۲۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۵:۰۳

بهاي پروانه شكار و صيد جانوران وحشي تعيين شد

بهاي پروانه شكار و صيد جانوران وحشي تعيين شد

تبریز - خبرگزاری مهر: مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي از تعیین بهاي پروانه شكار و صيد جانوران وحشي توسط هيات وزيران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، بيوك رئيسي بعد از ظهر امروز سه شنبه ضمن اعلام اين خبر به خبرنگاران گفت : بهاي پروانه ي شكار و صيد در سه بخش : پروانه ي ويژه شكار و صيد پستانداران ، پرندگان و آبزيان توسط سازمان حفاظت محيط زيست و برابر قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست به شوراي عالي حفاظت محيط زيست و كميسيون امور زير بنايي ، صنعت و محيط زيست ، پيشنهاد شده است.

رئیسی افزود : بهاي پروانه هاي ويژه شكار و صيد در دو بخش اتباع خارجي و ايراني متفاوت است و مدت اعتبار هر پروانه نيز در هر كدام از جانوران وحشي فرق مي كند و در موضوع اتباع ايراني نيز به دو بخش ويژه و عادي تقسيم بندي شده است .

وی افزود: معيار قيمت پروانه شكار و صيد پستانداراني مانند كل ، قوچ ارمني ، آهو و جبير ، بر اساس طول شاخ و مدت اعتبار پروانه نيز حداكثر 5 روز از تاريخ صدور است و گراز نيز بر اساس طول دندان و طول فصل مجاز براي دريافت پروانه 8 ماه و هر متقاضي مجاز به دريافت 5 پروانه در طول فصل است و مدت اعتبار پروانه هر سر خرگوش نيز يك ماه بوده و شكارچي مجاز به شكار 3 راس در هر سفر است.

مدير كل حفاظت محيط زيست گفت: پرندگان وحشي در معرض خطر انقراض و گونه هاي حمايت شده شكار ممنوع بوده و مجوزی براي شكار و صيد آنها صادر نمي شود.

به گفته رئیسی بهاي پروانه شكار و صيد هر طاقه قرقاول نيز در مناطق تحت مديريت و مناطق آزاد (خارج از مناطق تحت مديريت ) متفاوت است و پروانه بلدرچين نيز طبق دستور العمل داخلي (با استفاده از تور و تپانچه) تعيين مي شود.

رئيسي پروانه ويژه صيد آبزيان را در سه موضوع ماهي قزل آلا ، ساير ماهيان كه صيد آنها مجاز است و صيد ماهي با تور عنوان كرد و گفت : اعتبار پروانه صيد ماهي قزل آلا يك روزه و در هر روز 5 قطعه ، ساير ماهيان كه صيد آنها مجاز است ، يك ماهه و صيد ماهي با تور نيز در طول فصل مجاز صيد ، طبق دستورالعمل ابلاغي سازمان ، تعيين مي شود .

طرح انتخاب و به كارگيري همياران افتخاري محيط زيست در آذربايجان شرقي اجرا مي شود

مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي از فراخوان عمومي براي انتخاب و به كارگيري همياران افتخاري محيط زيست خبر داد.

بيوك رئيسي با اشاره به ضرورت تقويت حفاظت از محيط زيست با استفاده از نيروهاي مردمي علاقه مند و دوستدار طبيعت اضافه كرد: همياران محيط زيست از افراد خوشنام ، علاقه مند و مجرب و فاقد سابقه تخلف زيست محيطي بوده و بايستي با سواد و با مباني شكار و صيد و قواعد كلي محيط زيست آشنايي داشته باشند .

وي وظايف و حدود اختيارات همياران را همكاري افتخاري با ماموران محيط زيست در سرشماري حيات وحش ، شناسايي زيستگاهها ، كنترل و مقابله با بحران هاي زيست محيطي ، همراهي با محيط بانان در گشت و كنترل مناطق و گزارش تخلفات زيست محيطي اعلام كرده و افزود ؛ همياران افتخاري محيط زيست مي توانند در تذكر به افراد خاطي ، ترويج فرهنگ زيست محيطي و آموزش جوامع محلي با ادارات كل حفاظت محيط زيست همكاري نمايند .

بيوك رئيسي برخورد و درگيري با متخلفان ، شكارچيان و تخريب كننده گان محيط زيست را خارج از وظايف همياران عنوان كرده و تشريح كرد : هميار افتخاري به هيچ عنوان حق توقيف و تفتيش و بررسي وسايل متخلف را نداشته و صرفا مي تواند به متخلف تذكر لساني داده و خواستار ممانعت از انجام تخلف گردد.

وي اضافه كرد همياران حق استفاده از سلاح و تجهيزات امنيتي  از قبيل باتوم و اسپري را نداشته و در صورت درگيري با متخلفين، سازمان حفاظت محيط زيست تعهد حقوقي نسبت به موضوع نخواهد داشت.

رئيسي از علاقه مندان به طبيعت ، كوهنودان ، راهنماي گردشگران ، جوامع محلي و فرهنگيان استان خواست با تكميل فرم همياري و ارائه مدارك به واحدهاي محيط زيست استان ، هميار افتخاري محيط زيست شوند .

وي همياري با محيط زيست را اقدامي غير انتفاعي ، علاقه مندانه و اختياري عنوان و اضافه كرد: محيط زيست در قبول و تشخيص صلاحيت افراد براي اعطاي عنوان همياري اختيار تام دارد.

کد خبر 2098032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha