۱۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۵:۵۳

آیت‌الله علوی گرگانی:

بانوان را در تحصیلات حوزوی عقب نرانیم

بانوان را در تحصیلات حوزوی عقب نرانیم

قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید شیعیان ضمن تقدیر از فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه‌های علمیه خواهران گفت: نباید بانوان را در تحصیلات حوزوی عقب برانیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله العظمی سید محمد علی علوی گرگانی پیش از ظهر شنبه در دیدار مدیر و جمعی از معاونان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در سخنانی گفت: همان گونه که سلسله جلیله روحانیت از صنف آقایان شکل گرفته است، نباید بانوان را در فراگیری علوم حوزوی برانیم.

وی با اشاره به اینکه در اکثر آیات در کنار واژه‌هایی نظیر مومنین و مسلمین،‌ واژه مونث مومنات و مسلمات هم ذکر شده است، خطاب به مسئولان حوزه‌های علمیه خواهران گفت: شما در حوزه‌های علمیه خواهران نشان دهید که می‌توان مومنات را در کنار مومنان داشت.

استاد برجسته حوزه با بیان اینکه اگر بخواهیم در میان بانوان موفق باشیم باید افرادی از جنس خودشان داشته باشیم، اضافه کرد: باید از میان بانوان، افرادی وارسته و شایسته تربیت کنید و آنها را در جامعه مطرح کنید.

آیت‌الله علوی گرگانی افزود: اگر خانم‌ها به خانم‌ها موعظه دهند، اثرش بیشتر است و در نتیجه حوزه‌های علمیه خواهران در امر به معروف و نهی از منکر موفقیت بیشتری دارد. نتیجه آنکه تلاش‌های شما مرضی حضرت ولی عصر(عج) خواهد بود.

وی با بیان اینکه باید از این نعمت بهره برد، گفت: در تمام رشته‌ها هر جا بانوان قدم گذاشته‌اند، با علاقه بیشتری به انجام کارها پرداخته‌اند و تلاشی مضاعف از خود نشان داده‌اند.

مرجع تقلید شیعیان اضافه کرد: زمینه کار در مورد زنان بیشتر فراهم است و کسانی که در این عرصه زحمت می‌کشند حاصل زحمات خود را مشاهده می‌کنند.

وی با اشاره به سخنان مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در ارائه گزارش عملکرد این حوزه‌ها، افزود: این از ابتکارات آیت‌الله شرعی بود که در مورد زنان قدم گذاشت و استقامت کرد و نتیجه آن مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران شد.

تکیه‌گاه حوزه‌های علمیه خواهران مراجع تقلید هستند

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور نیز در این دیدار، مراجع تقلید را تکیه‌گاه حوزه‌های علمیه به ویژه حوزه‌های علمیه خواهران دانست.

حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی با اشاره به تحصیل بانوان طلبه در حوزه‌های علمیه خواهران در سطوح دو و سه اظهار داشت: امیدواریم در سال آینده مقطع سطح چهار را ویژه بانوان طلبه در چهار استان کشور راه‌اندازی کنیم.

وی هدف اولیه حوزه‌های علمیه خواهران را بانوان مشغول به تحصیل در این حوزه‌ها دانست و افزود: تلاش می‌کنیم تا طلاب همسران و مادران شایسته‌ای باشند تا بتوانند نسل آینده اسلام و انقلاب را متدین کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به اینکه این تلاش در ستاد مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با ساختاری چابک انجام می‌گیرد، اضافه کرد: آیت‌الله شرعی به عنوان موسس این مرکز زحمات زیادی برای اسلام، انقلاب و حوزه‌های علمیه خواهران کشیده است تا حوزه‌های علمیه خواهران به مجموعه‌ای آبرومند تبدیل شود.

حجت‌الاسلام جمشیدی با اشاره به نقش کمک‌های مردمی در اداره مدارس علمیه خواهران اضافه کرد: بخش عمده هزینه‌های حوزه‌های علمیه خواهران از طریق خیرین تامین می‌شود و در کنار آن کمک‌هایی از مراجع تقلید و همچنین کمک‌هایی از دولت نیز دریافت می‌کنیم.

وی اظهار داشت: توجه به ظرفیت خیرین موجب شد تا در سال گذشته که کمک‌های دولتی کاهش یافت، پروژه‌های عمرانی حوزه‌های علمیه خواهران با تعطیلی مواجه نشود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور ادامه داد: از شش سال قبل با استفاده از کمک‌های دولتی و به ویژه خیرین پروژه ساختمان 250 مدرسه علمیه در حال احداث بود که اکنون حدود 170 پروژه از آنها به اتمام رسیده است.

وی ارزش واقعی این پروژه‌ها را هزار و 500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: کل کمک به مدارس علمیه از محل منابع دولتی 110 میلیارد تومان بوده است یعنی مردم 15 برابر دولت به حوزه‌های علمیه خواهران کمک کرده‌اند.

حجت‌الاسلام جمشیدی با بیان اینکه مدارس علمیه نقش موثری در تمدن‌سازی اسلامی دارند، حمایت مردم را موجب ماندگاری و اثرگذاری حوزه‌های علمیه خواهران دانست.

وی با اشاره به درخشش بانوان طلبه در عرصه پژوهش طی سال‌های اخیر افزود: خواهران طلبه علی رغم امکانات کمتر، اشتیاق، انگیزه و تلاش پیگیرتری در امور حوزه دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه توسعه حوزه‌های علمیه خواهران باید به عنوان یکی از اهداف استراتژیک نظام تلقی شود، گفت: تنها نهادی که بدون حاشیه و بدون ایجاد مسئله در کشور برای فرهنگ بانوان تلاش می‌کند، حوزه علمیه خواهران است.

وی با اشاره به تشکیل مرکز تحقیقات زن و خانواده در زیرمجموعه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: این مرکز طی 12 سال گذشته فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه جریان‌شناسی مسائل زنان، مقابله با تفکرات انحرافی از جمله فمنیسم و تبیین اندیشه اسلامی در عرصه زن و خانواده داشته است.

کد خبر 2091221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha