به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله رضا استادی، بعد از ظهر سهشنبه در ادامه سلسله سخنرانی های ویژه ماه رمضان در مسجد اعظم قم و در جمع نمازگزاران، اظهار داشت: ماه رمضان بهترین فرصت اندیشیدن به نعمت های بزرگ پروردگار است.
وی افزود: همانطور که خداوند نعمت های زیادی را به بندگان خود ارزانی داشته، تکالیفی را نیز بر دوش مخلوقات خود گذاشته که باید به آن ها توجه داشت.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: طبق سخنی از امام صادق(علیه السلام) سخت ترین کاری که خداوند به دوش بندگانش گذاشته و آن را واجب کرده است، رعایت انصاف است.
وی در توضیح انصاف نیز گفت: طبق سخن امام علی(علیه السلام) انصاف این است که هر چه برای خودمان می پسندیم برای دیگران هم بپسندیم و هر چه برای خود نمی پسندیم، برای دیگران هم نپسندیم.
آیت الله استادی با بیان این که معمولا انسان ها گرفتار بی انصافی هستند، گفت: بی انصافی در اکثریت انسان ها وجود دارد و متأسفانه باید گفت این بی انصافی ها حتی در دورن خانواده ها نیز پُر رنگ است.
وی افزود: برای مثال اگر دختر ما به خانه یکی از اقوام یا آشنایان برود، راضی نیستیم که به او با نگاه بدی شود و یا به او ظلمی شود، اما اگر دختر مردم مهمان خانه ما شد، خیلی از مسائل را رعایت نمی کنیم که این یک نوع بی انصافی است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه، گفت: جای تعجب است اگر ما به بازار برویم و جنسی را بیشتر از قیمتش به ما بفروشند و به نوعی سرمان را کلاه بگذارند، ناراحت می شویم و راضی نیستیم، اما اگر خودمان بتوانیم سر کسی را کلاه بگذاریم، این کار را می کنیم در حالی که این بی انصافی است.
آیت الله استادی اضافه کرد: گاهی در خانه ای مهمانی وارد می شود، اما به محض این که صدایی از آن خانه بلند می شود، همسایه دیگر به در خانه او می زند و می گوید رعایت کن، اما خودش ممکن است حقوق همسایگان را رعایت نکند این هم نوعی بی انصافی است، چرا که اگر فردی راضی به آزار خود نیست، نباید راضی به آزار همسایه اش هم باشد.
وی گفت: منطق خیلیها این است که کار بد را اگر شخصی غیر از ما انجام بدهد بد است و الا اگر ما انجام دادیم زرنگی کردیم که این نهایت کج فهمی و بی انصافی است.
استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: کسانی که بی انصافی می کنند باید بدانند انسان با انصاف مورد تأیید امام زمان(عج) قرار می گیرد.
وی گفت: باید رفتار ما با برادان دینی به گونه ای باشد نه تنها مساوات را در قبال آن ها رعایت کنیم بلکه مواسات یعنی مقدم بودن او در مسائل مختلف را در نظر بگیریم؛ مثلا اگر پول زیادی به دست مان می رسد، آن را به برادر دینی نیازمند خود ببخشیم.
به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله استادی در پایان افزود: چنین کارهایی خیلی سخت است، اما خیلی هم با ارزش است و انسان را بیشتر به خدا نزدیک می کند اما متأسفانه مشاهده می شود بسیاری از انسان ها در کوچکترین مسائل، حتی در خریدن نان از نانوایی گذشت ندارند.
نظر شما