داوود قلیچی، جمشید شکوهی، سعید ایمانی و رمضانعلی باقری چهار نفر از کاندیداهای شورای شهر شاهرود هستند که در گفتگو و میزگردی دو ساعته با خبرنگاران مهر، اولویت برنامه های کاری خود را تشریح کردند.
داوود قليچي کانديداي چهارمين دوره انتخابات شوراي شهر شاهرود با بيان اينکه شورا به عنوان سنبل پارلمان محلي است افزود: اگر اعضاي يک مجلس کار گروهي را بلد نباشند اولين ضربه را مردم خواهند خورد.
وي تصريح کرد: متاسفانه به خاطر نبودن وحدت و همدلي بين اعضاي فعلي شوراي شهر شاهرود، مردم اين شهر ضربه خورده اند.
شاهرود را به 11 منطقه عملیاتی تبدیل می کنیم
قليچي با بيان اينکه ايجاد وفاق و همدلي ميان اعضاء و نيز تحکيم و توسعه همکاري بين اين نهاد با ساير مسئولان ادارات از اولويت هاي کاري وي است اظهار داشت: اعضاي شواري بايد با تعامل با ديگر مسئولان شهر باعث شوند که مسئولان شورا را تافته اي جدا بافته ندانسته و اعضاء نيز اين ذهنيت را نداشته باشند.
اين استاد دانشگاه افزود: وظيفه ذاتي شهرداري خدمات رساني به شهروندان است ولي متاسفانه فضاي شهرداري طوري است که مردم با نااميدي وارد مجموعه شده و با ديد منفي تري آنجا را ترک مي کنند.
وي راه اندازي اتوماسيون کامل اداري، ايجاد شهرداري الکترونيک در جهت حرکت به سمت شهر الکترونيک، استقرار سامانه نظام پيشنهادات به منظور استفاده از نظرات و پيشنهادات دانشجويان، کارشناسان و مردم، تلاش در جهت ايجاد و راه اندازي نواحي شهرداري در بخش هاي مختلف شهر و تشکيل شورا ياران در شهرک ها و ارتقاء طرح تکريم ارباب رجوع با استفاده از امکانات آموزشي را از جمله برنامه هاي خود جهت تسهيل و بهبود روابط مردم بين شورا و شهرداري عنوان کرد.
کانديداي چهارمين دوره انتخابات شوراي شهر شاهرود گفت: به دنبال اين هستيم تا شهر را به 11 منطقه عملياتي تبديل و هر يک از اعضاي شورا را که به 11 نفر افزايش پيدا کرده اند به عنوان نماينده مردم يک منطقه معرفی کنیم.
وي اضافه کرد: با اين کار علاوه بر ايجاد رقابت بين اعضاء، ارتباط مردم نيز با شورا سريعتر و در نتيجه مشکل آنها زودتر حل خواهد شد.
مبلمان شهری شاهرود در شان مردم نیست
قليچي، بهسازي فضاي سبز و مبلمان شهري را از ديگر اولويت هاي کاري خود عنوان کرد و گفت: متاسفانه در چند سال اخير فضاي سبز شاهرود آنطور که بايد باشد نبوده و مسئولان نیز علت آن را نيز کمبود آب مطرح مي کنند، که براي اين کار استفاده از نظرت و تجربيات شهروندان و کارشناسان ضروري به نظر مي رسد.
قليچي گفت: در مرحله اول تمام برنامه بايد حفظ و بهسازي فضاهاي موجود مطابق با خواست مردم بوده و اقدام به احداث پارک و فضاي سبز در مناطق مختلف و بعضا جديد شهر مثل شهرک کوثر شود.
وی مبلمان فعلي شهر شاهرود را مناسب و در شان شهر ندانست و تصريح کرد: بايد در ايجاد المان هاي زيبا براي ميادين شهر دقت بیشتری شود.
استفاده از ظرفيت هاي هنري منطقه مثل داوود ميرباقري، اناهيتا همتي و دانيال حکيمي
اين کانديد شوراي شهر بهبود در وضعيت سيستم ترافيک دورن شهري را از ديگر اولويت هاي کاري خود دانست و اظهار داشت: براي رسيدن به اين هدف بايد جهت ايجاد پارکينگ و بخصوص پارکينگ هاي طبقاتي در مناطق مرکزي شهري، تعريض و اصلاح معابر و تقاطع ها، استفاده از تکنولوژي هاي نوين اقدام شود.
وی، بررسي و احداث پل روگذر و پل عابر پياده در برخي از مناطق شهر و ارتقا دانش شاغلين در بخش حمل و نقل درون شهري را از ديگر اقداماتي برشمرد که در بهبود وضعيت سيستم ترافيک درون شهري موثر است.
قليچي با تاکيد بر توسعه فعاليت هاي فرهنگي، ورزشي و هنري تصريح کرد: بايد از ظرفيت هاي هنري شهر مثل داوود ميرباقري، اناهيتا همتي، دانيال حکيمي و گروهاي هنري فعلي تئاتر باید استفاده کرد.
کانديداي شوراي شهر شاهرود اضافه کرد: همچنين در زمينه ورزش همگاني مردم در برنامه پياده روي شبکه سه نشان دادند که پاي کار هستند و در اين زمينه بايد کمر همت را بست.
بهداشت عمومی شاهرود تاسف بار است
استاد دانشگاه علمي و کاربردي شاهرود با انتقاد از وضعيت بهداشت عمومي شهر شاهرود گفت: متاسفانه بيشتر پارک هاي ما فاقد سرويس بهداشتي مناسب بوده و بايد در اين زمينه برنامه ريزي مناسبي صورت بگيرد.
قليچي با تاکيد بر حمايت از سرمايه گذاري بخش خصوصي گفت: سرمايه گذاري باعث ايجاد تحول در شهر خواهد شد و از ايجاد مشکلات آتي شهر جلوگيري مي کند.
اين کانديداي شوراي شهر اضافه کرد: به عنوان مثل جهت فعال سازي فرودگاه شاهرود بايد به دنبال ايجاد پروازهاي ديگر علاوه بر تهران بود و فرودگاه شاهرود را به بارانداز کالا تبديل کرد.
تحول در بدنه شورا اولویت دارد
شهردار اسبق و عضو فعلي شوراي شهر شاهرود نیز در این نشست در رابطه با انگیزه شرکت دوباره خود در کاندیداتوری شورا گفت: از آنجا که چندين سال متوالي در شهرداري هاي مختلف و شوراي شهر بودم احساس نياز کردم که اين دوره نيز با توجه به وجود فضاي حاکم در شوراي شهر شاهرود به ميدان بيايم و فعاليت کنم.
رمضانعلي باقري افزود: در اين دوره از انتخابات ائتلاف هايي مختلف شکل گرفته است و مجموعه دوستاني که در اين جمع حضور دارند همگي جزء ائتلاف پيشگامان توسعه و تحول هستيم که اهداف و برنامه هاي خود را در قالب گروهي و به صورت فلوچارت ارائه داده ايم.
وی اظهار داشت: اساس برنامه ها، تحول و توسعه است که به اميد خدا بنا داريم با تحقيقاتي که در اين زمينه انجام داده ايم کار را ابتدا از بدنه شورا آغاز کنيم.
قوانین طرح شده برای شوراها نواقص بسیاری دارد
شهردار اسبق کلان شهر ساری با اشاره به بحث قوانين طرح شده براي شوراها تصریح کرد: این بحث نواقص بسياري دارد يعني شوراي شهر به معناي واقعي کلمه شوراي شهر نيست بکله شوراي شهرداری است.
باقری با اشاره به ویژگی کانديداها افزود: افرادي که براي شوراي شهر انتخاب مي شوند بايد دارای ویژگی هایی از جمله ديد وسيع، تجربه کار مديريتي آشنایی با فرهنگ هاي مختلف و همچنین شيوه هاي جذب سرمایه گذار را به خوبي بلد باشند.
تراز فعاليت ها در شاهرود چندان بالانس نيست
مدیر اسبق آموزش و پرورش شهرستان شاهرود از ديگر کانديداهاي حاضر در اين ميزگرد بود که اظهار داشت: در شهر شاهرود تراز فعاليت ها چندان بالانس نيست و چنانچه قرار باشد تناسبي شکل بگيرد بايد هنجار و ناهنجارهايي براي آن شکل بدهيم.
جمشيد شکوهي با بیان اینکه تمام مشکلاتي که امروزه شاهد آن هستيم از قبيل سياسي، اجتماعي، اقتصادي را بايد در بحث فرهنگ جستجو کنيم افزود: زيرا فرهنگ مجموعه اي عمومي از آداب و رسوم اخلاق، رفتار و هر چيزي است که در چنجره زندگي انسان جاي مي گيرد.
وی ادامه داد: متاسفانه برای درخشش فرهنگي در جاي خاص متولي خاص داريم اما در جاي عام و براي عام نداريم.
فقر فرهنگی معضل اصلی شاهرود است
مدير عامل سابق سازمان اتوبوسراني شاهرود اظهار داشت: همچنین در بحث توازن شهري و توسعه متوازن بحث عدالت را مطرح نمي کنيم بلکه مساوات مطرح است و همين امر باعث مي شود که توسعه متوازن شکل نگيرد و ما در نظر داريم در آينده اين ديدگاه را از بحث مساوات به عدالت تغيير دهيم.
وي با بیان اینکه شاهرود ظرفيت رشد بیش از این را دارد تصریح کرد: اما در حال حاضر با فقر فرهنگي مواجه هستيم و اين امر معضلات اجتماعي در جامعه را زياد مي کند.
شکوهي ادامه داد: ما چند راه را به عنوان رئوس کار آماده کرده ایم که براي هر کدام از آنها ماه ها تحقيق و برنامه ريزي شده است.
کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر شاهرود اظهار داشت: برنامه ريزي توسعه شهري، بهبود عبور و مرور تسهيلات شهري، ايجاد امکان درآمد زايي شوراي شهر، ايجاد اماکن ورزشي، توريستي ، توسعه فضاي شهر و انجام کارهاي زير سازي از جمله این برنامه ها است.
وي ادامه داد: تمام موارد ذکر شده مستلزم درآمد است که برنامه دارييم ابتدا موارد درآمد را را تقويت سپس به دنبال موارد جديد باشيم در شرايطي که ارتباط ارگانيک هم شکل بگيرد.
تلاش در شکل گيري و ارتقاي مديريت واحد شهري
سردبير هفته نامه ظفر نيز در اين گفتگو عنوان کرد: اهداف و برنامه هايي که کانديداهاي شورا مطرح مي کنند يقينا عملکردی است که در آينده مردم از آنها انتظار دارند و برنامه و اهداف گروه ما نيز از برنامه هايي بوده که با حضور کارشناسان خبره طرح و برنامه ريزي شده است.
سعيد ايماني عنوان کرد: ما براي تحول به معناي واقعي کمک و توسعه به اندازه توان و نيروي خود به ميدان آمده و ائتلافي را متشکل از هشت نفر تشکيل داده ايم که اين ائتلاف برنامه هاي خود را طي ماه ها و روزها فکر و انديشه، متناسب با نياز و ضعف هاي شاهرود طرح ريزي کرده است.
وي افزود: در بخش تحول برنامه ريزي هاي انجام شده بر مبناي ارتقاي مديريت شهر شاهرود و تلاش در شکل گيري مديريت واحد شهري است که خود به زير شاخه هاي تلاش در اصلاح ساختار مديريتي، مشارکت شهروندان، نظارت همه جانبه، واگذاري مسئوليت ها بر اساس شايسته سالاري و آموزش کارکنان است.
توجه جدی به سه عنصر توسعه متوازن، توسعه زير ساختي و توسعه عملياتي
جانشين مدير مسئول هفته نامه پارسياي قومس و فعال مطبوعاتی ادامه داد: همچنين در بخش توسعه به سه عنصر توسعه متوازن، توسعه زير ساختي و توسعه عملياتي توجه شده است که در متوازن، توسعه عادلانه اعتبارات و امکانات بر حسب نياز، تصويب ايجاد شهرداري هاي نواحي با اختيارات کامل و توجه ويژه به نقاط کم برخوردار است.
ایمانی در خاتمه با بیان اینکه در زير ساخت ها تصويب طرح ها و لوايح زير بناي و توسعه گر، جذب سرمايه گذاران و مشارکت با آنان در پروژه هاي زير بناي و شناسايي منابع مالي پايدار جهت کاهش اتکاء به عوارض اولویت کاری وی است اظهار داشت: در توسعه عملياتي نيز اتمام پروژه هاي نيمه تمام، نياز سنجي محلات از حيث امکانات مورد نياز، رعايت صرفه جويي در هزينه ها و جلوگيري از اتلاف منابع مالي و سرعت بخشي به اجراي عمليات و رفع موانع طولاني شدن زمان اجراي پروژه ها مورد توجه است.
نظر شما