مقصود قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر، از اجرایی شدن طرح توسعه و اصلاح باغات در اراضی شیبدار و افزایش کیفیت محصولات با حرکت به سمت تولید ارگانیک خبر داد و افزود: در این راستا سالانه شاهد افزایش تولید محصولات باغی، افزایش کیفیت محصولات و صادرات آنها با توجه به موقعیت مرزی استان به کشورهای همجوار هستیم.
وی از افزایش میزان صادرات محصولات باغی آذربایجان غربی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: در این راستا روزانه 600 تن زردآلو، آلو، هندوانه، گیلاس، هلو و شلیل به کشورهای عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و روسیه صادر شد که یک میلیون دلار برای استان ارزآوری داشت .
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای افزایش میزان تولید و ارتقای سطح کیفی محصولات باغی و زراعی استان از ایجاد 500 هزار هکتار باغ جدید در اراضی شیبدار استان خبر داد و گفت: چشم انداز طرح افق 1404 بوده که در این راستا توسعه باغات تا سقف یک میلیون هکتار و اصلاح باغات قدیمی تا سقف یک میلیون هکتار برنامه ریزی شده است.
قربانی تولید محصولات کشاورزی با استفاده از روشهای ارگانیک را یکی دیگر از دلایل افزایش میزان تولید و سطح کیفی محصولات دانست و ادامه داد: با توجه به وجود مناطق ایزوله به منظور تولید محصولات ارگانیک کشاورزی، این مناطق باید با مدیریت صحیح در جهت تولید محصولات ارگانیک مورد بهره برداری قرار گرفته تا شاهد افزایش تولید این نوع محصول در سطح استان باشیم.
وی با اعلام اینکه آلبالو، انجیر، سماق، توت درختی، سنجد، زالزالک و انار در سطح استان با توجه به ظرفیتهای موجود با مدیریت صحیح قابلیت تبدیل شدن به محصولات ارگانیک هستند، ادامه داد: اجرای طرح ملی الگوی کشت در 30 درصد از اراضی باغی و زراعی، تولید محصولات سالم و بهداشتی، توسعه کشت در اراضی شیب دار و توسعه کشت های گلخانه ای از برنامه های افزایش میزان تولید محصول کشاورزی در استان است.
نظر شما