به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد شاهچراغی عصر دوشنبه در نشستی با مديركل و مسئولان فرهنگي و تربيتي زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي استان سمنان در دفتر خودگفت: تربيت و آموزش همراه با رافت اسلامي لازمه مديريت و نظارت بر امور زندانيان بايد باشد.
وی خواستار توجه مسئولان به وضعيت معيشت و مسايل فرهنگي خانواده هاي زندانيان شد و افزود: دین اسلامی بر رعایت اصول اخلاقی به عنوان دارویی شفابخش جهت ایجاد صلح و سازش در جامعه تاکید فراوان دارد.
امام جمعه سمنان زندان را راه حل نهایی برای محفوظ ماندن جامعه از خطرات مجرمان دانست و خاطرنشان کرد: چاره ای جز پذیرش زندان به عنوان آخرین راه حل برای صیانت از امنیت جامعه نیست و این امری اجتناب ناپذیر و قطعی است.
آیت الله شاهچراغی اظهار داشت: امیدواریم که مسئولان زندان در جهت اصلاح و تربیت مددجویان تمام تلاش خود را به کار بندند.
وی ضمن تاکید بر رسیدگی به مشکلات مردم و ارباب رجوع و استناد به آیاتی از سوره مریم و روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشت: می بایستی به مشکلات مددجویان رسیدگی شود و اگر مشاهده کردید که یک زندانی واقعاً تغییر کرده و اصلاح شده حتماً به مسئولان قضایی انعکاس دهید و تقاضای تخفیف مجازات کنید.
عضو مجلس خبرگان رهبری خطاب به پرسنل اداره کل امور زندانهای استان سمنان ادامه داد: شما با زندانیان از نزدیک در تماس هستید و شاهد تغییرات در زندانی هستید ولی قضات بر اساس مستندات در گذشته حکمی را اعمال کرده اند و قاضی مثل شما در جریان روند اصلاحات اخلاقی و رفتاری زندانیان نیست.
آیت الله شاهچراغی حضور زندانیان در خانواده و یا اعطای ملاقات شرعی به آنان را تا حد زیادی در حفظ سلامت خانواده و کاهش خطرات در جامعه موثر دانست و تاکید کرد: رفتار خشونت آمیز علاوه بر اینکه مورد تایید دین اسلام نیست، موجب بروز مشکل در مسیر اصلاح و تربیت می شود و مسئولان زندان باید بر این نکته توجه ویژه ای کنند.
مدير كل زندان ها و اقدامات تاميني و تربيتي استان سمنان نيز در اين نشست گزارشي از فعاليت ها و اقدامات فرهنگي و تربيتي براي زندانيان ارائه كرد و از آغاز اجراي طرح كاهش جمعيت كيفري زندان ها خبر داد و گفت: با اصلاح برخي قوانين و رافت اسلامي مسئولان دستگاه قضايي و نيز عنايت ويژه رهبر فرزانه انقلاب مدت زمان تحمل حبس بر اساس شرايط خاصي كاهش مي يابد.
عباسعلي عرب، حرفه آموزي و ايجاد اشتغال براي زندانيان را از ديگر اقدامات برشمرد و اظهار داشت: قريب يك هزار و ۷۰۰ نفر از زندانيان دوره هاي آموزش فني و حرفه اي را گذرانده اند.
وی اعطای ملاقات حضوری و برگزاری جشن نیمه شعبان در سطح زندان های استان سمنان جهت زندانیان و دیدار با خانواده های شهدا و ایثارگران و جانبازان را از برنامه های هفته قوه قضاییه برشمرد و خاطرنشان کرد: تلاش کل مجموعه زندانها با توجه به امکانات موجود در راستای طبقه بندی هرچه بهتر زندانیان در جهت کاهش آسیب های وارده به آنان است.
مدير كل زندان ها و اقدامات تاميني و تربيتي استان سمنان در خاتمه به بیان عملکرد زندان های استان در زمینه های مختلف اصلاحی و تربیتی و فرهنگی طی سال گذشته و سه ماهه اول سال جدید پرداخت و تصریح کرد: اطلاع رسانی در مورد تغییر نگرش مردم به عهده رسانه های دیداری و شنیداری است و این کار فقط با افزایش آگاهی مردم نسبت به زندان و زندانی میسر می شود پس بازگو کردن فعالیت های مختلف صورت گرفته در زندانها و اطلاع رسانی در زمینه وظایف سازمان زندانها کمک شایانی به تحقق این امر خواهد کرد.
نظر شما