به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «دریدا و پایان تاریخ» نوشته استوات سیم با ترجمه محسن محمودی از سوی شرکت نشر افسون خیال منتشر شد.
نویسنده در این کتاب به تبیین نظرات «ژآک دریدا» فیلسوف الجزایریتبار فرانسوی و پدیدآورنده فلسفه ساختارشکن پیرامون موضوع پایان تاریخ و فلسفه لیبرالیسم پرداخته است.
استوارت سیم در این اثر سعی کرده در قالب یک اثر کم حجم، آراء متهورانه و نقدهای ویرانکننده دریدا از فضای پس از جنگ سرد و لحن آخرآلزمانی لیبرالیسم را مورد بررسی قرار دهد.
هرچند مطالعه آثار دریدا دشوار است و زبان و موضوعات مورد بررسی توسط وی به سادگی توسط مخاطب قابل ادراک نیست، اما استوارت سیم در این کتاب آراء و افکار دریدا را در موضوع پایان تاریخ و فلسفه لیبرالیسم از دو منظر زبان بیان و شیوه ارائه موضوع مورد واکاوی قرار داده است.
در بخشی از این اثر میخوانیم: فرانسیس فوکویاما در کتابی با عنوان «پایان تاریخ و واپسین انسان» ظهور لیبرال دموکراسی غربی را نقطه پایانی برای تطور اجتماعی فرهنگی بشریت و به تبع آن آخرین شکل دولت در جامعه انسانی دانشته بود. دریدا، فوکویاما را متهم به واکنش اشتباه شرایط سیاسی جهان امروز میکند. او فهرستی کامل از کاستیهای لیبرال دموکراسی فراهم میآورد و سیاههای به دست میدهد که از بیکاری جمعی و بحران بیخانمانی تا توطئههای صنایع نظامی و آلت دست قرار دادن سازمانهای بینالمللی از سوی ابرقدرتهای غربی را شامل شود؛ سیاههای که به زعم وی هیچگونه بهانهای برای اخلاقی جلوهدادن کار فوکویاما باقی نمیگذارد.
این کتاب در سه بخش تنظیم شده است که بخش نخست از آن شامل موضوع پایان تاریخ و امر آخرالزمانی میشود. اما دومین بخش از کتاب با عنوان «به پرسش کشیدن تاریخ» از سوی نویسنده به موضوع فهم دریدا و اندیشه وی و بررسی نسبت آن با آراء متفکرانی چون فوکویاما و بودریار و لیوتار اختصاص دارد و در نهایت نیز به توضیحاتی پیامون نظریه شالودهشکنانه ختم میشود.
سومین بخش از این کتاب نیز باعنوان مفاهیم کلیدی به بررسی موضوعاتی چون انسان اصلنگر، اومانیسم، ایدئولوژی، کلام محوری، فراروایت و ... میپردازد.
کتاب دریدا و پایان تاریخ در 80 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 3500 تومان منتشر شده است.
نظر شما