به گزارش خبرنگار مهر، حماسه سیاسی در ابعاد داخلی را می توان همان وحدت، همدلی و همبستگی مردم و مسئولان و سپس شرکت باشکوه و گسترده مردم در انتخابات دانست. این اتحاد، همدلی و همکاری موجب می شود منافع ایران در سطح بینالمللی نیز حفظ و تثبیت شود.
عرصه انتخابات یکی از بسترهای مناسب برای شکلگیری حماسه سیاسی است و مشارکت همراه با آگاهی سیاسی میتواند نشاندهنده مشروعیت و کارآمدی نظام باشد.
عضو هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: انتخابات پیش رو در خردادماه میتواند فرصت عظیمی برای ایران ایجاد کند.
غلامعلی جعفرزاده با بیان اینکه حضور گسترده در انتخابات و مشارکت سیاسی میتواند برای کشور امنیت به ارمغان آورد، افزود: حماسهآفرینی در عرصه سیاست و انتخابات میتواند اراده ملی را تقویت کند.
وی اظهار داشت: این ارادههای مقتدرانه، نظام را در برابر هر آسیب و تهدیدی صیانت و سرچشمه های امید دشمنان را نابود میسازد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت در انتخابات باید با همت مضاعف و احساس تکلیف صورت گیرد، در این امر خطیر باید تمامی اقشار جامعه شرکت و امنیت را برای کشور به ارمغان آورند.
قانونگریزی باعث دلخوردی ملت و بیاعتمادی در جامعه می شود
وی در ادامه به مسئله قانونگرایی در جامعه اشاره کرد و افزود: قانونگریزی باعث دلخوردی ملت و بیاعتمادی در جامعه می شود.
جعفرزاده تاکید کرد: با رویکردی صحیح و کارآمد برای انتخاب اصلح در انتخابات ریاستجمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا زمینه ها برای گزینش افراد صالح فراهم و احترام به قانون در راس توجه قرار گیرد.
به هر ترتیب قانونگرایی در سطح جامعه میتواند با مشارکت حماسی مردم در صحنه انتخابات نهادینه شود بنابراین مردم باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند چرا که این برجستگی توسط گزینش گری صحیح به وجود میآید.
زیر پا گذاشتن " قانون " نتیجه ای جز هرج و مرج، بی نظمی و ناهنجاری در پی ندارد و جامعه ای که با چنین پدیده ای روبرو می شود مسیری سخت و دشوار برای توسعه، رشد، اعتلا و آرامش خود در پیش خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در این ارتباط گفت: قانون گرایی، تصویرسازی، تشخیص، تحلیل، تصمیم به موقع همراه با بصیرت در انتخابات امری حیاتی است.
بهروز جلایی با عنوان اینکه حماسه سیاسی یکی از راههای گریز از وابستگی در عرصههای مختلف است، افزود: دشمنان با تحریم ها و تهدیدها در صدد هستند ایران را مجبور به انجام خواسته های خود سازند ولی با افزایش سطح مشارکت و حمایت از نظام سیاسی به شیوه های گوناگون و در عرصه های متنوع می توان بر مواضع و آرای خویش محکم در برابر هجمه های دشمنان ایستادگی کرد.
انتخابات محل تجلی حضور، پویایی و نشاط سیاسی جامعه است
وی همچنین ایجاد آرامش و ثبات در فضای سیاسی کشور را لازم و ضروری دانست و اظهارداشت: این شرایط با همدلی و همراهی در عرصه های سیاسی کشور، همچون انتخابات فراهم می شود.
این فعال سیاسی بر ضرورت حضور پرشكوه و فراگیر مردم در انتخابات تاکید کرد و گفت: تمام تلاش دشمنان ایجاد یاس، سرخوردگی و ناامیدی در مردم نسبت به فرآیندهای سیاسی است.
وی با تصریح اینکه انتخابات محل تجلی حضور، پویایی و نشاط سیاسی جامعه است، افزود: خلق حماسه در صورتی امكان تحقق دارد كه مردم به عنوان ركن بنیادین حضوری فعال، پویا و پرنشاط داشته باشند.
جلایی یادآور شد: مشاركت منفعلانه و همراه با سكوت و كم توجهی اعضای جامعه نمی تواند روح حماسی ناشی از همبستگی و عزم و اراده ملی را متبلور سازد.
