دکتر تهمینه باهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مواد مخدر صنعتی که در افغانستان تولید می شود تنها دارای یک درصد ماده مخدر است و مابقی آن را مواد شیمیایی و برخی مواد غیر مصرف تشکیل می دهد. قاچاقچیان برای افزایش وزن هروئین و کراک در افغانستان از مواد غیر قابل مصرف همانند آرد، شیرخشک تاریخ مصرف گذشته و خاک استفاده می کنند. اضافه کردن این مواد باعث افزایش ناخالصی ها و شیوع عوارض بسیار می شود.
وی ادامه داد: به دلیل شرایط نامناسب تولید مواد مخدر در افغانستان و نگهداری آن بیشتر معتادان پس از مصرف اینگونه مواد دچار عفونت در بدن می شوند. بیشتر عفونت های معتادان نیز به دلیل مصرف موادی است که در شرایط کاملا غیراستاندارد و محیط های آلوده تهیه شده است.
به گفته رئيس دفتر تحقيقات كاربردي پليس مبارزه با مواد مخدر، قاچاقچیان از داروهای مختلف در ساخت و تولید هروئین و کراک از جمله شربت دکسترومتورفان(شربت سینه) استفاده می کنند که دز بالای این شربت می تواند موجب توهم و حتی مرگ فرد معتاد شود. بیشتر مخدرهای وارداتی از افغانستان دارای ترکیبات دارویی هستند.
باهری در مورد مصرف کوکائین در کشور گفت: مصرف این مخدر اگرچه در کشور وجود دارد اما براساس بررسیها افزایش چندانی نیافته است.
وی با بیان اینکه هیچ مخدر جدیدی وارد کشور نشده است، افزود: مواد مخدر که بااسامی عجیب و غریب وارد کشور می شوند، همان مخدرهای قدیمی هستند که باندهای مافیا برای اینکه بازار جدیدی داشته باشند اسامی جدید را برای آنها انتخاب می کنند. گزارشی در خصوص ورود مخدر جدید به کشور نداریم.

رئیس دفتر تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: در مخدر های هروئین و کراک که در افغانستان تولید می شوند تنها یک درصد مخدر وجود دارد و مابقی آن را خاک، آرد و شیرخشک تاریخ مصرف گذشته تشکیل می دهد.
کد خبر 2094758
نظر شما