۲۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۰۰

در صحن علنی مطرح شد؛

دولت جدید و 225 نماینده مجلس موافق احیای مجدد سازمان مدیریت

دولت جدید و 225 نماینده مجلس موافق احیای مجدد سازمان مدیریت

موافقان فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی معتقد بودند دولت جدید موافق احیای این سازمان است و برای ارائه به موقع لایحه بودجه و نظارت پذیر کردن عملکرد وزارتخانه ها در این خصوص باید سازمان مدیریت احیا شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در ادامه جلسه روز سه شنبه بررسی یک فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی و بهره وری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

محسن علیمردانی به عنوان نماینده طراحان در فوریت این طرح گفت: اکثر اقتصادانان معتقدند سازمان مدیریت نباید منحل می شد، انحلال این سازمان مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای سازمان مدیریت مطالبه عمومی است، گفت: در صورت احیای این سازمان امکان نظارت بر اجرای بودجه و گزارش دهی در خصوص عملکرد دستگاهها در اجرای بودجه بیشتر می شود و برنامه گرایی جایگزین سلیقه گرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: احیای سازمان مدیریت، انضباط مالی را بالا برده و فساد مالی و اداری را کاهش می دهد، علاوه بر این تعادل و توازن بودجه بیشتر می شود و امکان جابه جایی سلیقه ای ردیف های بودجه کاهش می یابد.

علیمردانی کوچک سازی دولت را از دیگر مزایای احیای سازمان مدیریت خواند و گفت: با احیای این سازمان امکان نظارت مستمر بر دستگاههای اجرایی فراهم می شود.

وی با اشاره به تخلفات دولت احمدی نژاد از سال 84 تا 91 در تاخیر در ارائه لایحه بودجه به مجلس گفت: با تشکیل مجدد سازمان مدیریت مشکل تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه نیز رفع می شود.

نماینده مردم زنجان در مجلس تاکید کرد: ارتقای بهره وری و نظارت بر بهره وری نیز از مزایای احیای این سازمان است.

در ادامه نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این طرح گفت: احیای این سازمان با اصل 126 قانون اساسی در تعارض است.

وی گفت: بر اساس این اصل رئیس جمهور مسئولیت برنامه ریزی، بودجه ریزی، اداری و استخدامی کشور را مستقیما در اختیار دارد و می تواند اداره آن را به دیگری واگذار کند.

قاضی پور با تاکید بر اینکه مجلس سازمان مدیریت را منحل نکرد بلکه رئیس جمهور به استناد به این اصل از قانون اساسی، سازمان مدیریت را منحل کرد گفت: باید اجازه دهیم تا رئیس جمهور آینده در خصوص احیای مجدد سازمان مدیریت تصمیم گیری کند، احیای سازمان مدیریت نیاز به تصویب مجلس ندارد.

نماینده مردم ارومیه با انتقاد از عملکرد گذشته سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: کارشناسان سازمان مدیریت در گذشته برخورد بدی با استانداران و مسئولان داشتند و با ایرادات بنی اسرائیلی جلوی اجرای پروژه های عمرانی را می گرفتند.

وی ادامه داد: بنده بیش از 50 بار برای اعتبارات مرزی به سازمان مدیریت مراجعه کردم، کارشناسان بیت المال را به ما صدقه می دادند.

قاضی پور تاکید کرد: اگر می خواهید آن اوضاع را احیا کنید، سازمان مدیریت احیا نشود بهتر است. اجازه دهید رئیس جمهور آینده در خصوص احیا و یا عدم احیای این سازمان تصمیم گیری کند.

وی افزود: در صورتی که مجلس تمایل به احیای این سازمان دارد باید شرایط و مقررات جدید به تصویب برسانیم.

در ادامه عبدالرضا ثروتی در موافقت با این طرح گفت: انحلال سازمان مدیریت اشتباه محض بود، باید سازمان فراوزارتخانه ای در دستگاهها بر اجرای بودجه و برنامه توسعه نظارت داشته باشد.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فوریت تصویب این طرح این است که هنوز دولت جدید شروع به فعالیت نکرده، مجلس با احیای سازمان مدیریت آن را تبدیل به قانون قطعی می کند که غیر قابل تغییر است و برای انحلال مجدد آن دولت ها نیازمند تصویب مجلس هستند.

ثروتی تصریح کرد: در حال حاضر که معاونت برنامه ریزی زیر نظر استانداران است امکان نظارت برتقسیم بودجه میان مناطق محروم و توسعه یافته استان در راستای رشد متوازن وجود ندارد اما با احیای این سازمان نظارت مستمر بر تقسیم متوازن بودجه در استانها صورت می گیرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: با احیای سازمان برنامه، بودجه های سالیانه به موقع تنظیم می شود و برنامه ها و بهره وری مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی با انتقاد از عدم ارائه گزارش تحقق برنامه توسط رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور باید در زمان ارائه لایحه بودجه گزارشی در خصوص تحقق برنامه توسعه به مجلس ارائه می داد اما به دلیل عدم وجود سازمان مدیریت این گزارش ارائه نشد.

ثروتی در پایان تاکید کرد: دولت جدید هم موافق احیای سازمان مدیریت است علاوه بر این طرح به امضای 225 نماینده مجلس رسیده است.

محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکرات و اخطارهای متعدد نمایندگان در خصوص مغایرت این طرح با قانون اساسی، گفت: ممکن است اصل این طرح به ظن برخی خلاف قانون اساسی و آیین نامه مجلس باشد اما در حال حاضر مجلس فوریت آن را بررسی می کند و در بررسی فوریت اخطار قانون اساسی و تذکر مطرح نمی شود.

در پایان نمایندگان با 127 رای موافق، 47 رای مخالف، 8 رای ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در مجلس یک فوریت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی را به تصویب رساندند.

 

کد خبر 2079409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha