۴ خرداد ۱۳۹۲، ۷:۰۱

مهر گزارش می‌دهد؛

بازگشایی بزرگترین بلوار معنوی جهان در انتظار برچیده شدن ریل راه آهن

بازگشایی بزرگترین بلوار معنوی جهان در انتظار برچیده شدن ریل راه آهن

قم - خبرگزاري مهر: تصور کنید در بلواری ایستاده اید که حال و هوای آن متاثر از دو مکان معنوی یکی حرم حضرت معصومه(س) در جهت شمال و دیگری مسجد مقدس جمکران در جهت جنوب باشد، بدون شک در این شرایط، فضای ذهنی ای برای انسان رقم می‌خورد که تحت تاثیر معنویت این مکان های زیارتی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، کلنگ احداث بلوار پیامبر اعظم (ص) حدفاصل حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران، که با طول هفت کیلومتر عنوان بزرگترین بلوار معنوی جهان را به خود گرفته، در سال 74 به زمین خورد و عملیات اجرایی آن آغاز شد. اما علی رغم گذشت حدود 13 سال از آغاز کار، به دلایل مختلفی از جمله نبود اعتبار پروژه عملا پیشرفت چندانی نداشت.

تا این که در سال 87، روند احداث این بلوار با احیای مجدد سازمان توسعه و عمران شهرداری، دوباره آغاز و سازمان توسعه و عمران متولی اجرای آن شد. اما در آن زمان نیز مشکل اصلی کار یعنی همان نبود اعتبار همچنان به قوت خود باقی بود که در این رابطه گزینه های متعددی برای تامین این بودجه مطرح شد و سرانجام در سال 88 برای تامین این کسری، مبلغ 400 میلیارد تومان اوراق مشارکت به فروش رسید.

به این ترتیب خون در شریان این محور تزریق و کار تملک با سرعت بیشتری ادامه پیدا کرد، تا این که در سال 91 تمامی طول مسیر به صورت صد در صد تملک شد.

به دنبال آن عملیات اجرایی احداث بلوار پیامبر اعظم (ص) در سه فاز حد فاصل حرم مطهر حضرت معصومه (س) تا میدان معلم به طول ۱۲۰۰ متر، از میدان معلم تا اراضي کرباسی به طول ۱۴۰۰ متر و در نهایت در فاز سوم، حدفاصل انتهای اراضی کرباسی تا مسجد مقدس جمکران به طول 4400 متر پیگیری شد.

کار اجرای این پروژه تا آنجایی پیش رفت که مسیر تندرو این بلوار برای مدت چند روز، مصادف با ایام نیمه شعبان سال گذشته بازگشایی و زیر بار ترافیک رفت که البته با مشکلاتی هم همراه بود.

امسال نیز در حالی وعده بازگشایی این مسیر از سوی مسئولان شهرداری قم داده شده که وجود ریل خط آهن به عنوان مانعی سد راه تحقق کامل این وعده است.

در این خصوص محمد دلبری، شهردار قم در اسفندماه سال گذشته از اتمام احداث مسیر تندرو این بلوار خبر داد و گفت، کارهای زیرسازی مسیر کندرو نیز تمام شده و تنها آسفالت آن و احداث پیاده رو این بلوار باقی مانده است که کار آنها نیز تا نیمه شعبان سال 92 به اتمام خواهد رسید.

همچنین دلبری در آن جلسه تصریح کرد: شهرداری قراردادهایی را با بخش خصوصی منعقد کرده تا کارهای بدنه این بلوار را انجام دهند و نیز با توافقی که با راه آهن جمهوری اسلامی ایران شده، ظرف روزهای آینده عملیات اجرایی دو زیرگذر این مسیر شروع خواهد شد تا مشکل وجود ریل راه آهن در مسير اين بلوار رفع و بلوار به صورت کلی و به شكل يك خط مستقيم بين حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجدمقدس جمكران در اختیار مردم قرار گیرد.

این سخنان از سوی شهردار قم در حالی مطرح شد که هم اکنون حدود یک ماه مانده به ایام نیمه شعبان هنوز ریل خط آهن از سر راه بلوار پیامبر اعظم (ص) کنار نرفته است.

در این خصوص چند روز قبل، مدیر عامل سازمان توسعه و عمران شهرداری قم با بیان این که عملیات ایجاد جمع آوری آب های سطحی، زیرگذرهای عابر پیاده، زیرسازی و آسفالت بلوار، تامین روشنایی و احداث فضای سبز در بلوار پیامبر اعظم (ص) به صورت همزمان در حال انجام است، در خصوص زمان بازگشایی این محور بیان داشت: لاین تندرو، کندرو و سطح اولیه پیاده رو تا نیمه شعبان امسال مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

محمد تقی نادعلی در این گفتگو بار دیگر به مشکل وجود ریل راه آهن در مسیر بازگشایی نهایی این بلوار اشاره و تصریح کرد: تنها مشکلی که استفاده عموم از بلوار پیامبر اعظم (ص) را به تاخیر می اندازد وجود ریل راه آهن است که در بازدید رئیس جمهور، قول مساعد برای جمع آوری ریل ها داده شده که پس از جمع آوری آنها، محور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل سازمان توسعه و عمران شهرداری قم همچنین در سخنان خود یادآور شد: از آنجایی که عبور همزمان قطار و ماشین آلات خطر جانی را به همراه دارد در صورتی که تا نیمه شعبان ریل راه آهن جمع آوری نشود امکان دارد مجددا بلوار پیامبر اعظم(ص) تا زمان جمع آوری ریل ها بسته شود.

تعلل در جمع آوری ریل خط آهن در مسیر این پروژه در حالی است که رفع این مشکل چندی پیش نیز در بازدیدی که رئیس جمهور از این محور داشت، از سوی مسئولان شهرداری و شخص شهردار قم مورد تاکید قرار گرفته بود.

رئیس جمهور در این بازدید که اوایل اردیبهشت ماه امسال انجام شد، بلوار پیامبر اعظم (ص) را یکی از مهمترین پروژه های عمرانی در سطح کشور برشمرد و با مشاهده نقشه کامل طرح، دستور داد جلسه‌ای با حضور علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی برگزار، مشکلات موجود بررسی و موانع پیش رو برای تحقق طرح رفع شود.

به هر روی باید دید پیگیری های مسئولان شهرداری قم و دستور رئیس جمهور، مسئولان راه آهن جمهوری اسلامی را برای رفع مانع ریل خط آهن بر سر راه بازگشایی بزرگترین بلوار معنوی جهان آن هم در زمانی که وعده داده شده است، مجاب خواهد کرد تا این بلوار در ایام نیمه شعبان امسال به طور کامل در اختیار مردم قرار گیرد.

الهام رحيمي
 

کد خبر 2061946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha