به گزارش خبرنگار مهر، با آغاز فصل تابستان و شروع اوقاتی که غالبا برای دانش آموزان با عنوان اوقات فراغت شناخته شده، عده ای با برنامه ریزی هایی مبادرت به پر کردن اوقات بیکاری نوجوانان و جوانان می کنند که البته ملاک این برنامه ریزی ها توجه به استعداد، توانمندیها و علاقمندیهای آنان است.
پیشرفت دنیای امروز ذائقه انسانها را تغییر داده به طوری که در سالهای اخیر گسترش استفاده از وسایل و سرگرمیهای رایانه ای جای حرفه آموزی نسل جوان را در اوقات بیکاری گرفته است.
در سالهای نه چندان دور عموما وقت های بیکاری دانش آموزان و به طور کلی نسل جوان در تعمیرگاهها و کارگاههای کوچک و بزرگ به یادگیری حرفه و شغلی دیگر برای تامین معاش آنها در آینده می شد.
البته عده ای هم با شرکت در کلاس های هنری و آموزشی اوقات بیکاری خود را سپری می کردند که در نوع خود برای نسلی که آینده ساز یک کشور به شمار می روند، سودمند و مفید به فایده بود اما امروز تمامی این برنامه ها دچار تحولی شگرف شده است.
استفاده از رایانه و برنامه های رایانه ای، اوقات فراغت نسل جوان را تهدید می کند
با توجه به روند رو به رشد استفاده از رایانه و برنامه های رایانه ای، اوقات فراغت نسل جوان به انجام بازیهایی با محتوای ضد فرهنگی و گردش در وب سایت های به اصطلاح سرگرم کننده ولی مبتذل که در جای خود اجتماع ما را با آسیب ها و چالش های متعدد فرهنگی – اجتماعی مواجه کرده، صرف می شود.
در شهرستان بهار نیز با توجه به موقعیت کشاورزی و اشتغال 80 درصدی مردم به این حرفه اکثریت جوانان این منطقه با شروع فصل فراغت از تحصیل در مزارع فعالیت می کنند اما درصدی از آنها نیز که هنوز به سن کار نرسیده اند بیشتر اوقات خود را در کلوپها و یا در منازل پای رایانه و بازیهای رایانه ای می گذرانند و کمتر مشاهده می شود که در کلاسها و برنامه های کانونهای تابستانی شرکت کنند تا جاییکه در این کانونها حضور دختران به مراتب بیشتر از پسران به چشم می خورد.
اما آنچه به نظر میرسد اینکه برنامه های فرهنگی – هنری اجرایی در شهرستان بهار قوی و به اندازه کافی جذاب نیست که در همین راستا جلسه ای در راستای بررسی وضعیت این شهرستان در پرکردن اوقات فراغت جوانان برگزار شد.
فرماندار بهار در ستاد غنی سازی اوقات فراغت شهرستان بهار عنوان داشت: باید سعی در غنی کردن اوقات فراغت جوانان داشت نه اینکه تنها به پر کردن آن اندیشید.
نصرت الله گل کارزاده افزود: جوانان با حملات متعدد فرهنگی و هجوم تفکرات و سرگرمی های متعارض با فرهنگ اسلامی – ایرانی مواجه شده اند تا جایی که این هجمه ها دیواری به بلندای دیوار چین را در مقابل جوان ایرانی برای رسیدن به یک شخصیت سالم ایجاد کرده است.
باید راه و روش مقابله با حملات فرهنگی دشمن را تغییر داد
گل کارزاده ادامه داد: طرح برنامه های متعدد و تکراری در عرصه فرهنگ و هنر برای نجات این نسل از این هجمه ها کفایت نخواهد کرد و باید راه و روش مقابله با حملات فرهنگی دشمن را تغییر داد.
وی افزود: فرهنگ ما باید به جایی برسد که فرهنگ های بیگانه را تحت تاثیر قرار دهد تا جاییکه این روال تقلید از فرهنگ غرب در بین نسل جوان رویه ای عکس را پیدا کند.
گل کارزاده اظهار داشت: برنامه های دستگاههای متولی امر فرهنگ و به خصوص غنی سازی اوقات فراغت با به نحوی باشد که جوانان را به خود جذب کند و جوان با رغبت خود به شرکت در این برنامه ها بپردازند نه اینکه برای گذراندن اوقات بیکاری خود به سرگرمی های ناسالم سوق پیدا کنند.
وی خطاب به برنامه ریزان اوقات فراغت اعلام داشت: از مربیان دارای جاذبه در برنامه های خود استفاده کنید و سعی کنید در اجرای برنامه های پیش بینی شده برای غنی سازی اوقات فراغت جوانان، از خود آنان نیز نظر سنجی کنید تا این برنامه ها براساس علاقه ها و تمایلات نسل جوان اجرا شود.
گل کارزاده افزود: دستگاههای عضو ستاد غنی سازی از تخصص های موجود در ارگان خود برای طرح برنامه های اوقات فراغت استفاده کنند و از فعالیت های هم عرض و تکراری با ادارت دیگر بپرهیزند تا بتوان طرح های متنوع و مفیدی را با شروع فصل بیکاری جوانان و نوجوانان در شهرستان اجرا کرد.
وی همچنین اعلام داشت: دستگاهها و کانون های فرهنگی – هنری برنامه های اجرایی خود را در سطح شهرستان اطلاع رسانی کنند.
دشمنان برای تحمیل فرهنگ خود به نسل جوان سرمایه های هنگفتی را صرف می کنند
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه عنوان داشت: دشمنان برای تحمیل فرهنگ خود به نسل جوان سرمایه های هنگفتی را صرف می کنند در حالی که اعتبارات ما برای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن ناچیز است.
فتح الله ضابطی احمد ادامه داد: برپایی کانون های تابستانی اعتباری مختص به خود را می طلبد اعتباری که جوابگوی اجرای برنامه های متنوع باشد و به مسئولان اجرای آن هم انگیزه تولیدات بهتر و مطلوبتر را نیز بدهد.
ضابطی افزود: با وجود شرایط موجود باز هم همه ساله متولیان فرهنگی و همچنین مسئولان غنی سازی اوقات فراغت با شروع فصل تعطیلی مدارس برنامه ها و طرح های خود را به نحو احسن اجراء کرده اند و نسل جوان هم استقبال لازم را داشتند.
وی اظهار داشت: برای عملکرد بهتر در حوزه غنی سازی اوقات فراغت باید برنامه های مجمل و جامعی داشت تا بتوان از گرایش نسل جوان به سرگرمی های ناسالم و متعارض با فرهنگ اسلامس ممانعت نمود.
نظر شما