وظیفه مردم حضور پرشور، حفظ آرامش و انتخاب هوشمندانه است
با این توصیف حضور پرشكوه مردم یكی از مهمترین اركان حماسه سیاسی است اما ركن دیگر آن انتخاب هوشمندانه است. بنابراین تمامی آحاد مردم باید در رای دادن هوشیارانه عمل کنند و با تک تک آرای خود سیلی محکمی بر استکبار وارد سازند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز گفت: وظيفه اصلي مردم در انتخابات حضور پرشور، حفظ آرامش فضا و انتخاب هوشمندانه است.
محمد اکبرزاده افزود: بر اساس فرمايشات مقام معظم رهبري اين انتخابات حائز اهميت ويژه است و وظيفه اصلي همگان در مقابل این رخداد بزرگ حضوري پررنگ و تاثيرگذار، حفظ آرامش فضاي موجود و انتخاب هوشمندانه است.
وی اظهارداشت: با حضور حداکثری آحاد مردم در پای صندوق های رای و با انتخاب هوشمندانه موجب ياس دشمنان و شادی دل دوستان خواهيم شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان از مردم به عنوان برگزار کنندگان حقیقی انتخابات یاد کرد و گفت: مردم ایران اسلامی همیشه با گفتار و عملی آگاهانه، از نظام اسلامی به خوبی صیانت کرده اند.
وی در ادامه اصلی ترین راهبرد مردم و مدیران به عنوان سربازان نظام را عمل به اوامر رهبر معظم انقلاب ذکر کرد و یادآورشد: همواره باید آگاه بود که ترفند دشمن برای مقابله با دنیای اسلام، تبدیل فرصت ها به ضعف و تهدید است.
انتخابات از ارکان مهم شکل گیری ساختار سیاسی در نظام های دموکراتیک
انتخابات از اركان مهم شكل گيري ساختار سياسي در نظام هاي دموكراتيك به شمار مي رود، در نظام جمهوري اسلامي نيز كه مبتني بر نظريه مردم سالاري ديني است راه هاي حضور اثرگذار مردم در تشكيل تمامي نهادهاي قدرت به صورت مستقيم و غيرمستقيم پيش بيني شده است.
بدون شک توجه به جايگاه رسانه ها در تحقق مشاركت سياسي به صورت عام و كاركرد رسانه ملي در نظام جمهوري اسلامي به صورت خاص، اهميت مضاعف و تعيين كننده رسانه ملي را در انتخابات مختلف آشكار مي سازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز با اعلام اینکه رسانه های جمعی در رونق بخشیدن به انتخابات نقش بسزایی دارند، گفت: رسانه های غربی با سیاه نمایی، تخریب، بزرگنمایی ضعف ها، نادیده گرفتن خدمات ارزنده نظام تلاش می کنند اقبال مردم نسبت به انتخابات پیش رو کمرنگ جلوه گر شود.
وی اظهار داشت: رسانه ها در زندگي و جامعه مدرن کنوني نقش و جايگاه بي بديلي به خود اختصاص داده اند تا جایي که شايد به جرات مي توان گفت تصور جامعه معاصر بدون رسانه هاي گوناگون کنوني، بسيار دشوار به نظر مي رسد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: رسانه ها و مطبوعات بايد تلاش خود را برای شرکت همه جانبه مردم در انتخابات و حضور گسترده آنان صرف کنند.
وی تصریح کرد: انتخاب فردي اصلح، عالم، انديشمند، سياستمدار و متعهد که هدف مردم است مي تواند از طريق رسانه هاي عمومي صورت گيرد.
نیکرو اظهار داشت: رسانه ها با فعاليت خود در زمينه سازي براي انتخابات، اهميت حضور مردمي و آماده سازي آنان برای شرکت و فعاليت در صحنه هاي سياسي نقش تعیین کننده ای دارند.
وی تاکید کرد: رسانه ملي مي تواند نقش مهمي در ترغيب عمومي به مشاركت در انتخابات و احياي اعتماد همگاني به نحوه برگزاري انتخابات ايفا کند.
به هر حال اطلاع رساني دقيق و شفاف از فرآيند انتخابات، تبيين اهداف و ثمرات شركت در انتخابات از تدابيري است كه رسانه ملي و مطبوعات مي توانند در جريان سالم و پرنشاط انتخابات و رقابتي کردن این رخداد بزرگ ايفا کنند.
نظر شما