به گزارش خبرنگار مهر ،مهدی چمران و حسن بیادی رییس و نایب رییس شورای شهر سوم شهر تهران امروز در نشستی خبری ضمن اعلام جزئیاتی از ائتلاف آبادگران ایران اسلامی در مورد عملکرد شورای سوم در مدیریت شهری و برخی موضوعات جزئیتر به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
مهدی چمران در ابتدای این نشست با ارائه سابقه کوتاه از آبادگران ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: از سال 81 که برای دور دوم انتخابات شوراها لیستی به عنوان آبادگران ایران اسلامی تعیین و افرادی به عنوان اعضای آن مطرح شدند که خوشبختانه کل آن لیست برای شورای دوم رای آورد.
چمران افزود: دوره دوم شوراها بعد از یک دوره یاس و ناامیدی شکل گرفت و جمعیت آبادگران ایران اسلامی تلاش کرد حرکت و دگرگونی را در شهر به وجود آورد، ضمن اینکه شهردار منتخب ما، منتخب کل مردم ایران شد و با همان دو سال خدمت در شهر تهران توانست خود را به مردم تهران بشناساند.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: این ائتلاف در دوره سوم شوراها نیز شکل گرفت، اما با توجه به آنکه در این دوره فضا کمی فرق داشت و ضرورتها تفاوت میکرد، چند لیست دیگر برای شوراها مطرح شد، اما باز هم از لیست آبادگران ایران اسلامی چندین نفر انتخاب شدند. در نهایت نیز شورای سوم با ظاهری که طیفهای مختلف را در خود جای داده بود، توانست با همکاری شهرداری، برنامههای خوبی را در شهر تهران اجرایی کند و به وظیفه خود یعنی تنظیم امور و نظارت بر کار شهرداری به خصوص در حوزههای مالی اجرایی کند.
وی با تاکید بر اینکه شهردار دوره سوم شوراها نیز در حال حاضر برای انتخابات ریاست جمهوری وارد عرصه شده و این موضوع نیز باز برای شورا افتخار و مایه قوت است، افزود: این هماهنگی بین شورا و شهرداری و هدایتگری خوب شورا برای شهرداری و البته اجرای خوب شهرداری، نتایج مفید و موثری را برای شهر تهران داشت و درواقع ریلگذاری صحیح و مناسبی که شورا برای شهرداری داشت، قطار شهر را به خوبی جلو برد.
چمران تاکید کرد که حدود 22 تا 23 نفر از اعضای لیست اعلام شده در جبهه آبادگران مشترکات بسیار زیادی با هم دارند و افزود: ما مثل رییسجمهور، رادیو و تلویزیون نداریم که بتوانیم در آن فهرستمان را معرفی کنیم و یا تبلیغات دیگری داشته باشیم، اما فضا در کشور تغییر کرده و مردم میتوانند بر اساس همین میزان شناخت نیز رای دهند و مشکل بیشتر از همه این است که بتوانیم در فرصتهای بیشتری خودمان را برای مردم معرفی کنیم.
چمران در پاسخ به سوالی در رابطه با شایعه انتخاب دوباره احمدینژاد به عنوان شهردار تهران در شورای چهارم، این موضوع را تنها یک شایعه خواند و گفت: از این حرفها زیاد گفته میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با این شنیده میشود یکی از اعضای اصلی لیست آبادگران ایران اسلامی، سرگروه یک شبکه گلدکوئیست است، این موضوع را رد کرد و گفت: یک تشابه اسمی بین یکی از اعضای لیست ما با فردی متخلفی که در شبکه گلدکوئیست فعالیت میکرده، وجود دارد که متاسفانه نام پدر آنها نیز مشابه است. آن فرد غیر از عضویت در شبکههای غیرمجاز گلدکوئیست، تخلفات دیگری نیز داشته است، اما هیچ ارتباطی به عضوی که در لیست آبادگران ایران اسلامی قرار گرفته، ندارد.حسن بیادی نیز صحبتهای چمران را تایید کرد و گفت: این موضوعات دروغ محض است.
چمران در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات شورای شهر برای ساماندهی دکلهای مخابراتی تصریح کرد: اجارهای که برای این دکلهای مخابراتی به صاحبان خانهها و ساختمانها داده میشود، اجاره دکل است و هزینه ضرر و زیانی که برای سلامتی دارد را نمیدهد. ضمن اینکه این دکلها غیر از آن ساختمان، برای ساختمانهای اطراف نیز ضررهای زیادی دارد.
رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از شهروندان به خاطر اجارههای چند میلیونی به دنبال گرفتن مجوز نصب این دکلها هستند که نگرانکننده است. شورای شهر بارها در این موضوع ورود پیدا کرد و دو مصوبه برای ساماندهی آن داشت و پس از مذاکرات بسیار توانستیم شرکتی را تاسیس کنیم که بر اساس آن همه شرکتهای مخابراتی با یکسان کردن سیستم خود، یکی شوند و حداقل هر کدام جداگانه برای خودشان دکل نصب نکنند، اما متاسفانه در حجم انبوه این دکلها برای شهر تهران، اقدامات ما چندان دیده نمیشود.
چمران در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با رعایت پیوست اجتماعی فرهنگی برای پروژههای شهر تهران، گفت: بسیاری از پروژههایی که ما در شهر تهران اجرا کردیم، از سالهای قبل آغاز شده بود و درواقع ما آنها را ادامه دادیم و نمیتوانستیم در مورد بسیاری از جزئیات و صدماتی که برای شهر تهران داشت، تغییرات زیادی اعمال کنیم، اما در پروژههای بعدی که اجرا شد، تلاش کردیم که پیوست اجتماعی اجرایی شود.
وی ضمن اذعان نسبت به اینکه بسیاری از پروژه، محلات را از هم جدا کرده است، گفت: این موضوع هنوز به طور کامل برای شهر تهران اجرایی نشده و نمیتوانیم بگوییم که به طور کامل در مورد آن موفق بودهایم.
رییس شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا در مورد شهردار آینده با توجه به لیستهای تعیین شده، گزینهای انتخاب شده است یا نه؟ گفت: هنوز برای انتخاب شهردار اقدام قابل توجهی انجام نشده، البته عدهای ممکن است برنامهریزیهایی برای شهردار شدن یا انتخاب شهردار داشته باشند.
چمران تاکید کرد: باید منتظر انتخابات بود، چرا که ممکن است همه چیز با نتایج انتخابات تغییر کند، اما قاعدتا بهتر است شهرداری انتخاب شود که توانمند و هماهنگ با شورای شهر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از مدیران شهرداری که عملکرد قابل قبولی دارند، امروز رقبای شما برای ورود به صحن شورای شهر تهران هستند و آیا میتوانند در مقابل شهرداری، قدرت انتقاد و نظارت کافی را داشته باشند؟ توضیح داد: بسیاری از مدیران شهرداری، مدیران اجرایی و توانمند هستند و البته ما در شورا از این نوع افراد که مدیران قابل، وزیر و یا مسوولان عالی رتبه بودهاند، کم نداشتهایم؛ اما تجربه نشان داده که بسیاری از آنها ممکن است وقتی آنسوی میز قرار میگیرند و موقعیتشان نیز تغییر کند، شرایطشان تغییر کند. همانطور که ممکن است یک عضو شورا در موقعیتی دیگر کاملا علیه شوراها اقدام کند.
چمران تاکید کرد: مدیران شهرداری میتوانند شوراییهای خوبی باشند و این موضوع به شخصیت افراد بستگی زیادی دارد.
حسن بیادی، نایب رییس شورای شهر تهران نیز با اشاره به روند غلط انتخابات در کشور که با فضای سیاسی مخلوط میشود، گفت: با توجه به اینکه احزاب در ایران فعال نیستند و در جایگاه خودشان قرار نگرفتهاند، نمیتوان از روند انتخابات ایرادی گرفت، چرا که درواقع قانون ارزش واقعی را به احزاب نداده و در مورد آنها یا با مصلحت یا بدون مصلحت کوتاهی کرده است.
بیادی اضافه کرد: مدیریت شهری، مدیریت دولتی نیست و باید با پارلمانهای شهری اداره شود و به دور از هر نوع سیاسیکاری و البته با افرادی که تدبیرگر هستند، به راه خود ادامه دهند.
وی با اشاره به سوال قبلی در مورد اقدامات شورا برای ساماندهی دکلهای مخابراتی، گفت: ما درواقع به اندازه خودمان در این حوزه ورود پیدا کرده و کار کردیم و آن چیزی که امروز در شهر میبینیم، بر اساس خواهش و تلاش شورا به این شکل درآمده، در حالی که هیچ کدام از این اقدامات جزو وظایف شورا یا شهرداری نبوده است. همچنین در موضوعات دیگری نیز شورا و شهرداری تهران ورود پیدا کردهاند که هیچ ربطی به آنها نداشت، اما آن را برای مردم تهران لازم میدانستند. به عنوان مثال اگر شورا در مساله فاضلاب تهران وارد نمیشد، این پروژه حداقل 50 سال طول میکشید، اما حالا و با وجود شهرداری و شورای شهر بخش قابل توجهی از این پروژه اجرایی شده و تا دو یا سه سال دیگر پروژه فاضلاب شهر تهران تکمیل میشود. همچنین در حوزههای دیگری نظیر کاهش مصرف برق یا آب و فرهنگسازی برای آن در سالهای گذشته اقداماتی را انجام دادیم که خود سازمانهای متولی نیز از ما تشکر و تقدیر کردهاند.
نایب رییس شورای شهر تهران با تاکید بر این موضوع که من یک عضو شورا هستم و در بسیاری از پروژهها موافق یا مخالفت خود را اعلام میکنم، گفت: خروجی پروژه 17 شهریور یا امام علی (ع) علیرغم اشکالات خود پروژه، خروجی خوبی است و نمیتوان آن را انکار کرد و یا به عنوان مثال چند ماهی است چهارراه امیراکرم و خیابان ولیعصر(عج) برای پروژههای مترو مسدود شده و خودروها با طی مسافتی مجددا به چهارراه ولیعصر میرسند، اما من معتقدم که این مسدود شدن، مشکل ترافیک این محدوده را برطرف کرده و من با آن موافق هستم که این شرایط به همین شکل باقی بماند، اما خوب متاسفانه پلیس با این روند مخالف است.
این عضو شورای شهر سوم نیز اشاره کرد: مصوبات شورای شهر تهران نباید محلی برای توقف کارهای شهرداری باشد، ما در شورای شهر تهران میتوانستیم بسیاری از مصوبات را داشته باشیم که دست شهرداری را ببندد، اما این کار را نکردیم و در حال حاضر نیز بیان مسایل مالی و این موضوعات حسن ماست، نه قبح ما. البته دستگاه قضایی میتواند تمام گزارشهای ارائه شده را بررسی کرده و در این موضوع ورود پیدا کند.
بیادی در پاسخ به این سوال که در لیست شما افراد سیاسی، هنرمند و حتی شاعر حضور دارند، آیا این افراد میتوانند به شهر تهران کمکی کنند، گفت: هر کسی میتواند با انتخاب مردم در شورا حاضر باشد و فصلالخطاب در این موضوع، قانون و مردم هستند، اما ما بر اساس سلایق و شرایط، لیستی را آماده کردهایم که از نظر ما قابلیتهای زیادی دارند.
بیادی اضافه کرد: نباید روی شخصیت افراد ورود پیدا کنیم، ضمن اینکه تشخیص نهایی را مردم میدهند.
چمران در پاسخ به این سوال که اگر محمدباقر قالیباف شهردار تهران، رییسجمهور شود، شما چه درخواستی را از او دارید و یا برای شهر تهران از رییسجمهور مطالبه میکنید؟ گفت: همان درخواستهایی که شهرداران وقتی شهردار بودند از رییسجمهور داشتند را از وی خواهیم داشت.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: وقتی شهردار رییسجمهور میشود، حوزه اقداماتش بیشتر میشود و ما همان درخواستهایی را که از قبل داشتیم را دوباره تکرار میکنیم.
حسن بیادی نیز در پاسخ به این سوال گفت: همان نامههایی که آقای احمدینژاد خطاب به آقای خاتمی مینوشت را با یک تغییر نام، آقای قالیباف به آقای احمدینژاد مینوشت و حالا اگر آقای قالیباف، رییسجمهور شود، همان نامه را با یک تغییر نام، شهردار تهران برای رییسجمهور آینده مینویسد.
چمران در پاسخ به این سوال که گفته میشود کمیسیون ماده پنج خسارات جبرانناپذیری را به شهر تهران وارد کرده که تا سالهای سال قابلیت جبران ندارد و آیا شورا برای جلوگیری از این روند و اصلاح آن اقدامی داشته است یا نه؟ گفت: کمیسیون ماده پنج زیر مجموعه شورا نیست و به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت مسکن و شهرسازی فعالیت میکند و معاونین و وزرای هشت وزارتخانه در آن حضور دارند و رییس شورا و شهردار دو عضو آن هستند. در موضوعات مختلف من و شهردار تهران انتقادات زیادی داشتهایم، اما کارساز نبوده است.
چمران اضافه کرد: در سالهای گذشته روند فعالیت این کمیسیون به گونهای بود که بسیاری از مسائل حوزههای شهرسازی در بیرون از کمیسیون توافق میشد و تنها برای گرفتن امضا به این کمیسیون میآمد، اما حالا این روند بسیار کم شده و درواقع وجود ندارد، چرا که ما بارها تذکر دادیم و این موضوعات را یادآور شدیم و در حال حاضر به هیچ وجه نمیپذیریم که موضوعی از قبل تفاهم شده باشد و به دنبال امضا بیایند، حتی چند مورد نیز با همین شرایط وجود داشت که ما آن را برای اصلاح و تصویب مجدد، برگشت دادیم.
چمران در پاسخ به این سوال که در مورد آسیبهای اجتماعی و کارتنخوابها و یا کودکان کار اقداماتی صورت گرفته است یا نه؟ گفت: پس از اقدامات مختلفی که شهرداری تهران انجام داد، چرخه ناقص جمعآوری کودکان کار و یا متکدیان کار کاملا آشکار شد و بسیاری از مجموعهها متوجه نقص در کارشان شدند؛ اما در نهایت وظیفه ما جمعآوری کارتنخوابها و یا کودکان کار بود که هنوز هم این کار را انجام میدهیم و پس از جمعآوری آنها و انتقال به خوابگاهها و پذیرایی با یک یا دو وعده غذای گرم، آنها دوباره به سطح شهر برمیگردند، چرا که چرخه ساماندهی آنها ناقص است.
وی تاکید کرد: کمکی که شهرداری تهران به این موضوع داشته، درواقع دلسوزی شورا و شهرداری برای شهر تهران است و ما هیچ وظیفهای در این حوزهها نداشتهایم.
چمران در پاسخ به این سوال که آیا در این هشت سال مصوبات شورا در حوزه شهرسازی و مبلمان شهری به نحوی بوده که نقاط جرمخیز و حادثهساز را کم کند؟ تصریح کرد: متاسفانه باید اعتراف کنم که در این زمینه کاری صورت نگرفته و هنوز بسیاری از بخشهای شهر تهران این نقاط جرمخیز را دارند.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: شهر ما از سالها قبل شکل گرفته و اصلاح آن هزینه زیادی دارد، البته در طرح تفصیلی شهر تهران، این موضوعات مدنظر قرار گرفته و امیدواریم بسیاری از این نقاط حادثه و جرمخیز اصلاح شوند، ضمن اینکه نیروی انتظامی با همکاری شهرداری تهران و بسیاری از ارگانهای دیگر، نقاط جرمخیز را شناسایی کرده و بسیاری از آنها برطرف شده است.
چمران در پاسخ به هزینههای تبلیغات خود و دیگر اعضای لیست آبادگران ایران اسلامی، گفت: در حال حاضر برای تامین هزینههای انتخابات با مشکل مواجه شدهایم و خوشحال میشویم کسی در مورد این هزینهها به ما کمک کند، البته به اعضای لیست آبادگران اعلام کردهایم که هر کدام از این افراد به صورت نقدی یا غیرنقدی میتوانند برای تبلیغات کمک کنند.
چمران اضافه کرد: با توجه به همین روند هزینهها، مشکل شناساندن خود و گروه را به مردم دادیم و باید از فضاهای مختلف تبلیغاتی استفاده کنیم.
وی با طرح این سوال که اصولا اگر خودمان به صورت شخصی هزینهها را تامین نکنیم، چه کسی قرار است پول این هزینهها را به ما بدهد؟ اضافه کرد: نمیخواهیم اینطور باشد که به خاطر هزینهها و پول تبلیغات به افراد یا گروههای خاصی گرایش پیدا کنیم و احساس وابستگی پیش بیاید و اساسا از همان ابتدا اگر احساس کنیم کسی انتظار خاصی از ما دارد، آن را نمیپذیریم.
نظر شما