پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۵:۰۴

"پسران آفتاب" حال مردم را خوب می‌کند/ حذف یکی از شخصیت‌های متن اصلی

"پسران آفتاب" حال مردم را خوب می‌کند/ حذف یکی از شخصیت‌های متن اصلی

سیامک صفری کارگردان "پسران آفتاب" در نشست خبری این نمایش با اشاره به اینکه این اثر می‌تواند حال مردم را خوب کند عنوان کرد در کارگردانی این نمایش آزمون و خطایی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای نمایش "پسران آفتاب" نوشته نیل سایمون به کارگردانی سیامک صفری که قرار است به زودی اجرای خود را در سالن اصلی تئاتر شهر آغاز کند صبح امروز دوشنبه 10 تیرماه در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد. در این نشست علاوه بر کارگردان، فرزین صابونی و بهاره رهنما بازیگران نمایش نیز حضور داشتند.

در ابتدای جلسه صفری درباره دلایل انتخاب این متن برای اجرا توضیح داد: این روزها به واسطه اتفاقاتی که در کشور رخ داده همه مردم ما شاد و خوشحال هستند. بنابراین معتقدم در عرصه تئاتر هم مردم نیاز به یک هوای تازه و فضایی دارند که روحیه شان را تلطیف کند. "پسران آفتاب" یک اتفاق از این دست است که می تواند تماشاگران را راضی کرده و حالشان را خوب کند. من دوست دارم مردم را بخندانم نه اینکه حالشان را بگیرم.

وی ادامه داد: این نمایشنامه نوشته نیل سایمن است که یکی از نویسندگان درجه یک در عرصه کمدی به حساب می آید. آمریکایی ها از سایمن به عنوان یک نویسنده پول‌ساز که می توان روی آثارش سرمایه‌گذاری کرد، یاد می کنند. یعنی آثار این نویسنده مخاطبان را به تئاتر می کشاند و این نشانه خوبی است که می توان به اجرای موفق این نمایش در ایران هم امیدوار بود. در حال حاضر نیز همین نمایش در آمریکا روی صحنه است که نشان دهنده این نکته است که "پسران آفتاب" هنوز حرف برای گفتن زیاد دارد.

در ادامه فرزین صابونی بازیگر نمایش درباره تجربه همکاری با صفری گفت: نمی توانستم به سیامک صفری و پیشنهادش نه بگویم. کارکردن با صفری برایم بسیار لذت‌بخش است چون او را به عنوان معدود افراد واقعا تئاتری قبول دارم. او بازیگر بسیار خوبی است و انتخاب بسیار هوشمندانه ای با انتخاب نمایشنامه "پسران آفتاب" برای این روزها انجام داده است.

وی ادامه داد: درست است که این متن کمدی است اما کمدی استخوان‌داری است و این جزو امتیازات کار به حساب می آید. به این نتیجه رسیدم که نیل سایمن، آرتور میلر حوزه کمدی است و نگاه بسیار درستی به اتفاقات اجتماعی پیرامونش دارد. نقشم در این نمایش را بسیار دوست دارم چون نسبت به دیگر کارهایم متفاوت است. آثار نیل سایمون حال و هوایی گروتسک به لحاظ مفهومی دارد و همین آثارش را جذاب می کند.

این بازیگر یادآور شد: من همیشه این ترس را دارم که نباید دست و بال خودم را در بازیگری ببندم بنابراین ترجیح دادم نسخه های خارجی را که از این نمایش درست شده کامل نبینم و تنها چند پلان را ببینم تا با فضا و حال و هوای اثر آشنا شوم. اما همه این فیلم ها را به کپی کردم و به بچه های گروه دادم.

صفری در ادامه جلسه با اشاره به حذف یکی از شخصیتهای نمایش عنوان کرد: متاسفانه ما هنوز ظرفیت کمدی را نمی شناسیم. وسواس ها و حساسیت ها خیلی زیاد است و هنوز بسیاری از مسائل برای مردم هضم نشده است. بنابراین ما مجبور هستیم خودمان برخی صحنه ها را حذف کنیم چون قابلیت اجرا در ایران را ندارند.

بازیگر "منهای دو" درباره تغییراتی که در اجرای نمایش نسبت به متن اصلی انجام داده‌اند، گفت: زمانی که یک متن از زبان یا فرهنگ دیگری ترجمه می شود در واقع ما متن را به فضای دیگری می‌آوریم. در واقع کلام فارسی بار دیگری را با خودش می آورد. از طرف دیگر وقتی مخاطب تغییر می کند و ما دیگر با شهروندان آمریکایی روبرو نیستیم به صورت اتوماتیک تغییراتی در اجرا به وجود می آید. اصولا آداپته کردن یک متن برای همین به وجود آمده است.

وی متذکر شد: در اجرای این نمایش تلاش کردیم روی بخش هایی که در متن اجرایی تر بودند بیشتر مانور دهیم. نیل سایمون در این نمایشنامه همه چیز را در موقعیت تعریف می کند و درست هم تعریف می کند بنابراین در این اجرا نیز تماشاگر احساس نمی کند که به دلیل آشنا نبودن با برخی شخصیت‌هایی که از آنها در نمایش نام برده می شود ارتباطش را با کار از دست می دهد.

وی درباره تجربه کارگردانی اش توضیح داد: من نه از کارگردانی می ترسم و نه می خواهم تجربه کنم. کارگردانی رشته تحصیلی من است و سالهای زیادی نیز در کنار علی رفیعی به عنوان بازیگر فعالیت داشتم. حضور در کنار رفیعی می تواند یک فرد را به طراح لباس و یا کارگردانی حرفه ای تبدیل کند. بنابراین خودم را در یک آزمون و خطا در اجرای این نمایش نمی بینم. معتقدم که تماشاگر پلان اول یک اثر نمایشی است و ابتدا باید نظر او را جذب کنیم. من متنی را انتخاب کردم که به آن اطمینان دارم با این متن می شود تماشاگر را به تئاتر علاقمند کرد. بنابراین به هیچ وجه نمی‌خواهم در کارم خطایی داشته باشم.

در ادامه بهاره رهنما درباره حضورش در این نمایش عنوان کرد: سیامک صفری همان حس و حالی را که مرحوم شکیبایی در سینما به ما می داد در تئاتر به بازیگران و عواملش می دهد. یعنی در همان حالی که انگار هیچ چیز جدی نیست اما همه چیز هم جدی گرفته می شود.

وی درباره این نمایش و فضا و حال و هوای ان که متعلق به دهه 70 امریکا است توضیح داد: تئاتر یکی از عوامل روشنگری در هر فرهنگی بوده اما دلیلی ندارد هر تئاتری را به فرهنگ خودمان نزدیک کنیم. ما نمایش‌های ایرانی بسیاری را داریم که فرهنگمان را در طول سال رواج می دهند. یکی از دلایلی که ما به جلو پیشرفت نمی کنیم این است که معتقدیم فرهنگ ما بالاترین فرهنگ است. درست است ما فرهنگ بسیار والا و دوست داشتی داریم اما آشنایی با فرهنگ های مختلف نیز باعث پیشرفت ما می شود.

وی ادامه داد: این نمایش در دهه 70 آمریکا روی می دهد. این دهه حال و هوایی دارد که قابلیت عرضه به صورت کمدی را پیدا می کند پس دیدن این حال و هوا می تواند برای ما بسیار جذاب باشد و نیازی هم نیست که آن را به فضای خودمان نزدیک کنیم.

نمایش "پسران آفتاب" به کارگردانی سیامک صفری و بازی فرزین صابونی، سیامک صفری، بهاره رهنما، جواد عزتی، جواد پولادی و... از یکشنبه 16 تیرماه ساعت 21 در سالن اصلی تئاتر شهر اجرای خود را آغاز می کند.

 

 

کد خبر 2087743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha