۲۹ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۵۹

کتاب «هشت تاریخدان اروپامحور» نقد و بررسی می‌شود

کتاب «هشت تاریخدان اروپامحور» نقد و بررسی می‌شود

به همت پژوهشکده تاریخ اسلام کتاب «هشت تاریخدان اروپامحور» تألیف جیمز ام. بلاوت و ترجمه ارسطو میرانی و به­یان رفیعی، یکشنبه دوم تیرماه با حضور دکتر سیدسعیدرضا عاملی و دکتر داریوش رحمانیان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «هشت تاریخدان اروپامحور» توسط گروه روش­‌شناسی و تاریخ­‌نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام به بوته نقد گذاشته خواهد شد. این کتاب تألیف جیمز ام. بلاوت است و توسط ارسطو میرانی و به­یان رفیعی به فارسی برگردانده شده است. دکتر سید سعیدرضا عاملی استاد ارتباطات و مطالعات آمریکای دانشگاه تهران نیز مقدمه‌­ای بر آن نوشته است.  

دكتر سيد سعيدرضا عاملي در مقدمه كتاب حاضر بيان مي‌كند كه ترجمه كتاب ارزشمند هشت تاريخدان اروپامحور نوشته جيمز بلاوت تصويري متفاوت از نگاه به «‌اروپا» را فراهم ساخته است.

وی اظهار اميدواري مي‌كند كه اين مقدمه و ترجمه كتاب هشت تاريخدان اروپامحور نگاهي عميق‌تر نسبت به جهان پيرامون، خصوصاً جهان غرب و نوع تعامل جهان غرب با ديگران را فراهم آورده باشد و نگاه «تك‌لايه‌اي» به غرب را تبديل به نگاه چندسويه نمايد و تصوير دقيق‌تري از رابطه «‌ما» و « ديگران» فراهم آورد.

وی همچنین می‌­افزاید: توسعه آگاهی جهانی و بیداری سیاسی و اجتماعی «گرمایش عمومی» را به وجود آورده است که «اندیشه یخ‌­زده اروپامحوری و آمریکامرکزی» در آن دوامی ندارد. در عین حال، تحلیل ماهیت و مدل­‌های فکری منتهی به اندیشه خودخواهانه و سلطه‌­آمیز اروپامحور و آمریکاگرا بسیار اهمیت دارد. امروز بسیاری از پایان اروپامحوری و آمریکامرکزی سخن می‌­گویند و نقدهای کهنه و نو بسیاری بر نگاه اروپامحور و در ادامه آن اندیشه­‌های آمریکامحور وارد شده است. این دو پدیده از یک جنس هستند و تحلیل این دو مستقل از یکدیگر، تحلیل ناقصی را بازتولید می‌­کند. در مسير نقد نگاه تك‌مدارانه اروپايي كه بر مركزيت اروپا به لحاظ تمدن و پيشرفت و عقلانيت تأكيد دارد،‌ جيمز بلاوت در يك مجموعه سه جلدي تحت عنوان «الگوي استعمارگر از جهان» تلاش كرده است نقد جامعي درباره انديشمندان اين نگاه ارائه دهد.

جلسه بررسی و نقد کتاب هشت تاریخدان اروپامحور روز یکشنبه دوم تیر ماه ساعت 17 تا 19 با حضور دکتر سیدسعیدرضا عاملی و دکتر داریوش رحمانیان در محل پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‌شود.

پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان عباسپور (توانیر)، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک ۹ واقع است.

کد خبر 2079891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha