پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۱۸

مهر گزارش می دهد؛

وعده های عملی نشده مدیران ملی در پایتخت معنوی/ کارهای جبرانی شهرداری مشهد را دچار پیری زودرس می کند

وعده های عملی نشده مدیران ملی در پایتخت معنوی/ کارهای جبرانی شهرداری مشهد را دچار پیری زودرس می کند

مشهد - خبرگزاری مهر: وعده های متعددی که برای ارتقاء سطح کیفی خدمات در پایتخت معنوی ایران داده شده است امکان شمارش ندارد، اما این یک واقعیت است که کارهای جبرانی شهرداری مشهد برای پنهان ماندن رفتار مدیران ملی این مجموعه را دچار پیری زودرس می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مشهد به عنوان قطب زیارتی و سیاحتی ایران اسلامی از زائرپذیرترین شهرهای مذهبی جهان است، این شهر که سالانه افزون بر 25 میلیون زائر ایرانی و یک میلیون مسافر خارجی را پذیرایی می کند در نهاد بین المللی مترو پلیس به عنوان کلانشهر مذهلبی دنیا شناخته شده است.

سنگ بزرگ

هیات مدیره این سازمان سالها پیش راه حل های شدنی و قابل تحققی را برای افزایش استانداردها در مشهد ارائه دادند که قرار شد از سوی مدیران ملی و محلی پیگیری و عملیاتی شود.

منصور حسین پور کارشناس مسائل شهری می گوید: در نگاه برنامه ریزان مشهد یک هدف خوب برای رونق گردشگری و کسب درآمدهای ارزی است.

وی بیان می کند: این شهر هم به دلیل وجود مضجع شریف رضوی که خود جاذبه ای برتر محسوب می شود و دلیل برای حضور میلیون ها مسافر و هم به خاطر وجود مشاهیر و بزرگانی که در این سرزمین آرمیده اند و هم به دلیل ییلاقات خوش منظره یک مقصد مطلوب محسوب می شود.

حسین پور توجه به گسترش مراکز درمانی و تبدیل مشهد به عنوان یک نقطه اطمینان برای معالجه و درمان بیماران کشورهای همسایه را نیز کوشش مضاعفی می داند که به مدد سرمایه گذارای آستان قدس رضوی و بخش خصوصی محقق شده است.

این کارشناس با اشاره به قول رئیس جمهوری مبنی بر اعطا هزار میلیارد تومانی بودجه خارج از اعتبارات استانی، برای سرو سامان دادن به بحث زائران را سنگ بزرگی می داند که هرگز به سوی هدف پرتاب نمی شود.

حسین پور می گوید: قرار بود سالانه 200 میلیارد تومان از اعتبارات ریاست جمهوری صرف بهبود زیرساخت ها شود اما در پنج سال این رقم به 200 میلیارد هم نرسید.

 وی عنوان می دارد: وقتی اعتبارات مناسب در اختیار مدیران محل قرار نمی گیرد و مسئولان ملی در مباحثی که فرا استانی است دخالت نکنند مشکلات خیلی زود دیده می شود.

حسین پور می گوید: شهرداری مجبور است از محل بودجه هایی که توسط شهروندان مشهدی تامین و پرداخت می شود، کاستی های موجود را جبران و به این ترتیب هر روز فشار بیشتری را تحمل کند، بدیهی است این روند پروژه های ضروری و مورد نیاز مشهدی ها را با تاخیر و یا تعطیلی مواجه می کند.

حقیقتی به نام شعار

به رغم آن که مشهد و شهرهای معدودی نظیر شیراز و اصفهان شهرتی جهانی دارند و مواهب و عواید آن برای همه مردم ایران منظور می شود اکتفا به شعار از سوی متولیان پایتخت نشین درد ساز و مشکل آفرین است.

حمید اباصلتی کارشناس امور اجتماعی می گوید: برابر آمار رسمی سالانه سه میلیون نفر از شهر توس و آرامگاه خالق شاهنامه دیدن می کنند که در بین آنها تعداد زیادی فردوسی شناس خارجی هستند.

به گفته وی، در حالی که شهرت و عزت و جایگاه فردوسی در بین مشاهیر می تواند مشهد را به محل حضور پر تعداد علاقه مندان فردوسی کند، فقدان امکانات و کم تحرکی برای کاهش مشکلات متنوع و متعدد این مجموعه تاریخی عرصه را بر شهر تنگ کرده است.

اباصلتی می گوید: مدیران سازمان گردشگری و میراث فرهنگی باید برای مشهد و دهها اثر تاریخی آن چاره اندیشی کنند، نمی شود این سازمان در هر مقطع مسافرتی، آمار سفرها را اعلام و درباره کفایت سازمان خود تبلیغ کند، اما در ساختن اقامتگاه های ارزان قیمت در این شهر زیارتی دخالتی نداشته باشد.

به گفته وی، سالهاست که کمپ ویژه زائران توسط شهرداری احداث و هرسال بر وسعت آن افزوده می شود، این کمپ از چه محلی تامین اعتبار شده است، زباله های تولیدی 25 میلیون مسافر که به اندازه چند استان است با چه درآمد و بودجه ای جمع آوری و به بیرون شهر هدایت می شود، استهلاک تاکسی و اتوبوس های این شهر با کدام  منبع اعتباری حل و فصل می شود.

اباصلتی می گوید: از 5 سال پیش مسئولان وزارت نفت قول انتقال سوخت مناسب برای مشهد را داده اند تا این شهر که به خاطر تردد سالانه یک میلیون خودرو اضافی 300 روز در بحران است وضعیت بهتری پیدا کند، اما هرگز به این وعده عمل نشده است و آلودگی هوا هر روز بیشتر می شود.

وی می افزاید: در شهری که مسئولیت جابه جایی زائران را به عهده دارد در نوبت ماندن برای دریافت سهمیه اتوبوس و بی اعتنایی مدیران وزارت کشور با چه عبارتی قابل فهم و توجیه است.

شهرملی شهرداری محلی

اعداد و ارقام موجود تایید می کند مشهد که از سوی دولت لقب پایتخت معنوی ایران را گرفته، به دلیل حضور میلیونی مسافران، تعداد پروازها و قطارها و جمعیت ساکن در آن و همچنین انتظاری که مدیران ارشد نظام از این کانون حوزوی، فرهنگی و دانشگاهی دارند یک شهر ملی است.

این را گزینش وزیران با انتخاب مشهد به عنوان محل برگزاری همایش ها و اجرای طرح ها و پروژه های آزمایشی و پایلوت ثابت می کند، تمام داشته ها و بضاعت ها حاکی از آن است که این شهر با امکانات محلی اداره می شود.

حمیده رستم پور کارشناس مسائل شهری می گوید: در دهه های اخیر مشهد بسرعت در سطح گسترش یافته و به یک شهر پهن و بی دامنه تبدیل شده اشت، سه میلیون شهروند ساکن مرکز خراسان رضوی در قبال عوارض و سایر مبالغی که به شهرداری پرداخت می کنند توقع رسیدگی و خدمات دارند.

وی بیان می کند: در سال های اخیر تعداد مهاجران در مشهد به مرز یک میلیون نفر رسیده است و این تعداد حاشیه نشین فشاری فلج کننده بر شهرداری وارد می کنند به این مشکلات نیاز روز افزون شهروندان به امکانات و ظرفیت های جدید را هم باید افزود.

به گفته رستم پور افزون بر ده سال است که کتابخانه مرکزی مشهد به خاطر تعلل مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیمه تمام مانده است، مردم از شهرداری توقع مداخله و تکمیل پروژه را دارند، ورزشگاه های شهر به خاطر عدم اختصاص بودجه از سوی تربیت بدنی، دچار مشکل جدی است و جوانان از شهرداری می خواهند پا پیش بگذارد.

این کارشناس می گوید: اگر روند کنونی ادامه یابد همچنان مشهدی ها  باید هزینه خدمات مسافران را بپردازند و این منصفانه نیست.

کلام آخر

مدیران ملی قطعا به ابعاد  مشکلات مشهد واقفند چون در سفر به این شهر همیشه به لزوم کمک به مرکز خراسان رضوی به عنوان شهر امام  رضا (ع) اذعان دارند، اگر این فرض درست است، باید سازو کار لازم نیز پیش بینی شود تا مشهد پر طراوت تر و با نشاط تر در خدمت همه ایران باشد، حتی مدیران قبول دارند که خرج از کیسه مشهدی ها و تبلیغ از آن مدیران اجرایی کشور عادلانه نیست.

................................

گزارش: محمد ابراهیمی

کد خبر 2064807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha