۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۴۰

پروژه تحقیقاتی «شناسایی، طبقه بندی و ریشه یابی چالش‌های اخلاقی فراروی مدیران دولتی در ایران» انجام می شود

پروژه تحقیقاتی «شناسایی، طبقه بندی و ریشه یابی چالش‌های اخلاقی فراروی مدیران دولتی در ایران» انجام می شود

پروژه تحقیقاتی «شناسایی، طبقه بندی و ریشه یابی چالش‌های اخلاقی فراروی مدیران دولتی در ایران» در مرکز اخلاق و تریت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دنبال می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، یعقوب حاجی لوئی پژوهشگر مرکز اخلاق و تربیت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این باره گفت: صاحب‌نظران و اخلاق پژوهان در یک نظر‌سنجی که در آغاز تأسیس شاخه مطالعاتی اخلاق کاربردی از سوی مرکز اخلاق و تربیت انجام پذیرفت، اخلاق مدیریت را به عنوان یکی از پر ابتلاترین حوزه‌های اخلاق کاربردی در کشور ما معرفی نمودند که امروز در تمام سطوح و عرصه‌های حیات، تأثیرات قاطعی بر زندگی افراد بر جای می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر معتقدیم که مکتب اخلاقی اسلام برای انواع روابط انسان با خویشتن و دیگران برنامه‌ای راهگشا دارد و این برنامه می تواند دقیق ترین و صحیح‌ترین راه حل‌ها برای دشوارترین و پیچیده‌ترین مسائل اخلاقی را از منبع وحی در اختیار بشر قرار دهد، پس باید همت کرد تا جای خالی پژوهش‌های اسلامی در زمینه اخلاق مدیریت را پُر کنیم.  

وی با بیان اینکه یکی از موانع بزرگ در ارتقاء اخلاقی سازمان، عدم آشنایی و تشخیص درست مدیران از چالش‌ها و مسائل اخلاقی است، تاکید کرد: شناسایی چالش‌ها و مشکلات و مسائل اخلاقی مدیران به صورت جامع و تبیین علمی آنها قدم اول در ارتقاء اخلاقی سازمان‌هاست که متأسفانه تاکنون برای عملی‌سازی آن اقدامی صورت نگرفته است.

مدیر پروژه «شناسایی، طبقه بندی و ریشه یابی چالش‌های اخلاقی فراروی مدیران دولتی در ایران» ادامه داد: اکثر مدیران ما دانش و مهارت لازم را برای تدبیر مسائل اخلاقی سازمان خود ندارند و عموماً مسیری را طی می‌کنند که یا به پاک کردن صورت مسئله منجر می‌شود و یا اینکه ابعاد مختلف مسئله را می‌کاهند و راه‌حل‌هایی بسیط ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه این دانش و مهارت تاکنون به صورت بومی و اسلامی ـ ایرانی تولید و در اختیار مدیران قرار نگرفته است، گفت: این تحقیق بر آن است تا تمهید مقدمات پاسخی برای مسائل این حوزه باشد.

حاجی لوئی یادآور شد: عرصه مدیریت دولتی جدای از اینکه با همه کاستیها و ضرورتهای پیش گفته دست به گریبان است به لحاظ تأثیری که بر سایر عرصه های مدیریتی و همچنین بر فرهنگ، اقتصاد و سیاست عمومی می گذارد از درجه اول اهمیت نسبت به مدیریت بخش خصوصی برخوردار است.

این پژوهشگر مرکز اخلاق و تربیت اسلامی در رابطه با مباحث اصلی پروژه گفت: این پروژه مأموریت خود را در پاسخ یابی به پرسشهای زیر دنبال می کند:

1ـ چالش‌ها و مسائل اخلاقی سازمان‌های دولتی در ایران

2- طبقه بندی و اولویت سنجی چالش‌ها و مسائل اخلاقی با لحاظ بسامد

3- ریشه‌یابی و تبیین جامعه‌شناختی و روان‌شناختی چالش‌ها و مسائل اخلاقی

حاجی لوئی در پایان این گفت و گو به روش تحقیق و شیوه ارائه مطالب این پروژه اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به سؤالات تحقیق، این پژوهش از یک روش ترکیبی برای رسیدن به اهداف خود بهره می گیرد:

الف) روش اسنادی برای مطالعه و استفاده از گزارشات مراجع و سازما های رسمی پیرامون مسائل اخلاقی سازمان ها نظیر دیوان عدالت اداری، نیروی انتظامی، مرکز پژوهش های مجلس و گزارشاتی که نظام پزشکی و... تهیه میکنند.

ب) مصاحبه عمیق با مدیران دولتی سطوح عالی و میانی کشور، کارشناسان خبره و باسابقه سازمانهای دولتی در بخشهای مختلف و اساتید حوزوی و دانشگاهی دارای اثر و فعالیت علمی در شاخه های مرتبط مدیریت و اخلاق مدیریت.

ج) بهره گیری از ظرفیتهای گراندد تئوری (Grounded Theory)

د) مطالعات متن محور براساس روش اجتهادی در منابع اسلامی برای کشف معیارهای شناسایی مسائل اخلاقی
 

کد خبر 2052701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha