۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۴۸

موسوی:

دانشگاه های کشور به قطب باستان شناسی تبدیل شوند

دانشگاه های کشور به قطب باستان شناسی تبدیل شوند

بیرجند – خبرگزاری مهر: رئیس انجمن علمی باستان ‌شناسی ایران گفت: برای ارتقاء کیفیت باستان شناسی باید دانشگاه های کشور به صورت منطقه ای به قطب باستان شناسی تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی موسوی ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح همایش ملی باستان شناسی ایران، با اشاره به اینکه یکی از مشکلات پیش روی باستان شناسی کشور در حوزه مطالعات آزمایشگاهی است، اظهارداشت: هم اکنون نمونه های کاوش باستان شناسان به خارج از کشور فرستاده می شود.

وی اضافه کرد: با قطب شدن دانشگاه های کشور برای فعالیت های آزمایشگاهی رشد و توسعه روز افزون در باستان شناسی کشور محقق می شود.

موسوی با اشاره به اینکه هم اکنون فرصت بسیار مناسبی برای پرداختن به کیفیت باستان شناسی در کشور است، افزود: کیفیت در باستان شناسی نیازمند ملزوماتی بوده که از اساسی ترین ملزومات مطالعات پژوهشی و کاوش است.

رئیس انجمن علمی باستان ‌شناسی ایران با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور تنها مشکل کاوش وجود دارد، افزود: در این خصوص باید نسبت به منطقه ای شدن باستان شناسی در کشور اقدام شود.

به گفته وی اگر بتوان اعتبار مناسبی برای علوم میان رشته و آزمایشگاهی به دانشگاه بیرجند اختصاص داد، می توان دانشگاه بیرجند را به عنوان قطب مطالعات آزمایشگاهی شرق کشور معرفی کرد.

موسوی با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند با توجه به امکانات و نیروی انسانی قابلیت تبدیل شدن به مطالعات باستان شناسی شرق کشور را دارد، افزود: در سایر مناطق کشور نیز باید نسبت به منطقه ای شدن باستان شناسی  اقدام شود.

وی عنوان کرد: با منطقه ای شدن باستان شناسی در مناطق مطالعات باستان شناسی متمرکز شده و کیفیت فعالیت ها نیز ارتقاء می یابد.

استفاده از توان دانشجویان برای انجام کاوش های باستان شناسی در کشور

موسوی با اشاره به اینکه به دلیل کمبود بودجه دانشجویان و محققان امکان انجام برخی کاوش ها را ندارند، بیان کرد: با استفاده از توان و ظرفیت دانشجویان و امکانات دانشگاهی مناطق مختلف کشور می توان این مشکل را مرتفع کرد.

رئیس انجمن علمی باستان ‌شناسی ایران با اشاره به اینکه دانشگاه ها اعتبارات خوبی برای تحصیل دانشجویان دکتری در اختیار دارند، اظهارداشت: با هزینه کرد این اعتبارات برای دانشجویان  دکتری در این رشته می توان باستان شناسی در مناطق مختلف را ارتقاء بخشید.

وی ادامه داد: در این راستا محوطه ها و مناطق مستعد باستان شناسی به دانشجویان برای انجام کاوش های باستان شناسی تحویل شود.

موسوی با اشاره به اینکه باستان شناسی در دانشگاه های دولتی و آزاد کشور رشد قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: هم اکنون در بعد کمی این رشته مشکلی در کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه باستان شناسی در ایران پس از انقلاب دارای پیشرفت های چشمگیری بوده است، بیان داشت: در این راستا راه اندازی سایت باستان شناسی از شاخصترین اقدامات بوده که هنوز هم مورد بهره برداری باستان شناسان، دانشجویان و محققان قرار می گیرد.

رئیس انجمن علمی باستان ‌شناسی ایران با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی نیروهای مستعد و توانمندی در زمینه باستان شناسی وجود دارد، یادآور شد: استفاده از توان و ظرفیت این نیروها، باستان شناسی در  شرق کشور را متحول می کند.

کد خبر 2050544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha