به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی در دیدار مدیرعامل و معاونان شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با بيان اينكه مردم و مسئولان باید مصرف آب را مدیریت کنند، افزود: مدیریت استفاده از آب و بهینه سازی مصرف آن مسوولیتی بر دوش مسوولان و وظیفه ای بر عهده مردم است.
این شرکت با وی با اشاره به اهمیت آب در حیات موجودات، گفت: قرآن مجید هم برای آب نقش اول را قائل شده است.
وی افزود: دین اسلام برای آب حرمت قائل است و اهتمام ویژه ای برای حفظ آن دارد به همین دلیل نیز آب را جزو مشترکات می داند، یعنی متعلق به یک نقر یا قوم یا ملت نیست، بلکه متعلق به همه است.
وی مسئولیت مدیریت آب را مسوولیتی خطیر و حیاتی خواند و گفت: حساسیت این کار ایجاب می کند که مدیریت همه جانبه و سودمندی برای مدیریت آب اعمال شود.
امام جمعه بجنورد کارهای انجام شده برای خدمات رسانی به مردم را در چند دهه اخیر بسیار ارزنده و از برکات نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: ایجاد شبکه های آبرسانی، برق رسانی و گازرسانی به دورترین نقاط کشور از نعمات انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام یعقوبی با اشاره به اینکه ایمان به خدا و استفاده رساندن به مردم، بالاترین امور هستند، گفت: ارتقای آگاهی عمومی برای آگاهی از اهمیت کار تامین و عرضه آب هم از وظایف عمومی مردم و هم از وظایف مسئولان است.
وی با تاکید بر اهمیت هزینه های هنگفت انجام شده برای تامین و انتقال آب به شهرها و روستاها چه در بخش کشاورزی و چه در بخش صنعت و آشامیدن، خواستار ترویج آموزش های عمومی برای بهینه سازی مصرف آب و مشارکت همگانی در این خصوص شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز اظهار کرد: در سال های اخیر کارهای بزرگی نظیر طرحهای آبرسانی به پنج شهر از مراکز شهرستانهای استان اجرا شده و به بهره برداری رسیده است.
علیرضا عامری افزود: این طرحها، میلیونها متر مکعب آب را از سدهای بزرگ استان به وسیله بیش از 130 کیلومتر خط انتقال به تصفیه خانه های پیشرفته آب و سپس شبکه های آبرسانی شهرهای مهم استان منتقل می کنند.
وی گفت: طرح بزرگ آبرسانی به شیروان پیشگام این طرحها بود که در سال 1389 به یمن سفر هیات دولت به بهره برداری رسید و طرح بزرگ آبرسانی به شهر بجنورد از سد شیرین دره، طرح آبرسانی به شهر اسفراین از سد اسفراین و طرح آبرسانی به شهرهای گرمه و جاجرم نیز به همراه سد گلول شیروان و شبکه آبیاری شیرین دره در سفر اخیر رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی همچنین گفت: یکهزار و 127 حلقه چاه کشاورزی برقدار استان با هدف مدیریت بهینه منابع آب زیرزمینی از طریق کنترل برداشت از این منابع و توقف کاهش سطح آب مخازن زیرزمینی دشتها، به شمارشگرهای هوشمند آب و برق مجهز شده است.
عامری گفت: منابع آب زیرزمینی دشتهای شیروان، اسفراین و جاجرم به علت بهره برداری بی رویه، غیرفنی و برداشتهای غیراصولی در چند دهه اخیر با شرایط بحرانی مواجه شده است به طوری که سطح آب این دشتها سالانه حدود یک متر پایین می رود.
وی افزود: به همین علت وزارت نیرو علاوه بر این دشتها، توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی دشتهای بجنورد، سملقان، شوقان و صفی آباد را به دلیل برداشتهای بی رویه از این منابع، از بیش از یک دهه پیش تاکنون ممنوع کرده است.
در این دیدار که به مناسبت روز ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد، معاونان طرح و توسعه، حفاظت و بهره برداری و برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز گزارش کوتاهی از اقدامات خود ارائه کردند.
نظر شما