق دانشجويان نسبت به گذشته تغيير كرده است. بايد به اين مسئله پرداخت و موضوع را مورد بررسي قرار داد. با صحبت و حرف نمي توان نتيجه كرد و مشكلات را برطرف كرد.
نظر شما