پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۶:۵۵

برگزاری نخستین همایش هویت ایرانی اسلامی در کرج/ کتاب کرج پژوهی رونمایی شد

برگزاری نخستین همایش هویت ایرانی اسلامی در کرج/ کتاب کرج پژوهی رونمایی شد

کرج - خبرگزاری مهر: در نخستین همایش هویت ایرانی اسلامی در کرج که به همت سازمان زیباسازی شهرداری کرج برگزار شد، از کتاب کرج پژوهی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، نخستین همایش هویت ایرانی اسلامی به همت سازمان زیباسازی شهرداری کرج و با حضور سیدعلی آقازاه شهردار کرج، حسین صدرایی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری کرج، استادان دانشگاه و دانشجویان ظهر چهارشنبه در باشگاه میلاد شهرداری کرج برگزار شد.

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان زیباسازی شهرداری کرج در این مراسم ضمن رونمایی از کتاب کرج پژوهی گفت: این کتاب کاری از کارشناسان و محققان بومی است که به همت معاونت برنامه ریزی و توسعه سازمان زیباسازی تهیه و تدوین شده است.

علی آرایی افزود: کتاب کرج پژوهی شامل فصول مختلفی از جمله معرفی روستاهای باستانی کرج، روستاهای متمرکز کرج، امامزاده ها و اماکن مذهبی موجود در این کلانشهر، معرفی خرده فرهنگ ها، گویش های مختلف و ... است.

وی با بیان اینکه کرج دارای پیشینه و فرهنگ دیرینه ای است، گفت: شناساندن این پیشینه و فرهنگ امر بسیار مهمی است که سازمان زیباسازی با هدف تحقق این مهم نسبت به تهیه و تدوین کتاب کرج پژوهی مبادرت کرده است.

آرایی اظهار داشت: محور پژوهش در این کتاب شناخت ریشه های فرهنگی، تاریخی همچنین آشنایی با هویت "ایرانی اسلامی" کرج است که امیدواریم یکی از مهمترین خروجی های تدوین این کتاب، ارتقای سطح دانش همگان در خصوص کرج و عرصه های فرهنگی، تاریخی، مذهبی این دیار باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان زیباسازی شهرداری کرج در بخش دیگری از سخنان خود، هویت را زمینه ساز ایجاد وحدت و انسجام فرهنگی دانست و بر تحقق این مهم بصورت دقیق و کارآمد تاکید کرد.

آرایی  هویت را به عنوان مولفه ای مهم که زمینه ساز ایجاد وحدت و انسجام جمعی است، معرفی کرد و گفت: با توجه به جایگاه این مولفه مهم نیاز است، بررسی و تحلیل اصولی و گسترده ای در خصوص هویت و عناصر شکل دهنده آن به ویژه در زمینه تحقق هویت ایرانی اسلامی صورت گیرد که در کرج نیز انجام این مهم مد نظر سازمان زیباسازی قرار دارد و این سازمان نیز برنامه ریزی های متنوعی را در این زمینه به انجام رسانده است که تدوین کتاب "کرج پژوهی" نمونه آن است.


خرده فرهنگها قابلیت کرج را برای تقویت " هویت ایرانی اسلامی " دو چندان می کنند

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری کرج با تاکید بر تقویت هویت " ایرانی اسلامی " در این کلانشهر افزود: خرده فرهنگ های موجود، پتانسیل و قابلیتی مناسب و تاثیر گذار برای تحقق این مهم است.

حسین صدرایی در این مراسم افزود: کوشش برای بازکاوی و تبیین ابعاد و مولفه های هویت ایرانی اسلامی امری بسیار مهم است که در کنار شناخت وجوه هم سازی عناصر هویت ایران اسلامی با مولفه ها و خرده فرهنگ های موجود از مسائل و موضوعاتی است که به جد مد نظر متولیان برگزاری این همایش تخصصی است.

وی با بیان اینکه، کرج به عنوان کلانشهر در سراسر کشور مطرح است به وجود خرده فرهنگ های غنی در این کلانشهر اشاره کرد و افزود: شناساندن این خرده فرهنگ ها همچنین آشنایی با "هویت ایرانی اسلامی" از ضروریاتی است که باید به شکلی ویژه به آن پرداخت.

وی با تاکید بر شناخت چالش های پیش روی هویت ایرانی، اسلامی، همفکری و ایده پردازی نخبگان، اساتید، هنرمندان و اهل قلم را در باب تحقق اهداف هویت بخشی به این کلانشهر ضروری عنوان کرد و گفت: تعامل و بهره برداری از ایده و نظر اندیشمندان و فرهیختگان این عرصه در راستای هویت بخشی به کرج بسیار تاثیر گذار است.

