رسول منتجب نيا در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با بيان اين مطلب اظهار داشت: احزاب اصلاح طلب به دليل اختلاف نظرهايي كه داشتند كانديداهاي متعددي را معرفي كردند و به دليل بخشي از نارضايتي ها در جامعه نتوانستند نظر اكثر مردم را به خود جلب كنند و از سوي ديگر مردم پس از 8 سال عمر اصلاحات، دنبال يك فضاي جديد و يك فرد تازه بودند.
وي تصريح كرد: در اين ميان احزاب محافظه كار و اصولگرا نيز به اين نتيجه رسيدند كه رويكرد مردم به احزاب اين طيف بسيار ضعيف خواهد بود كه اگر تحت عنوان احزاب و گروههاي اصولگرا وارد صحنه شوند، قطعا شكست خواهند خورد. در اين وضعيت اصولگرايان به يك شگرد جديد و تازه متوسل شدند كه مربوط به احزاب نبود بلكه به يك جناح و يك اراده قوي كه سالها تشكيل شده و فكر و انديشه اي كه مدتها شكل گرفته بود، مربوط مي شد.
منتجب نيا درباره اين روش تازه اصولگرايان گفت: احزاب سياسي اصولگرا سعي كردند به هيچ عنوان كانديداي نهايي خود را معرفي نكنند و تا روزهاي آخر كانديداي خود را مخفي نگه دارند. در نتيجه سه - چهار كانديدا را براي انحراف افكار عمومي به صحنه وارد كردند و كانديداي نهايي را تا روزهاي آخر پنهان نگه داشتند.
وي با بيان اينكه اصولگرايان با اين رويكرد توانستند افكار جمع كثيري از مردم را به كانديداي مورد نظر جلب كنند، افزود: مردمي كه وارد صحنه شدند راي به احزاب اصولگرا ندادند، بلكه به فردي كه وابستگي حزبي و جناحي نداشت و آزاد و مستقل وارد عرصه شده بود راي دادند، در حالي كه اين چنين نبود و احزاب اصولگرا در پشت صحنه ، اين كانديداي مستقل را حمايت كردند.
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز افزود: معتقدم كه دكتر احمدي نژاد بيش از 90 درصد آراي خود را مديون احزاب اصولگراست، گرچه اين حمايت به صورت علني نبود، گاهي يك حزب رسما و با شناسنامه و تابلو از فردي حمايت مي كند و گاهي پشت صحنه و از طريق سازماندهي نيروها و خطوط فكري عمل مي كند كه به اعتقاد بنده حمايت اصولگرايان از دكتر احمدي نژاد غير علني بود.
منتجب نيا در تحليل ميزان اعتماد مردم به احزاب، با تاكيد بر اينكه مردم هنوز با جايگاه و نقش احزاب آشنا نيستند ، اظهار داشت: فرهنگ تحزب و ضرورت آن براي بسياري از مردم ناشناخته است كه بايد براي آن كار فرهنگي و سياسي انجام شود. اين ضرورتي است كه در قانون اساسي آمده و در دنيا هم به عنوان يك اصل پذيرفته شده است.
وي با تاكيد بر اينكه در جامعه ما هم مردم ابتدا بايد فرهنگ احزاب را بشناسند، خاطرنشان كرد: امروزه كشورها سعي دارند با تقويت احزاب مديريت كشور را به دست گيرند و كشور را اداره كنند.
منتجب نيا تصريح كرد: احزاب كشور ما در دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا بايد در ساختارها تجديد نظر كنند.
وي در پايان اظهار داشت: جناح اصلاح طلب با اين سازمان پراكنده نمي تواند در انتخابات آينده هم موفقيتي بدست آورد. اين جناح بايد در ارتباط با ديگر احزاب و مردم تعريف مشخصي داشته باشد تا طرفداران خود را اقناع كنند و بهتر از گذشته به صحنه بكشاند. احزاب سنتي جناح اصولگرا هم كارايي خود را از دست داده اند و بايد ساختار جديدي براي خود تعريف كنند.
نظر شما