سید محمد سعیدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: بیش از هزار و 200 عنوان کتاب مربوط به تازه های نشر استان کرمان که در 25 ماه اخیر از سوی 50 ناشر فعال استان تحت قالب شرکت تعاونی ناشران استان کرمان به چاپ و نشر رسیده است در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.
سعیدی حسینی در ادامه افزود: از این تعداد کتاب 400 عنوان کتاب مربوط به آثار تاریخی، فرهنگی و نویسندگان بمی است.
وی به موقعیت فرهنگی تاریخی و جغرافیایی شهرستان بم اشاره کرد و گفت: بم از دیر باز با سابقه درخشان تاریخی فرهنگی همچون نگین درخشانی بر کویر شرق کرمان می تابد و این منطقه دارای استعداد های خارق العاده فرهنگی هنری است.
سعیدی حسینی تصریح کرد: بنا به رسالت فرهنگی که داریم و باتوجه به موقعیت خاص فرهنگی شهرستان بم در تلاشیم تا در نمایشگاه کشوری کتاب بم حضوری بسیار با شکوه و برجسته داشته باشیم و علاوه بر حضور فعال غرفه های فروش کتاب برنامه های جنبی دیگر نیز داریم که از آن جمله می توان به برگزاری جلسات نقد کتاب های نویسندگان بم و برگزاری کارگاه آسیب شناسی زلزله ویرانگر دیماه 82 بم اشاره کرد.
وی یادآور شد: در نظر داریم در حد توان به بررسی و ابعاد روحی و روانشناسی این زلزله مهیب بپردازیم.
مدیر عامل شرکت تعاونی ناشران استان کرمان در ادامه گفت: خطه بم و اهالی این منطقه دارای ویژگی های برجسته اجتماعی و فرهنگی خاص خود بوده و از جمله می توان به مهمان نوازی، صبوری وپایداری این منطقه در برابر مشکلات اشاره کرد.
سعیدی حسینی با بیان اینکه تلاش خواهد شد تا ویژگی های خاص این منطقه را به صورت مکتوب به چاپ و نشر برسانیم، افزود: تا به امروز این تعاونی امتیاز ویژه حمایتی مناسب را برای خطه بم در نظر گرفته است که از جمله می توان به راه اندازی دفتر نمایندگی شرکت تعاونی ناشران استان کرمان که در یک سال اخیر در بم تاسیس شده اشاره کرد.
وی در ادامه گفت : برای حمایت و جذب نویسندگان مستعد منطقه بم حرکت های سازنده ای انجام شده است و در این راستا بیش از 50 مستعد قلمی در این منطقه شناسایی شده اند.
سعیدی حسینی بیان داشت: چاپ کتاب های فاخر در حوزه تاریخی این منطقه و به خصوص درباره ارگ قدیم بم بزرگترین بنای خشتی جهان که متاسفانه در زلزله سال 82 بیش از 80 درصد آن ویران شد، حرکت های خبری در راستای چاپ آثار نفیس برای حفاظت؛ معرفی و ترویج ارگ قدیم را شاهد بودیم.
مدیر عامل شرکت تعاونی ناشران استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه آداب و سنتهای بم به صورت کتاب به نشر رسیده است، تصریح کرد: باید کمک های بیشتری به این منطقه کرد و جوانان و کودکان شهرستان بم نیازمند کارهای فرهنگی بیشتری هستند.
وی برگزاری نمایشگاه کشوری کتاب در بم را بهترین مسیر سازنده فرهنگی برای کاهش مشکلات بعد از زلزله این منطقه ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد که این حرکت های فرهنگی تداوم داشته باشد.
سعیدی حسینی در ادامه اظهار داشت: برای سازمان دهی بیشتر و مطلوب استعداد های فرهنگی در منطقه بم، کمیته ای را فعال خواهیم کرد و با در نظرگرفتن حداکثر ملاحظات و مساعدت ها تلاش خواهد شد تا ثروت های فرهنگی- اجتماعی این منطقه به صورت آثار مکتوب و در شان اهالی بم به چاپ برسد.
وی تاکید کرد: تا به امروز حرکت های خوبی برای حمایت و معرفی قلم به دستان بمی شده است.
مدیر عامل شرکت تعاونی ناشران استان کرمان تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه کشوری کتاب برای اولین بار در بم بسیار مهم ارزیابی بوده و با پیشینه تاریخی و تمدنی که این منطقه دارد بی شک شاهد استقبال بسیارخوبی از سوی مردم فداکار بم خواهیم بود.
نمایشگاه کتاب بم از تاریخ 28اردیبهشت سال جاری به مدت یک هفته کاری تا سوم خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
نظر شما