به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دومین روز از سی امین اجلاس روسای آموزش و پرورش که در سالن همایش های رازی در حال برگزاری است با بیان این مطلب گفت: گاهی اوقات وقتی افراد تحول را می خواهند موانعی وجود دارد البته این بدان معنا نیست که این موانع برطرف نمی شود.
وی با بیان اینکه تحول در آموزش و پرورش از خواسته های رهبری بود افزود: تحول در تعلیم و تربیت باید در سه منظر سیاست گذاری، برنامه ریزی و مدیریت اجرایی شکل گیرد. از سال 79 تا کنون توافقات خوبی بین حوزه و آموزش و پرورش صورت گرفته که در زمان حاجی بابایی این تعامل شتاب بیشتری گرفته است.
به گفته مدیر حوزه های علمیه، گاهی اوقات برخی از افراد تحول را می خواهند اما موانعی وجود دارد که باید یا موانع برطرف شود.
بوشهری با بیان اینکه نیروی انسانی نخستین مانع و مشکل تحول محسوب می شود گفت: نیروی انسانی محور توسعه در هر کشوری است و در آموزش و پرورش نیز نیروی انسانی نقش مهمی در تربیت نسل آینده دارد اما مشکل ما در رابطه با این نیرو آن است که شان و جایگاه آنها به عنوان معلم باید حفظ شود چرا که در گذشته معلم در جامعه به عنوان یک چهره شاخص معرفی می شد در حال حاضر نیز جایگاه معلم باید به اصل خود برگردانده شود تا تحول بنیادین شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: معلمان نیز باید دانش و مهارت های خود را به روز کنند، اگر معلم به مطالعات گذشته خود بسنده کند قطعاً تحول بنیادین اتفاق نخواهد افتاد.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به نظام یاددهی و یادگیری به عنوان مشکل دوم تحول در آموزش و پرورش گفت: این موضع که چگونه باید یاد بدهیم و یاد بگیریم هنوز مشکلاتی در نظام آموزش ما ایجاد می کند. البته در حال حاضر کتابهای درسی سال به سال تغییر می کند ولی ممکن همچنان به این موضوع نقد دارم چرا که به رغم تمامک تلاش ها همچنان معتقدم مفاهیم گویایی که بتواند قدرت تحلیل را به دانش آموز منتقل کند هنوز وارد کتابهای درسی نشده است. کتاب درسی باید قدرت نقادی را به دانش آموز منتقل کند.
وی با بیان اینکه در تحول بنیادین لازم است که از همه استعدادهای دانش آموزان استفاده شود توضیح داد: مشکل دیگری که باعث عدم همکاری حوزه و آموزش و پرورش می شود عدم همراهی مردم با نظام تعلیم و تربیت است، در این موضوع نباید مردم خود را کنار بکشند و تنها آموزش و پرورش را مسئول بدانند.
به گفته بوشهری، تا زمانیکه مردم از شرایط فعلی خود راضی باشند تحول صورت نمی گیرد. این موضوع در حوزه تعلیم و تربیت نیز صحت دارد و باید بزرگان تربیت واردشوند تا مشکلات آموزش و پرورش در حد زیادی مرتفع شود. ضمن آن که علاوه بر استفاده از بزرگان باید به روش های جدید درسی و آسیب شناسی و نظام یاددهی نیز دست پیدا کرده و همواره آسیب شناسی های لازم نیز صورت بگیرد.
وی عنوان کرد: لازم است تصمیم گیری متمرکز و قدرت و خلاقیت را به فرد القاء کرده که این موضوع نیز نیاز به اطلاع رسانی دارد بنابراین برای تغییر و تحول در آموزش و پرورش نیازمند اطلاع رسانی گسترده هستیم ضمن آن که خروجی کار باید متناسب با گفته های مقام معظم رهبری باشد.
نظر شما