یونس احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خدماتی که در ایام سفرهای نوروزی به مسافران و گرشگران ارائه دادیم درفصل تابستان هم ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در استان ایلام امسال به مسافران و گردشگران در فصل تابستان اسکان داده می شود و در بخش های مختلف در زمینه مباحث امنیتی، بهداشتی خدمات بیشتری به گردشگران ارائه می شود و مناطق تفریحی و توریستی بین 20 تا 30 درصد برای گردشگران تخفیف داده می شود.
احمدی در ادامه اظهار داشت: موزه ها و پارک ها برای پذیرایی از گردشگران تابستانی و مسافران آمادگی ویژه ای دارند.
آبشار هفت آسياب
آبشار هفت آسياب دره شهر از مناطق ديدني و بكر ايلام است يكي از جلوههاي طبيعي و ديدني استان ايلام آبشار هفت آسياب شهرستان دره شهر است.
اين آبشار زيبا و ديدني با 60 متر ارتفاع مكاني ديدني براي گردشگران و دوستداران طبيعت استان ايلام است.
آبشار هفت آسياب كه از كبيركوه سرچشمه ميگيرد ، پس از گذر از دامنه ريوازكوه به رودخانه بزرگ سيمره ميپيوندد. وجود جنگلهاي انبوه ، درههاي زيبا و گونههاي گياهي متنوع زيباييهاي اين آبشار را دو چندان كرده و اين آبشار در 25 كيلومتري شرق دره شهر واقع شده است.
تنگه بهرام چوبین
در 8 كیلومتری مسیر دره شهر – پلدختر و در دل یكی از دره های باریك كبیر كوه تنگه باستانی شگفت انگیزی قرار داردكه مورخان آن را شكارگاه ییلاقی و بنا به روایاتی مخفیگاه یكی از سرداران بنام ایرانی « بهرام چوبین » می دانند .
تنگه یا دژ چوبینه یكی از پدیده های زیبای طبیعی شهرستان دره شهر و در برگیرنده بناهایی است كه در نوع خود بی بدیع و كم نظیرند. آثار قلعه های بزرگ داخل تنگه و وجود چهار آب انبار حجاری شده در دل سنگ های عظیم و نیز آثار پلكانی سنگی و دیوار كشی ارتفاعات ورودی تنگه كه هنوز هم برج های دیدبانی مشرف بر آن نسبتاً دست نخورده باقی مانده از این اثر تاریخی یك میراث ارزشمند ساخته كه متاسفانه بر اثر اهمال مسئولین فرهنگی استان مانند دیگر ابنیه تاریخی شهرستان در حال ویرانی و تاراج است.
شاید اگر ابنیه تاریخی شهرستان دره شهر در یكی از شهرهای شمالی و كرد زبان استان ایلام قرار داشت تا حالا در یونسكو هم به ثبت رسیده بودند ولی به دلیل كم لطفی تاریخی این عزیزان به شهرستان لرنشین دره شهر این مفاخر نیز دركنج عزلت و در بستر فراموشی اند .
به هر حال این تنگه همان گونه كه در بالا عنوان شد به زعم عده ای از اهل فن شكارگاه ییلاقی بهرام چوبین بوده ولی دیوارهای ساروجی و محكم این تنگه و وجود برج های متعدد دیده بانی مخفیگاه بودن قلعه را به ذهن متبادر می سازد تا شكارگاه بودن آنرا. به نظر میرسد عده ای كه این تنگه را شكارگاه دانسته اند بهرام گور شكارچی معروف را با بهرام چوبین یكی پنداشته كه این تصور قیاسی باطل است «بهرام مهران» معروف به بهرام چوبین از قهرمانان ملی ایران در دوران ساسانیان به شمار میرود.
او از خانواده اشرافی مهران بود و در ری به دنیا آمد. در دوران ساسانیان بهترین افسران ارتش ایران از خاندان مهران برخاسته بودند.
بهرام به علت بلندی قد و عضلانی بودن اندام به چوبین (مانند چوب) معروف شده بود. وی از سوی شاهنشاه ایران، خسرو هرمز فرمانروا چارک شمال غربی بود ( یک چهارم قلمرو ایران ، از ری تا مرز شمالی گرجستان و داغستان کنونی شامل ارمنستان ، آذرپایگان و کردستان).در آن زمان، ایران به چهار ابر استان تقسیم شده بود که هرکدام را چارک نوشتهاند.
وی از میهن دوستان به نام ایرانی است که وفاداری خود را به اثبات رساندهاست. برخی از تاریخ نگاران بر این باورند که دودمان سامانیان که باعث احیای فرهنگ و زبان فارسی شد از نسل بهرام چوبین هستند.
استان ايلام با مساحتي حدود 19086 كيلومتر مربع، در غرب كشور، بين 31 درجه و 58 دقيقه تا 34 درجه و 15 دقيقه عرض شمالي نسبت به استوا و 45 درجه و 44 دقيقه تا 48 درجه و 10 دقيقه طول شرقي نسبت به نصفالنهار گرينويچ قرار دارد.
اين استان يک منطقه كوهستاني و مرتفع است كه در غرب و جنوبغربي كشور در ميان رشته كوههاي كبيركوه از سلسله جبال زاگرس قرار دارد. از شمال به استان كرمانشاه، از جنوب به قسمتي از خوزستان و كشور عراق، از شرق به استان لرستان و از غرب به كشور عراق محدود است.
استان ايلام حدود 425 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد. كوههاي ايلام از جمله ناهمواريهاي سلسله جبال زاگرس است.
در حاشيه غربي اين رشتهكوه و به صورت چينهاي موازي در جهت شمال غربي، جنوب شرقي امتداد يافته است.
اين چينها از جمله رسوبات دوران اول تا چهارم زمينشناسي است. نواحي شمال و شمال شرقي استان كوهستاني و داراي ارتفاعات مهمي است. مناطق غرب و جنوب غربي آن از زمينهاي پست و كمارتفاع و تپه ماهور، تشكيل شده است.
آب و هواي استان ايلام به سبب تأثيرپذيري از عوامل گوناگوني چون عرض جغرافيايي (زاويه تابش آفتاب)، ارتفاع، امتداد رشتهكوههاي زاگرس، فاصله از بيابانهاي عراق و عربستان و بادهاي محلي و ناحيهاي از تنوع زياد برخوردار است.
استان ايلام داراي سه منطقه آب و هوايي (آب و هواي سرد كوهستاني، آب و هواي معتدل كوهستاني، آب و هواي صحرايي و نيمهصحرايي گرم و خشک است.
نظر شما