به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت مقام علمی و معنوی آیتالله سید محمد خامنهای، عصر دوشنبه ششم خرداد در تالار وحدت با حضور ایشان، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، غلامحسین ابراهیمیدینانی و تنی چند از اندیشمندان و فرهیختگان برگزار شد.
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنانش گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مدتها به دنبال برپایی این برنامه بود. یکی از برنامه های ما تکریم مفاخر، مشاهیر، عالمان و بزرگان ایرانزمین است، چه آنهایی که رحلت کردهاند و چه بزرگانی که در قید حیات هستند.
وزیر ارشاد ادامه داد: اینکه حضرت رسول فرمودند «اِن اکرم العباد الی الله بعد الانبیاء العلماء» یا «ان العلما ورثه الانبیاء» همه اینها مبنی بر این است که ما باید تکریم عالمان را پیشه خود سازیم.
حسینی افزود: بر اساس فرمایش امام محمد باقر(ع) یک عالمی که دیگران از علم او بهرهمند میشوند از 70 هزار عابد برتر است، وظیفه ما را مشخص میکند که از وجود این بزرگان بهره گرفته و آنها را به نسل جوان معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: عالمان سرمایه های معنوی کشور هستند باید از سرمایههای معنوی برای برخورداری از رفاه، آبادانی، امنیت و تمام کمالات سود جست. بر مبنای تعابیری که در آیات و روایات داریم وظیفه ما این است که تلاش گستردهای را برای معرفی زندگی، افکار و سیر و سلوک مفاخر و علما انجام دهیم تا آبادانی بر کشور مستولی شود.
وزیر ارشاد اظهارداشت: باید تلاش علما و سایر بزرگان که در اثر تحمل زحمات و مشقات فراوان توانستند موانع را یکی پس از دیگری پشتسر گذاشته و سپس به شخصیتی اثرگذار تبدیل شدند به نسل های جوان معرفی بشود. مفاخر برخاسته از متن مردم و خانواده های ضعیف و یا متوسط جامعه هستند اینطور نبوده که همه چیز برایشان فراهم بوده، آنها موانع را یکی یکی پشت سر گذاشتند تا به این توفیقات دست یافتند.
حسینی عنوان کرد: یادآوری مشقتها و سختیهای بزرگان موجب ارتقای فرهنگ ایران میشود، از اینرو در عصری که بحران هویت نامیده میشود، مفاخر میتوانند نشاندهنده راه و مسیر باشند چرا که هویت هر کشور بسته به پیشینه تاریخی و بزرگان آن کشور است.
وزیر ارشاد تأکید کرد: مفاخر ستارگان فروزنده آسمان فرهنگ یک کشور هستند اگر مفاخرمان را تکریم نکنیم، دیگران آنها را به سود خود مصادره میکنند. بعد از انقلاب توجه خاصی به این مسئله شده است..
وزیر ارشاد از برگزاری مراسم بزرگداشت بزرگانی همچون؛ آیتالله قاضی، آیتالله مرعشی نجفی، علامه سیدنعمتالله جزایری، آیتالله معزی دزفولی، شیخ شوشتری و مرحوم سیدابوالحسن اصفهانی نام برد که وزارت ارشاد سهمی در برپایی آنها داشته است.
حسینی در ادامه از کتاب خاطرات آیت الله محمد خامنه ای سخن گفت اینکه ایشان اگر امروز در ریاست بنیاد حکمت اسلامی صدرا هستند از نوجوانی به فلسفه علاقه داشته اند. از خاطرات آیت الله از آشنایی ایشان با شرح بدایه میبدی عنوان کردند و اینکه اسفار را در نزد علامه طباطبایی ادامه می دهند. مطالعه کتاب دانشنامه علایی ابن سینا و خواندن کتاب فصووص الحکم شیخ محی الدین عربی در نوجوانی که کتابدار ایشان را از خواندن این کتاب برحذر داشته بود.
وی افزود: عشق ایشان به خواندن کتاب قصه و داستان و رمان و شعر و ادبیات وافر است که این مطالعه به توان نویسندگی و استعداد ادبی ایشان کمک کرده است. ایشان در انجمن های ادبی هم شرکت می کرده و شعر را بر خلاف باور عامه که آن را تفننی می دانند یکی از ضروریات حیات انسانی می دانند. آشنایی با شعر به قول ایشان یکی از الطاف الهی بر ایشان بوده است.
نظر شما