علی داوودی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این گروه خونی که به نام Wra است در شبکه بین المللی خون های نادر سازمان بهداشت جهانی به ثبت رسیده است.
وی همچنین با اعلام اینکه گروه خونی مزبور در یک جمعیت نادر چند میلیون رخ می دهد، اظهارداشت: این گروه خونی زیر گروه خون های 0 منفی است که در گیلان طی یک غربالگری شناسایی شده است.
مدیرکل انتقال خون گیلان از ثبت فقط 26 کشور در شبکه بین المللی خون های نادر جهان خبر داد و گفت: ایران یکی از این کشورها است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دارندگان این گروه خونی کشور در استان گیلان (شهر رشت) شناسایی شده است، افزود: در استان فقط یک نفر این گروه خونی را دارد.
داوودی با تاکید بر اینکه طبق استاندارد نمی توان یک کیسه خون را بیش از 31 روز و یک کیسه پلاکت را بیش از پنج روز نگهداری کرد، اظهارداشت: این گروه خونی را می توان در محلول های گلیسیرین به مدت 10 سال نگهداشت.
وی تصریح کرد: سازمان انتقال خون که بعد از انقلاب بصورت رسمی در کشور تشکیل شد دارای ساختار بسیار پیشرفته و قوی در دنیا است.
مدیرکل انتقال خون گیلان با اعلام اینکه یک کیسه خون در استان 100 دلار هزینه بر است، گفت: بیماران تالاسمی هر ماه چهار کیسه خون دریافت می کنند.
وی عنوان کرد: هم اکنون 10 درصد جمعیت تالاسمی کشور در گیلان زندگی می کنند به عبارتی در استان هزار و 200 نفر تالاسمی ماژور علامت دار وجود دارد که ماهانه سه تا چهار مرتبه خون دریافت می کنند.
داوودی با بیان اینکه گیلان از حیث مصرف خون دومین استان کشور است، اظهار داشت: امید زندگی در استان گیلان نسبت به سایر استان های کشور بالاست و از طرفی یکی از مسن ترین استان های کشور نیز هست بنابراین اقتضای سن پیری بیماری ها قلب و عروق، انواع سرطان ها و دیگر بیماریها است.
وی گفت: سانترال جراحی قلب باز روزانه حداقل 110 واحد خون مصرف می کند و از سویی 970 بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که بیمارستان ها بصورت تمام وقت به این بیماران خدمت ارائه می دهند.
مدیرکل انتقال خون گیلان با اشاره به اینکه سالانه 14 هزار نفر به دلیل مرگ طبیعی از دنیا می روند، افزود: از این تعداد 46 درصد بر اثر بیماری قلب و عروق، 12 درصد سرطان،9 درصد انواع حوادث ( تصادف، سقوط از ساختمان و ...) و بقیه به دلیل بیماری های دیگر فوت می کنند.
وی با تصریح اینکه روزانه باید 300 نفر به پایگاه های انتقال خون گیلان مراجعه تا خون مورد نیاز استان تامین شود، گفت: خوشبختانه متوسط اهدای خون در استان به ازای هر هزار نفر ۳۰ نفر که این تعداد در شهر رشت به ازای هر هزار نفر ۴۶ نفر می رسد.
داوودی با بیان اینکه در کل ایران دو میلیون نفر و در گیلان سالانه 80 هزار نفر خون اهدا می کنند، افزود: یک واحد خون جان چهار بیمار را نجات می دهد.
وی با یادآوری اینکه سالانه دو هزار و 400 نفر بیماری سرطانی در استان بروز می کند، بیان داشت: خوشبختانه دو سوم سرطانی ها در استان مداوا می شوند.
مدیرکل انتقال خون گیلان با اعلام اینکه پارسال 35 هزار واحد پلاسمای خون در استان تولید شد، اظهارداشت: گیلان جزو سه استان نخست کشور در این عرصه است.
وی در ادامه از توزیع روزانه 256 واحد خون در 30 بیمارستان استان خبرداد و یادآورشد: سنت حسنه اهدای خون بخشیدن زندگی به همنوعان و نمونه بارزی از ایثار از خودگذشتگی است.
نظر شما