به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در ادامه جلسه روز دو شنبه بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص واردات کالاهای استراتژیک و تنظیم بازار این کالاها در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
محمد مهدی برومندی سخنگوی کمیسیون کشاورزی در خصوص محورهای اصلی این تحقیق و تفحص گفت: بررسی ثبت سفارش برنج، نحوه توزیع کالا ها و نظارت بر توزیع، واردات بی رویه، نحوه واردات نهاده های کشاورزی از رئوس تحقیق و تفحص از وزارت صنعت است.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به کمبودهایی که در بازار کالاهای اساسی به وجود آمد و آشفتگی قیمت این کالاها تعدادی از نمایندگان خواستار این تحقیق و تفحص شدند.
برومندی تصریح کرد: سال گذشته 7 میلیون تن گندم نامرغوب وارد کشور شد، از آن جا که قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان پایین بود و برای آنها به صرفه نبود که گندم خود را با قیمت نازل به دولت بفروشند و با قیمت بالا علوفه بخرند بنابراین گندم خود را خوراک دام کردند و دولت مجبور به واردات گندم با کیفیت نامرغوب شد.
وی همچنین در بحث واردات نهاده های کشاورزی گفت: سمومی که کشاورزان سال گذشته استفاده کردند از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و برای رفع آفات موثر نبوده و بنابراین واردات نهاده های کشاورزی مانند سموم و کنجاله مورد سوال نمایندگان قرار گرفت.
در ادامه احمد امیر آبادی نماینده مردم قم به نمایندگی از تقاضا کنندگان این تحقیق و تفحص گفت: واردات محصولات کشاورزی علاوه بر وزارت صنعت در دست چند نفر است که با ارز مرجع در سال گذشته کالا وارد کردند و با قیمت ارز آزاد به فروش رساندند.
وی ادامه داد: فردی با ارز مرجع 20 میلیون تن سویا وارد کرد و با قیمت ارز آزاد در بازار به فروش رساند.
وی تاکید کرد: سال گذشته گندم وارداتی 1250 تومان بود باید بررسی شود چه کسانی از واردات سود می برند که اجازه ندادند قیمت خرید تضمینی گندم با قیمت واقعی صورت نگیرد تا کشاورزان مجبور شوند گندم خود را خوراک دام کنند.
امیرآبادی ادامه داد: در حال حاضر ذرتی که باید کیلویی 700 تومان فروخته شود کیلویی 850 تومان به فروش می رسد و هیچ نظارتی وجود ندارد. همچنین سویایی که باید با قیمت 1050 تومان فروخته شود با قیمت 1400 تومان به فروش می رسد و روغن نباتی 2200 تومانی به قیمت 4000 تومان به فروش می رسد، متاسفانه در توزیع کالاهای اساسی نظارت وجود ندارد.
نماینده قم ادامه داد: شما نمایندگان مشکلات توزیع مرغ، برنج و روغن را مشاهده کردید، با اعلام خبر ناگهانی افزایش قیمت روغن بنک داران سود بردند اما مردم عادی ضرر کردند.
وی واردات بی رویه محصولات غیر استاندارد را از دلایل دیگر این تقاضای تحقیق و تفحص خواند و گفت: نظارت سازمان دامپزشکی نظارت خوبی نیست.
وی تصریح کرد: فردی که برای واردات مرغ به سازمان دامپزشکی مراجعه می کند در پیچ و خم این سازمان موانع زیادی پیش پایش گذاشته می شود تا واردات مرغ انحصاری شده و با هر قیمتی که می خواهند مرغ را در بازار به فروش برسانند.
در پایان نمایندگان تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص واردات کالاهای استراتژیک را به تصویب رساندند.
نظر شما