۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۵۷

معرفی مسئولان دبیرخانه‌های منطقه‌ای اتحادیه جهانی ناشران مسلمان

معرفی مسئولان دبیرخانه‌های منطقه‌ای اتحادیه جهانی ناشران مسلمان

مسئولان دبیرخانه‌های منطقه‌ای اتحادیه جهانی ناشران مسلمان و برنامه‌های جاری این تشکل در نشست خبری دبیر کل این اتحادیه معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری برپایی نخستین جلسه شورای اجرایی اتحادیه جهانی ناشران مسلمان صبح امروز دوشنبه 23 اریبهشت ماه با حضور علی زارعی نجفدری دبیر کل و رئیس شورای اجرایی اتحادیه و امیر عباس تقی‌پور و موسی گونش معاونان وی در محل انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این نشست زارعی نجفدری در سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه نشر و انتشارات در دنیا اظهار داشت: اندیشه‌ها، تفکرها و دکترین‌ها زمانی می‌تواند در بستر جامعه جای بگیرد که نشر پیدا کند و کار انتشارات چیزی جز ایفا کردن نقش اصلی در رساندن اندیشه‌های متفکرین به جامعه نیست و همین مسئله است که به نشر در حوزه فرهنگ جایگاه ویژه‌ای داده است.

وی افزود: با وجود اینکه در دنیا و غرب پیشرفت صنعت نشر بسیار به چشم می‌آید؛ به نظر ما کماکان جایگاه نشر در جهان مطلوب نیست و می‌تواند شکل مناسب‌تری به خود بگیرد. در این میان ناشران مسلمان هم جایگاه ویژه‌ای در کار نشر جهانی دارند. با این تفاوت که همانند ناشران غیرمسلمان غربی نتوانسته‌اند به استانداردها در قالب و شکل نشر نزدیک شوند. در واقع اگر حوزه نشر را در دو محور عمده، محتوا و شکل و قالب تقسیم کنیم در حوزه مفاهیم به ویژه در بخش علوم انسانی دست غربی‌ها بسیار خالی است و غنای منابع اسلام به هیچ عنوان در آثار آنها وجود ندارد، اما آنچه که عقب‌افتادگی حوزه نشر مسلمانان را شکل می‌دهد، بحث سخت‌افزاری و قالبی است.

دبیر کل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان ادامه داد: دو نگاه عمده تاکنون در حوزه نشر میان نشر غرب و مسلمانان وجود داشته است. نگاه اول معتقد بوده که فاصله میان حوزه نشر غرب و مسلمانان آن چنان زیاد است که نمی‌شود به آن رسید. نگاه دوم نیز بیان کننده این موضوع بوده که فاصله چندان زیاد نیست و اگر همت بکنیم می‌توانیم به حوزه نشر همانند غرب نزدیک شویم، اما مسئله این است که پارادایم هر دو نگاه نشر غربی است. در حالی که اگر واقع‌بینانه نگاه کنیم نشر کشورهای غربی در حوزه نرم افزاری بسیار نازل است و در حوزه سخت افزار نیز از مطلوب بسیار فاصله دارد.

زارعی نجفدری با اشاره به ایجاد یک نگاه سوم در توجه به فعالیت‌های نشر اظهار کرد: ما با تشکیل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان این موضوع را پیگیری می‌کنیم که درست است که در بخش سخت افزاری با غرب فاصله داریم، اما در حوزه نرم‌افزاری می‌توانیم از آنها جلو بزنیم؛ به شرط آنکه ناشران با یکدیگر آشنا شوند و تعامل و هم‌افزایی داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به مصوبات شورای اجرایی اتحادیه اظهار داشت: در این نشست درباره آیین نامه اجرایی اتحادیه، برگزاری نشست‌های منطقه‌ای، آیین نامه عضویت فراگیر و تعیین معاونان دبیرکل تصمیم‌گیری شد که بر اساس آن امیر عباس تقی پور و مصطفی گونش به پیشنهاد دبیرکل و تصویب اعضای شورا به عنوان معاونان دبیرکل انتخاب شدند.

زارعی همچنین درباره نشست‌های منطقه‌ای و مسئولان منطقه‌ای اتحادیه نیز گفت: در هفت منطقه دنیا مناطقی برای ایجاد دفاتر منطقه‌ای اتحادیه تعیین شد که انتخاب این دبیران بر اساس مفاد تعیین شده در اساسنامه و با تصویب شورای اجرایی صورت گرفت.

