به گزارش خبرنگار مهر، آيت الله احمد علم الهدي ظهر شنبه در ديدار با مسئولان سازمان صنعت و معدن و تجارت و جمعي از تجار، صنتعتگران و فعالان عرصه صنعت ومعدن استان با تاكيد بر اينكه نبود يك ديد واحد نسبت به مشكلات و ارائه راه حل ها يكي از مهمترين عوامل مشكلات توليد و اشتغال است عنوان كرد: در صورتي كه جامع نگري در جريان حل مشكلات بوجود بيايد حل مسائل پیش رو ساده خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به بحث تحريم ها و اثرات سوء آن بر توليد و اشتغال تاكيد كرد: تحريم ها فقط يك زمينه هستند و تنها به عنوان يك سيخ وارد چرخ توليد و صنعت ما شده اند.
وي با طرح اين پرسش كه چرا عرض و پهناي اتاق بازرگاني همانند خانه صنعت و معدن نيست ابراز كرد: اينكه عرض و پهناي اتاق بازرگاني و صنعت و معدن مثل هم نيست بخاطر اين است كه يك بينش درست از بالا وجود ندارد.
آيت الله علم الهدي با اشاره به ادغام وزارت بازرگاني و صنعت و معدن و كشاورزي اظهار كرد: فلسفه اصلي دراين ادغام اين نبود كه يك مديريت، اين كار را بكند بلكه فلسفه اصلي بوجود آمدن يك سياست واحد بود.
وي سپس تاكيد كرد: توسعه عرصه بازرگاني در مقابل تضييع عرصه صنعت و معدن عامل بسياري از مشكلات است.
امام جمعه مشهد با بيان اينكه تعادل بين توليد و توزيع از بين رفته توضيح داد: اين تعادل در اصل سرمايه گذاري است يعني اينكه چه مقدار سرمايه توليد و چه مقدار به توزيع اختصاص داده مي شود.
وي با اتنقاد از رفتن سرمايه ها از سمت توليد به سمت توزيع گفت: آيا واقعا دولت دراين زمينه مقصر است يا برخي سرمايه گذارها نيز در بوجود آمدن اين مشكل دخيل هستند.
آيت الله علم الهدي بيان كرد: برخي از افرادي كه بنام توليد و اشتغال تسهيلات دريافت مي كنند و آن پول را در ساخت و ساز ساختمان هاي چند طبقه مصرف مي كنند نيز در مشكلاتي همچون افزايش نرخ سود تسهيلات دخيل هستند.
وي افزود: چند سال گذشته يكي از سرمايه داران در مشهد مبلغ زيادي تسهيلات با عنوان سرمايه گذاري در بخش توليد دريافت اما بعدا مشخص شد در يك پروژه بزرگ ساختماني در شيراز مصرف كرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره لزوم حمايت از كار و توليد در كشور بيان كرد: مقام معظم رهبري بيش از سه سال است كه بر روي كار توليد و حمايت جدي از اين بخش تاكيد دارند اما متاسفانه مي بينيم كه در عرصه عمل آنگونه كه شايسته است توجهي به حمايت از كار و توليد نشده است.
وي اتاق بازرگاني را مانند نهنگي دانست كه هرچه سرمايه در دهانش بريزي خواهد بلعيد و سپس اظهار كرد: توسعه تجارتي كه با توسعه توليد نمي خواهند نتيجه اش اين خواهد شد كه اجناس چيني و رقيب براي توليد كنندگان داخلي پيدا شود.
آيت الله علم الهدي با اشاره به توقيف 40 هزار تن شكر در مرز دوغارون اظهار كرد: در زماني كه در مشهد شكر به سختي پيدا مي شد يك عده با دريافت شكر يارانه اي قصد داشتند 40هزار تن شكر را از طريق دوغارون از كشور خارج كنند كه اگر نبود همت بسيج و سپاه اين ميزان شكر به راحتي از مرز خارج مي شد.
وي اظهار كرد: در كشوري كه سرمايه ها بجاي توليد به راحتي به سمت توزيع سر بخورد و هر كسي هر كاري خواست انجام بدهد قطعا مشكلاتي بوجود خواهد آمد.
امام جمعه مشهد تاكيد كرد: بايد جلوي متورم شدن تجارت در برابر لاغر شدن توليد صنعت و معدن گرفته شود تا مشكلاتي كه از اين بخش وارد شده به حداقل برسد و سياست گذاري هاي دولتي نيز در كناراين مسئله راه درست را بپيمايد تا هم بخش دولتي و هم سرمايه دار هر دو با هم بتوانند از پس مشكلات برآيند.
نظر شما