به گزارش خبرنگار مهر، محسن مقدمي پيش از ظهر دوشنبه در همايش تخصصي" روز جهاني جمعيت" در شيراز عنوان كرد: بر اساس مطالعات انجام شده و نیز اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 ، میزان باروری کلی در کشور به کمتر از 1.2فرزند بازای هر زن ( حد جایگزینی) کاهش یافته و تداوم این امرمی تواند سبب شود که رشد جمعیت کشور در سال های آینده به صفر برسد.
وي با اشاره به رویکرد های اتخاذ شده وزارت بهداشت برای ارتقای نرخ باروری بيان كرد: فرهنگ سازی و ارتقای دانش در سطوح آموزشی دبستان تا دبیرستان و فرهنگ سازی و ارتقای دانش در سطح دانشگاه و جامعه با همكاري نهادهاي مرتبط بايد انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه كرد: براي ايجاد مطلوب ترین کیفیت خدمت برای داشتن انسان سالم افراد را برای تامین مهارت های لازم برای انتخاب همسر و تامین مهارت های برقراری ارتباط عاطفی، فرهنگی و زناشویی در خانواده آماده سازی كرد.
كشاورز اظهار كرد: بايد خدمات پس از ازدواج، خدمات آماده سازی برای بارداری، خدمات مراقبت های دوران بارداری، خدمات زایمان ایمن و خدمات پس از زایمان تامين شود.
وي ادامه داد: تنظیم خانواده باعث کاهش مرگ مادران به میزان 32 درصد، كاهش بارداري هاي ناخواسته به ميزان 71 درصد و کاهش سقط به میزان 60 درصد شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصريح كرد: هر عاملي كه بتواند باعث كاهش دغدغه هاي مادران نسبت به مسئوليتهاي دوگانه آنان از نظر مادري و اشتغال همزمان شود، مي تواند بر تصميم گيري زنان و خانواده ها نسبت به فرزند آوري تاثيرات مهمي را ايفا کند ضمن اینکه فراهم بودن تسهيلات و امكانات براي مادران بخصوص مادران شاغل در فرزند آوري آنان تاثير گذار است.
كشاورز با اشاره به عواملي كه مي تواند دغدغه هاي زوجين را نسبت به فرزند آوري كاهش داده و آنها را براي داشتن فرزندان بعدي ترغيب کند، گفت: افزايش مدت مرخصي دوران بارداري و پس از زايمان، برخورداري همسران (پدران) از مرخصي فرزند آوري، فراهم كردن مكان هايي براي نگهداري كودكان در كنار محل كار و قابل قبول بودن هزينه هاي مهد كودك ها در مقايسه با درآمد خانوار كمك كننده است.
نظر شما