وی همچنین با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی اتحادیه و دبیرخانه‌های منطقه‌ای آن گفت: دبیرخانه‌های منطقه اتحادیه همان وظایف دبیرخانه اصلی را با تفاوت‌های اندک انجام خواهند داد. با مسائلی مانند عضوگیری فراگیر و ارتباط با اعضای اتحادیه را در مناطق خود سامان می‌دهد. این دبیرخانه موظف هستند فعالیت خود را به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی صورت دهند ولی به مسئولان این دبیرخانه‌های منطقه‌ای گوشزد شده است که موظفند فعالیت‌های خود را در مناطقشان بر مبنای زبان رایج منطقه‌ای خود نیز انجام دهند.

رئیس شورای اتحادیه در ادامه این اتحایه را یک NGO غیر دولتی و بین‌المللی تعریف کرد و گفت: اعضای اتحادیه نیز در محدوده غیردولتی تعریف می‌شوند و لذا سیاست داخلی کشورهای مختلف در حرکت اتحادیه و اعضای آن تاثیر ندارد. محور جهت گیری اتحادیه فعالیت حرفه‌ای نشر است چرا که در بررسی‌های چند ساله مان به این نتیجه رسیدیم که از نبود فعالیت حرفه‌ای در کار نشر بیشتر از موضوعات دیگر رنج می‌بریم.

زارعی نجفدری در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سئوالی درباره فعالیت‌های انجام شده در اتحادیه تاکنون گفت: فعالیت ما تا پس از برگزاری دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام در حد تبادل نظر و هم‌اندیشی با ناشران جهان بود و برنامه‌ای برای کار حرفه‌ای در آن دیده نشده بود، اما در مدت یک سال و نیم گذشته از تشکیل اتحادیه فعالیت‌های اجرایی مشخصی در آن انجام شده که تشریح آن نیازمند وقت جداگانه‌ای است.

وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره هزینه‌های برگزاری دو اجلاس گذشته و همچنین اداره اتحادیه گفت: با وجود اینکه ما یک اتحادیه غیر دولتی هستیم، اما دولت جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماهیت فرهنگی خود از ما حمایت و بخش عمده‌ای از نیازهای ما را تامین کرد. در کنار آن انتشارات علمی و فرهنگی نیز به عنوان یکی از معتبرترین ناشران منطقه با قدمت 60 سال میزبانی برگزاری این اجلاس را برعهده گرفت و از آن حمایت مالی به عمل آورد.

نجفدری در پایان تاکید کرد: در یک بررسی واقع بینانه در جهان و خاورمیانه متوجه می‌شویم که حرکت قدرت‌های بزرگ به شکلی است که می‌خواهند مسلمانان را در زمان متوقف کنند. به عبارت دیگر تمام فعل و انفعالات قدرت‌های استکباری در منطقه در این راستا قرار گرفته که مسلمانان را از یکدیگر جدا کنند و به مرور زمان بر فاصله آنها بیفزایند و در ادامه نیز آنها را در زمان متوقف کنند تا پیشرفتی نداشته باشند و این مسئله در حوزه نشر بیشتر نمایان است. به همین خاطر ما به عنوان ناشران مسلمان باید در مقابل این حرکت منفعل نبوده و به آینده‌ای دور بدون برخی از چالش‌های غیر قابل ارزش نگاه کنیم.

در پایان این نشست خبری امیر عباس تقی‌پور معاون دبیر کل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان مسئولان دبیرخانه‌های منطقه‌ای اتحادیه را به شرح زیر به خبرنگار مهر معرفی کرد:

دبیر منطقه آفریقا آقای علیون بدارا بی از سنگال، دبیر منطقه آسیا مفتاح سوزی رحمت از اندونزی، دبیر منطقه شمال آفریقا و کشورهای عربی آقای حسین خلیفه از لبنان، دبیر بخش آمریکای شمالی شفیق هدی از کانادا، دبیر بخش اروپای غربی و ترکیه موسی گونش، دبیر بخش آمریکای لاتین محمد حق پرست از برزیل و دبیر بخش اروپای شرقی و کشورهای شوروی سابق رامین داداش اف از جمهوری آذربایجان.

کد خبر 2053850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha