۲۱ تیر ۱۳۸۴، ۷:۵۱

در گفت و گو با مهر

جعفر ابراهيمي شاهد : اعطاي مدرك معادل به نويسنده و شاعر ، در لحظات پايان عمر بي نتيجه است

جعفر ابراهيمي شاهد : اعطاي مدرك معادل به نويسنده و شاعر ، در لحظات پايان عمر بي نتيجه است

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : جعفر ابراهيمي - شاعر و نويسنده كودكان و نوجوانان ، گفت : انتظاري كه نويسندگان و اهل قلم مي توانند داشته باشند ، تنها از دولت آينده نيست ، از دولتهاي قبلي و از دولتهاي آينده هم هست كه يكي از آنها ايجاد بستري مناسب براي فعاليت نويسندگان ماست .

اين شاعر و نويسنده درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : متاسفانه وضعيت كتاب درايران تاسف آور است ، كتاب ديگر چاپ نمي شود و اگرهم چاپ شود با شمارگان سه هزار، كه از تعداد شمارگان مي توان به عمق فاجعه پي برد ، در گذشته كه جمعيت ايران يك سوم جمعيت حال بود شمارگان كتاب ده هزار تا بيست هزار بود اما امروزه با اين جمعيت زياد به خصوص قشرنوجوان شمارگان كتاب از دو هزار تا سه هزار رسيده است.

وي تصريح كرد: در حال حاضر نويسندگان و شعرا آرامش روحي ندارند ، حتي با وجود داشتن موضوعات و سوژه هاي بسياري كه در ذهن دارند اما فرصت به پرداختن آنها نيست زيرا اين گروه از هنرمندان بايد به دنبال نون شب و مشكلات معيشتي نيز باشند البته ناگفته نماند كارهاي فرهنگي بسياري نيز انجام گرفته است اما به نظر مي رسد كه تاثيرات معكوس داشته اند.



ابراهيمي شاهد : دولت عاقل دولتي است كه بستر مناسبي براي اهل قلم فراهم كند و امكانات در اختيار مراكز فرهنگي قرار دهد ، اما سعي نكند در ادبيات و هنر نقش آفرين باشد .

جعفر ابراهيمي شاهد خاطرنشان كرد: اكثر شاعران و نويسندگان بزرگ ما مدرك دانشگاهي ندارند و به صورت ذاتي شاعربوده اند ومعمولا اعتقادي هم به رفتن دانشگاه ندارند و بيشترازطريق مطالعه و تجربه به درجات مختلف رسيده اند، حركت خوبي در اين جهت آغاز شد كه معادل گرايي درجامعه پياده شود اما به نظرمي رسد كه زماني اين مدرك به دست نويسنده ها برسد كه لحظات آخرعمررا سپري مي كنند ويا اينكه مدرك را براي روي سنگ قبراستفاده كنند ، آنقدرمسائل مختلف بيان شده و به آن عمل نكرده اند كه اعتماد از بين رفته است، اگر اين مساله به اتمام برسد آن وقت ما باور مي كنيم .

وي يادآور شد: دولت عاقل دولتي است كه بستر مناسبي براي اهل قلم فراهم كند و امكانات در اختيار مراكز فرهنگي قرار دهد و مشكلات آنان را برطرف كند اما سعي نكند در ادبيات و هنر نقش آفرين باشد، معمولا تجربه شنان داده كه دولتها نمي توانند در اين كار نقش داشته باشند اما در شكل گيري فرهنگي و انقلابهاي فرهنگي بسيار موثر مي باشند.

اين شاعر و نويسنده در پايان اضافه كرد: خيلي ها فكرمي كنند كمك به فرهنگ و ادبيات ، تنها با برگزاري نمايشگاه و جشنواره و ... ميسر مي شود در صورتي كه اين طور نيست . البته تا حدودي مفيد است ولي فقط درحد شعار و تبليغات خلاصه مي شود و كار اساسي را از پيش نمي برد ، به نظر من دولتي موفق است كه از فرهيختگان حداكثر استفاده را ببرد و دولت جديد هم كه مانند دولت هاي قبلي با انتخابات مردمي جلو آمده ، مي تواند در اين زمينه ها موفق باشد . 

کد خبر 205354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha