به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفریان ظهر دوشنبه در اولين كنگره بهداشت باروري در بلايا در قائم شهر اظهار داشت: يكي از مهمترين مولفه هايي كه در فرآيند بحران بايد به درستي مديريت شود و اهتمام لازم بدان در دستور كار قرارگيرد موضوع بهداشت باروري و اتخاذ تدابير لازم براي كاهش آسيب پذيري زنان و كودكان است.
جعفريان افزود: ايران جزو ده كشور اول حادثه خيز جهان است و شواهد و تجربيات نشان مي دهد كه در تمامي بلاياي طبيعي،زنان به دليل دارابودن فاكتورهاي توليدمثلي بيشتر در معرض خطر هستند.
وي گفت:با توجه به اين مهم ارائه آموزش هاي لازم و فرهنگ سازي به منظور كاهش آسيب پذيري زنان و همچنين اهتمام به پژوهش هاي نوين علمي و استفاده از تجربيات سايركشورها از جمله ضرورتهايي است كه بايد بيشتر به آن پرداخت.
وي با تاكيد بر مداخلات به موقع در حوادث و بلايا گفت:برگزاري اين همايش ها و كنگره هاي علمي مي تواند به ارتقاء دانش و آگاهي هاي عمومي و تخصصي كمك شاياني کند.
مهدي ولي پور، مديرعامل جمعيت هلال احمر مازندران و رئيس اولين كنگره علمي بهداشت باروري گفت: ايران كشوري به شدت در معرض حوادث و مخاطرات طبيعي است كه با وجود دارابودن يك درصد جمعيت جهان بيش از 6 درصد حوادث و سوانح طبيعي جهان در اين گستره جغرافيايي روي مي دهد.
وي افزود: به موجب بررسي هاي انجام شده تقريبا هيچ جاي ايران از خطر زلزله در امان نيست بطوري كه تنها در قرن بيستم ميلادي بيش از 20 زلزله بزرگ در ايران روي داده است كه منجر به مرگ 140هزارنفر و ويراني روستاها و شهرهاي زيادي شده است كه زلزله مرگبار بم نمونه بارز اين حوادث بزرگ بوده است.
ولي پور گفت:از آنجاييكه زنان و كودكان از آسيب پذير ترين گروهها در حوادث به شمار مي روند از اين رو برگزاري همايش ها و كنگره هاي علمي با هدف ارتقاي مهارتهاي مراقبتي و حمايتي براي نيروهاي امدادي و كادر درماني از ضروريات است.
نظر شما