صدرایی اظهار داشت: به منظور تعریف "هویت ایرانی اسلامی " برای کلانشهر کرج نیاز است، بررسی دقیقی در خصوص  وضعیت گذشته، حال و دور نمای آینده این کلانشهر که شاخص های هویتی بزرگ، مولفه های تاریخی، مذهبی و ملی نیز در آن لحاظ شده باشد، از سوی کارشناسان ذیربط انجام شود.

وی با بیان اینکه، در کرج مولفه های فرهنگی، ملی، تاریخی و مذهبی بسیاری وجود دارد که تاکنون پنهان مانده است، تاکید کرد: زمینه سازی برای احیای این هویت ها همچنین تقویت هویت " ایرانی اسلامی " امری ضروری است که به دست صاحب نظران و صاحبان اندیشه محقق می شود.

صدرایی، پرداختن به تاریخ و گذشته مکان های شاخص و کهن دیار کرج از سوی دانشجویان و پژوهشگران را امری مهم برای احیای هویت های تاریخی فرهنگی این کلانشهر ذکر و گفت: مولفه های مکانی، تاریخی و فرهنگی کرج از جمله " کاروانسرای شاه عباسی، سد کرج، کاخ سلیمانیه و ... می تواند به عنوان موضوعات فرهنگی هویتی، برای پژوهشگران مطرح شود تا ضمن تحقیق و پژوهش به عنوان مقالات کاربردی و راهبردی مورد استفاده کارشناسان ذیربط قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری کرج در ادامه بر ضرورت، شناخت عمیق آسیب ها و عوامل تاثیر گذار فرهنگی، اجتماعی، هویتی تاکید کرد و افزود: جلب نظر و بهره مندی از مشارکت نخبگان، صاحب نظران و محققان در عرصه برنامه ریزی و سیاست گذاری بر موضوع " هویت ایرانی اسلامی "  بسیار مهم است.

هویت بخشی به کرج ضروری است

صدرایی اظهار داشت: هویت بخشی به کرج در ابعاد فلسفی، فرهنگی، دینی، مذهبی، تاریخی و جغرافیایی برای کلانشهر کرج امری ضروری است که در این گذر تبیین مولفه های هویت ایرانی می تواند بسیار کارآمد باشد.

وی با بیان اینکه، "هویت" یکی از مسائل مهم فرار روی بشر است، اظهار داشت: مهم ترین نوع هویت، هویت ایرانی اسلامی و ملی است که در حوزه فرهنگ نیز این مهم در راس و اولویت قرار دارد.

صدرایی با بیان اینکه، اولین نشست هویت اسلامی ایرانی با محوریت سازمان زیباسازی شهرداری کرج، برگزار شده است، به حضور اساتید و صاحبنظران حوزه  اشاره کرد و گفت: از دیگر اهداف برگزاری این نشست، فراهم آوردن زمینه های  گفتمان اختصاصی با صاحب نظران این حوزه  با موضوع  هویت ایرانی اسلامی و بسط توسعه آن در ابعاد و عرصه های کلانشهر کرج است.

کرج نیازمند تعریف جامعی از هویت فرهنگی ایرانی و اسلامی است

شهردار کرج در این همایش گفت: فرهنگ هویت یک ملت و کشور است و باید در طرحهای زیباسازی به حفظ هویت ایرانی اسلامی توجه ویژه شود.

سید علی آقازاده گفت: شناسنامه فرهنگی در واقع مرور تاریخ یک جامعه است که باورها، زبان، عقاید، دین و اسطوره های مذهبی، حماسه ها، هنر و ادبیات کهن، نژاد، قومیت و سنن قومی آن جامعه، ملت، کشور و حتی شهر را شامل می شود.

آقازاده با اشاره به اهمیت پدیده  "هویت فرهنگی ایرانی و اسلامی" اظهار داشت: در کرج نیز با توجه به نام گرفتن این کلانشهر به عنوان "ایران کوچک" نیاز به تعریف جامعی از فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی داریم.

وی افزود: کرج، کلانشهری با تاریخ نه چندان طولانی شهرنشینی و در عین حال منطقه ای وسیع و بسیار تاثیر گذار در پایتخت است.

آقازاده گفت: سازمان زیباسازی کرج برای اجرای طرحهای زیباسازی به همکاری دانشگاه های علمی کاربردی، خوارزمی، پیام نور، پردیس کشاورزی و مراکز عملی و تحقیقاتی نیاز دارد.

اولین نشست هویت اسلامی ایرانی با محوریت سازمان زیباسازی شهرداری کرج با حضور سید علی آقازاده، شهردار کرج، اساتید و مدیران شهری و جمعی از دانشجویان در باشگاه میلاد شهرداری برگزار شد.

کد خبر 2084727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha