۲ تیر ۱۳۹۲، ۲۰:۱۹

استاد دانشگاه علامه طباطبایی:

گفتگوهای آزاد مبتنی بر دیالکتیک انتقادی در انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفت

گفتگوهای آزاد مبتنی بر دیالکتیک انتقادی در انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفت

دکتر هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری گفتگوهای آزاد مبتنی بر دیالکتیک انتقادی شکل گرفت و این دیالکتیک توانست به ضعف­های خود برسد و با نگاهی به گذشته این ضعف­ها را برطرف کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست «تحلیل جامعه شناختی رفتار مردم در انتخابات ریاست جمهوری» عصر امروز یکشنبه دوم تیرماه با حضور 7 تن از جامعه شناسان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست با بیان اینکه پدیده­های اجتماعی و سیاسی را نمی ­توان شناخت مگر آنکه بین کنش­گر علمی، سیاسی و فرهنگی ارتباط برقرار کنیم، گفت: 3 تحلیل خرد، میانی و کلان در اینجا حاکم است. تحلیل خرد معتقد است که کنش‌­گرایی سیاسی نقش اول را ایفا می­
‌کند.

وی افزود: تحلیل میانی می­ گوید: باید مجموعه تغییراتی که در جامعه ایجاد می­‌شود را بپذیریم، از همین رو این سوال مطرح می­‌شود که چه اتفاقاتی در جامعه رخ می­‌دهد که یک کاندیدا با کمترین برخورداری از ظرفیت­های رسانه­ ای می­ تواند به پیروزی دست یابد، به ویژه اینکه این انتخاب از دورترین روستاها تا مراکز شهرها و حتی در میان خانواده­ شهدا و نخبگان نیز وجود داشت و تحلیل کلان نیز تحول تاریخی جامعه ایران را دربرمی­ گیرد.

وی با طرح این سوال که نقش رسانه­ ها در این دوره از انتخابات چه بود گفت: در انتخابات سال 76 رسانه­ های خرد در مقابل رسانه­ های کلان نقش­ آفرینی بزرگی کردند، کما اینکه در انقلاب­ اسلامی ایران نیز رسانه­ های کوچک همچون نوار کاست­ها، اعلامیه­ ها و... مسئولیت انتقال پیام را بر عهده داشتند. در انتخابات این دوره از ریاست جمهوری علاوه بر رسانه­ های خرد و کلان و ارتباطات میان فردی و گفت­گوهای آزاد که در میان گرایش­های محتاطانه و رادیکال دنبال می­ شد نوع دیگری ارتباطات که ارتباطات سیاسی مبتنی بر دیالکتیک انتقادی بود نیز فراهم آمد.

دکتر خانیکی فیلم­های مستند را یکی از مهمترین عوامل رسانه­ ای برای معرفی کاندیداها عنوان کرد و گفت: علاوه بر فیلم­های رسانه­ای که به کاندیداها این فرصت را می­دادند تا به سوال طرفداران خود با این مضمون که: «من که هستم؟» پاسخ دهند، مناظره­ ها نیز دنباله­ رو روند این فرصت­ها بودند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: گفتگوهای آزاد مبتنی بر دیالکتیک انتقادی شکل گرفت و این دیالکتیک توانست به ضعف­های خود برسد و با نگاهی به گذشته این ضعف­ها را برطرف کند.

وی یادآور شد: انتخابات این دوره باعث شد کنش ارتباطی شکل بگیرد و گفتگویی میان قشری از نخبگان ایجاد شود و از درون همه عقلانیت­هایی که بوجود آمد و جامعه را به سمت دموکراسی سوق داد.

کد خبر 2082845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha