حجت الله جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: يکي از مهمترين افدامات لازم برای کنترل و مبارزه با بيماري هاي دام، طيور انجام واکسيناسيون و رعايت اصول مديريت بهداشتي است.
وی گفت: از آنجايي که بيماري هاي ويروروسي از قبيل نيوکاسل، آنفلوانزا، گامبورو و برونشيت تهديدي جدي براي طيور تلقي مي شوند واکسناسیون طیور بسیار حائز اهمیت است.
این مسئول تصریح کرد: انجام واکسيناسيون به موقع قابل اهيمت است و واکسنهاي باید تحت نظر دامپزشک و در بازه هاي زماني مشخص استفاده شود.
جعفری ادامه داد: طي سال جاری تاکنون بيش از هشت هزار قطعه طيور روستايي اين شهرستان با مراجعه به مرکز مايه کوبي بخش خصوصي عليه بيماري نيوکاسل، آنفلونزا مایه کوبی شده و راهنمايي هاي لازم به همشهريان در خصوص انجام هماهنگي لازم با مرکز مايه کوبي بخش خصوصي برای مایه کوبی طيور ارائه شده است.
وی ادامه داد: از ديگراقدامات اين شبکه در شش ماه گذشته انجام طرح پايش بيماری های طيور بصورت تصادفي با انجام خونگيری از وريد بال طيور و انجام تستهای سرولوژيکي بوده است.
جعفری ابراز داشت: قابل ذکراست بيماري هاي باکتريايي مانند کولي باسيلوز، عفونت کيسه زرده، مايکوپلاسموز، سالمونلوز
تهديدي جدي براي طيورتلقي مي شوند که انجام اصول مديريت بهداشتي از قبيل تميز کردن جايگاه نگهداري طيور و انجام اصول بيوسکيوريتي وضدعفوني به موقع جايگاه و رعايت اصول قرنطينه اي و ممانعت از ورود و تماس افراد متفرقه و دامهاي ديگر با طيور از جمله اين اقدامات بهداشتي است.
وی تصریح کرد: اين شبکه از ابتدای سال گذشته تاکنون با مصرف بيش از 200 ليتر ماده ضدعفوني کننده به صورت رايگان در کنترل بيماری های عفوني طيور اهتمام کرده است.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان یادآور شد: در شهرستان ريگان 800 هزار قطعه طيور روستايي نگهداري مي شود که رعايت اقدامات بهداشتي در خصوص اين طيور الزامي است.
نظر شما